UNA bezorgt ook Dongen de eerste thuisnederlaag

Deelacties:

(Door Thieu Vlemmix) Een inleiding bij het duel in Dongen met een voor UNA voorspellende insteek, nee dat zit er op dit moment echt niet in. Daarvoor zijn de daden van het team uit Zeelst te ongewis. Er staat feitelijk niks voor beide op het spel.

Maar misschien, heel misschien zien we toch wat terug van de inspiratie die we allemaal hebben opgedaan bij het schitterende voetbal onlangs van Real Madrid, Atletico Madrid, Manchester City en - in iets mindere mate - van ons Nederlandse Feyenoord. Lang geleden, die kwaliteit, die overgave vooral ook. Puur genieten als voetballiefhebber.

Hoge nood
Dan vandaag dus. De wind uit het noordoosten doet het op zijn  gemak. De temperaturen, onder een wisselend wolkendek, ook. Om te beginnen, een bekend spreekwoord luidt: ‘als de nood het hoogst is, is de redding nabij’. En dat geldt zeker voor vandaag. Immers, twee spelers zijn er bij UNA geschorst: Bassou Boulghalgh en Nick Tielemans. Daarnaast staat er een uitgeklede ploeg op het hobbelige veld, omdat dragende krachten als Louisben Jagt, Noël van Gerven, Tom Scheepers, Samuel Franssen en Teun Willems, vanwege blessures ontbreken.

Eerder dit seizoen maakte coach Harrie Gommans al dankbaar gebruik van jeugdigen als Berggraaf, Aziz en Huybers . Nu zijn de 19-jarigen Rhoan Boudewijns - foutloos als centrale verdediger - en Klaas Wijnsma - sterke aanvalsimpulsen als linksachter - aan de beurt. Beide jongelingen maken een voortreffelijk basisdebuut.

Verbazing
UNA begint overtuigend en na zes minuten is het al raak. Brian Boogers kogelt de bal van even buiten de 16 meter snoeihard links boven in de hoek. 0-1, zou je zeggen.
Tot ieders verbazing klinkt echter het fluitje (kennelijk wegens roepen)  van de wisselvallige arbiter Johan Jensch en gaat het feest niet door.  

Na rust blijft UNA het betere spel laten zien, hoewel de thuisploeg nu wat meer druk uitoefent. Kansen komen er aan beide kanten weinig. In de 71e minuut komen de Zeelstenaren alsnog verdiend op voorsprong als Max van den Akker, omringt door tegenstanders, vanuit de mêlee plots raak schiet: 0-1. Dat geven de bezoekers, met karaktervol spel, niet meer af. Opvallend: een paar weken terug werd de thuis nog ongeslagen koploper Gemert afgetroefd. Ook Dongen verloor eerder nog niet op eigen veld, nu dus wel.        

© 2022 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?