Uitreiking jubileumboek Brabantia 100 jaar

Deelacties:

Het jubileumboek met maar liefst 340 pagina’s is op bijzondere wijze tot stand gekomen.

Het bestuur van Brabantia benaderde actieve en oud-leden uit de journalistiek, fotografie en boekopmaak, die affiniteit hebben met de club. Het gevolg is dat het boek volledig door vrijwilligers tot stand is gekomen.

Het boek mag beschouwd worden als een toevoeging van het boek Brabantia 1922-2007, geschreven door wijlen Henk Haus naar aanleiding van het toenmalige 85-jarig bestaan. In dat kader zal zijn zoon Wilco Haus spreken op de uitreikingsavond. Hij werkte in het nieuwe boek in opvolging van zijn vader mee aan de Brabantia-historie.

Het jubileumboek Brabantia 100 jaar voetbal in Strijp gaat dus vooral over de periode 2008-2022. Behalve uitgebreid aandacht voor de afzonderlijke afdelingen, wordt als één van de hoogtepunten onder meer de opening beschreven van het nieuwe sportpark in 2011. Dit project werd samen gerealiseerd met diverse (sport)-instellingen waaronder het Christiaan Huygens College.

Het eerste exemplaar wordt op VRIJDAG 22 MAART 2024 om 20.00 UUR uitgereikt in de sportkantine  van VV BRABANTIA aan de Rijstenweg 1 in Eindhoven.

Op de uitreikingsavond zijn leden, oud-leden en andere belangstellenden welkom.

© 2024 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Rooyakkets
20 maart 19:50
Waar kun je dit boek kopen ? En kun je ook het eerste deel nog kopen ? Wat is de prijs van het boek?