UNA aan de beterende hand

UNA haalt uit in Veghel
(Door Thieu Vlemmix) Als Brian Boogers in de 20e minuut precies op de 16-meterlijn wordt neergesabeld door doelman Jordy Zielschot, krijgt de Blauw Geel goalie rood en UNA een vrije trap. Deze wordt tot veler verrassing – en ook die van de nieuwe doelman Joran van Zutphen – door de UNA middenvelder Mitchel van Rosmalen – feilloos in de linkerbovenhoek binnen getrapt: 0-1. Dat is ‘t sein voor UNA om het duel, tegen nu tien man, verder naar zich toe te trekken.

Vooraf

Thuisploeg Blauw Geel ’38 had in deze competitie nog niet verloren. UNA daarentegen nog niet gewonnen. De betere papieren in Veghel leken daarmee op voorhand duidelijk in handen van de thuisploeg. Als je bovendien kijkt naar de vorige wedstrijd dan moet gezegd dat Blauw Geel het er tegen hoogvlieger HSC ’21 (2-2 gelijk) goed vanaf heeft gebracht, terwijl UNA in Breda tegen Baronie (0-0) nog altijd niet echt komaf heeft kunnen maken met de aarzelende start van deze competitie. En dat is behoorlijk in strijd met de aspiraties van de Zeelstenaren, die voor zichzelf een plek bovenin de ranglijst in gedachten hebben.

Weg omhoog
Vandaag in Veghel is het ook nog niet allemaal hosanna. Maar toch lijkt het erop dat de mannen van Harrie Gommans de weg omhoog echt zijn ingeslagen. Zonder de pannen ven het dak te spelen, zijn de Zeelstenaren eigenlijk de hele wedstrijd wel sterker dan de thuisploeg.

Toch was het zo nu en dan toch best nog link voor het UNA doel. Zo moet de perfect  keepende Petar Stoskovic zo nu en dan alert ingrijpen. Bijvoorbeeld in de 48e minuut als Koen van der Zanden van Blauw Geel gevaarlijk doorkomt. Maar als Brian Boogers in de 77e minuut een voorzet vanaf rechts binnentikt (0-2), is de wedstrijd feitelijk beslist. En vervolgens is het woord aan UNA’s invallers. In de 87e minjuut staat vervanger Noël van Gerven amper een minuut op het veld als hij vanaf de achterlijn de bal precies op maat richting Niek van Boekel schuift; die heeft geen moeite om voor de 0-3 te zorgen. Het laatste woord is tenslotte aan Max van den Akker (vervanger van Aaron Bastiaans) die de genadeklap aan de moegestreden blauwgelen uitdeelt: 0-4. UNA lijkt met deze forse zege op de weg terug.