Tweede Kamer wil dat sport essentiële sector wordt

Deelacties:

De Tweede Kamer roept het kabinet op om alle takken van sport toe te voegen aan de lijst van essentiële sectoren. Een motie van het CDA en de VVD werd dinsdagavond door alle aanwezige partijen ondersteund. Als het kabinet de motie uitvoert, blijft sporten mogelijk tijdens lockdowns.

Omdat corona voorlopig nog niet weg is, wil de Tweede Kamer dat het kabinet onderzoekt hoe de sportsector essentieel verklaard kan worden. Dat moet nu gaan kijken hoe sporten mogelijk kan blijven, ook als er zware coronamaatregelen gelden.

Het is  belangrijk dat mensen aan hun gezondheid kunnen werken en bovendien is het leuk om te sporten. Daarom wil men kijken hoe mensen kunnen blijven sporten, ook in moeilijke tijden. Het kabinet moet bijvoorbeeld onderzoeken of sportscholen weer open kunnen en of amateursportwedstrijden mogelijk kunnen blijven.

Middellange termijn
Ondanks de aangenomen motie verwacht men niet dat sporten al tijdens de huidige lockdown, die tot 14 januari geldt, mogelijk wordt. “Maar de Tweede Kamer hoopt dat sport een veel belangrijkere rol krijgt bij eventuele toekomstige maatregelen. Eind januari komt het kabinet met een visie voor de middellange termijn op corona. De hoop is dat dan ook duidelijk wordt, hoe mensen ook tijdens lockdowns kunnen blijven sporten.

© 2022 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Jack
22 december 16:01
Omikron is geen heftige variant. Zuid Afrika is nu bewezen dat deze variant 80% minder besmettelijk is. Dus kabinet… jullie hebben WEDEROM een verkeerd besluit genomen. Gooi alles per direct weer op. Trainen trainen trainen en de competitie kan weer van start volgens schema.
Super goed idee
22 december 12:29
Het idee is fantastisch, maar ''sporten'' is ook niet het probleem. Het probleem zit in de reisbewegingen en dat zal het tegenargument worden helaas.
Top!
22 december 11:57
Ik hoop het voor elke sporter in nederland! Dit is al een zware tijd en sporten is goed voor zoveel dingen!