UNA bij rust (0-4) al door Dongen gevloerd

Deel dit bericht via:

Werk aan de winkel voor nieuwe trainer Gommans
(door Thieu Vlemmix) Woorden als ‘verbijstering’ en ongeloof’’ vechten halverwege het duel UNA-Dongen om voorrang. Terwijl een harde decemberwind over de kale velden van Sportpark Zeelst raast, liggen UNA’s kansen om er een mooi slot van 2019 van te maken, na vijfenveertig dramatische minuten al aan gruzelementen.

Enkele redelijke resultaten in de afgelopen weken met interim trainer Höcher, hadden de indruk gewekt dat het ergste bij de Zeelstenaren achter de rug is. Na de eerdere dramatische seizoensstart, blijkt echter niets minder waar. UNA gaat de kleedkamer in met een hopeloze 4-0 achterstand.

En het had zo mooi kunnen zijn. Eerst nog even een blikje terug. Vorige week zondag zal de geschiedenis ingaan als één van de meest memorabele momenten uit de UNA historie. En ik was er ter plekke, door een te vroege aftocht, niet eens meer bij. Op het veld van Groene Ster werd op een onwaarschijnlijke manier alsnog een gelijkspel uit het vuur gesleept. ‘Het wonder van Limburg‘, waarbij UNA ’t binnen vier minuten extra speeltijd en met een 2-0 achterstand presteerde om tweemaal te scoren en zo de 2-0 achterstand weg te poetsen, moest vanmiddag toch welhaast een mooi na-effect kunnen opleveren. Die verwachting leek vooraf reëel. Leek….ja.  

De beginopstelling tegen Dongen roept meteen al wat vraagtekens op. Bij het ontbreken van Tom Scheepers als rechterverdediger, wordt die plek ingevuld door vaste centrale man Joey Verhoeven. Ritchie Sam Anpong staat nu in het centrum, naast Maikel Verkoelen. Deze omzetting blijkt geen succes. Juist in dat centrum is UNA kwetsbaar. Bart Tinus staat in de goal voor de geblesseerde Yannick Derix. Hem zal geen blaam treffen.  

Niet bij de les
Toch had de ruststand er heel wat florisanter uit kunnen zien, als de UNA aanvallers beter bij de les waren geweest. Nu missen Mart van de Gevel, Nick Tielemans en Rob van Boekel dotten van kansen. Overigens, zou een wel succesvolle afronding verhuld hebben hoe zwak het tegenspel van de Zeelstenaren is, maar dat terzijde. Ze worden door het wel felle Dongen, dat steeds met de hele ploeg druk zet als UNA aan de bal is, volkomen overtroefd. Vrij als vogeltjes kunnen hun aanvallers voor de goal gecontroleerd uithalen en de ploeg uit midden Brabant op een ongekende 4-0 voorsprong zetten. Interim trainer Höchter grijpt in de rust hard in. Van het verdedigingscentrum blijft Maikel Verkoelen in de kleedkamer achter en ook Lex van Dijk moet zijn plek afstaan. Niek van Boekel en Brian Boogers zijn de vervangers. Evengoed hadden vier vijf anderen gewisseld kunnen worden.

Nu zien we wel een strijdbaar UNA, onder impuls van een tot in de tenen gemotiveerde (nieuwe) aanvoerder Niek van Boekel. UNA krijgt weer kleur op de wangen en schept een reeks aan kansen. Maar het zijn de bezoekers die opnieuw toeslaan: 0-5. Het is de genadeklap. En de tegengoal van Nick Tielemans doet er in feite niet meer toe. 

Nieuwe trainer  
Nieuws dat voor wat hoop zorgt in deze donkere dagen: de kogel is door de Zeelster Sint Willibrorduskerk. UNA heeft voor de rest van het seizoen een nieuwe trainer, de 36-jarige Harrie Gommans. De in het dagelijkse leven Limburger, speelde als voetbalprof onder meer voor Fortuna Sittard en Roda JC. Indien de samenwerking van beide kanten bevalt, dan wordt het contract straks met een jaar verlengd. Marc Höcher doet weer een stapje terug. Helaas heeft Huub Gommans vandaag bezigheden elders anders had hij met eigen ogen kunnen zien hoeveel werk er aan de winkel is.         

Het gordijntje van ‘Connies Luifel’ kan voor een tijdje dicht, even geen kantine, even geen voetbal, even geen UNA. 

© 2021 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?