Uitblinker Boogers schiet UNA in slotfase naar overwinning

UNA door het oog van de naald
Vorige week, na het duel tegen DEM (2-2), had UNA’s coach Harrie Gommans het erover dat zijn ploeg de competitie niet als een nachtkaars mocht laten uitgaan. Dat had natuurlijk alles te maken met de gang van zaken in de laatste weken.

(Door Thieu Vlemmix) De wens was hier natuurlijk de vader van de gedachte en verhulde de vrees dat het kaarslicht misschien toch zou doven. Immers, de lange reeks van positieve en dikwijls mooie prestaties was al enige tijd bezig om af te brokkelen. Zover kwam het echter niet. Maar de luid bejubelde 3-2 zege was wel een dubbeltje op zijn kant.

Na de nederlagen tegen Baronie en Unitas en het benauwde gelijkspel tegen DEM, begon UNA vandaag op eigen veld tegen TOGB goed. En de 2-0 bij rust vormde een juiste weerspiegeling van de verhoudingen.

Na rust brachten de bezoekers echter wat ‘invallers’ het veld in, die plots het verschil maakten. De vandaag minder zekere UNA goalie Flokstra was mede debet aan de doelpunten waarmee de bezoekers langszij kwamen (2-2). Nadat vervolgens twee minuten voor tijd door Vince Kohl de kruising werd geraakt, kon UNA echter in de tegenaanval de winst toch nog binnen halen (3-2).

Deze inhaalwedstrijd riep vooraf nog wel aangename herinneringen op richting de uitwedstrijd van destijds. UNA won het spectaculaire inhaalduel met 1-5, tegen de jonge ploeg met ambitie uit Berkel en Roderijs. De riedel ‘prestaties in het verleden’, etc., zal ik maar achterwege laten. Maar toch nog dit: uit, boekte de ploeg van Roland Bergkamp ijzersterke resultaten. Terwijl ook hun thuiswinst bijvoorbeeld tegen koploper ADO ’20 (6-0!), er natuurlijk niet om loog. Een levensgevaarlijke tegenstander dus, met veel dynamiek. Dat stond al buiten kijf.

Opstelling
Zonder de zieke Thomas Horsten en de geblesseerden Bassou Boulghalgh en NoëI van Gerven. Maar opnieuw met Aziz Dahir, Sten Senders in een wat meer hangende rol en Rhoan Boudewijns centraal achterin, terwijl Tom Scheepers naar rechtsachter verhuisde, begon UNA wat voorzichtig aan het karwei. Het duurde niet lang alvorens de zwaktes achterin bij de mannen uit Berkel en Roderijs werden ontdekt. En na een goed kwartier bereikte een fraaie voorzet van Max van den Akker vanaf links spits Juul Respen, die de bal beheerst in de uiterste rechterbovenhoek kopte: 1-0. Niet veel later was het omgekeerde het geval: Juul Respen stuurde UNA’s gevaarlijkste aanvaller Max van den Akker de ruimte in, waarna deze de keeper omspeelde: 2-0 en UNA kon met een goed gemoed de pauze in.
Leven
Met een drietal wissels bracht TOGB vooral aanvallend meteen een stuk meer leven in de brouwerij. En toen één van hen (Dean Zandbergen) de grabbelende UNA doelman Giel Flokstra versloeg (2-1), waren de rapen gaar. UNA kwam nu regelmatig in de problemen. Toch had Sten Senders voor wat meer rust kunnen zorgen, maar hij raakte de bal helemaal verkeerd bij een kansrijke uitbraak. Dat deed Anthony Sliedrecht namens de bezoekers in de 74e minuut niet toen UNA’s doelman niet goed in greep: 2-2.

Maar het einde van dit boeiende duel verliep toch nog in Zeelster voordeel. In de 89e (!!) minuut zette invaller Bob Groenendijk namelijk vanaf de linker achterlijn vóór, waarna de keeper van TOGB de bal voor de voeten van de vandaag uitblinkende Brian Boogers sloeg. Dat was een kolfje naar de hand van de aanvoerder. Hij aarzelde geen moment en plaatste gedecideerd de winnende goal binnen: 3-2. Dolle vreugde voor geelzwart, waarvan diverse spelers bij afloop uitgeteld tegen de grasmat lagen. Een dubbeltje op zijn kant dit keer, maar wel een driepunter.