Twan van der Looij (41) wil nog een jaartje knallen bij Terlo

Deel dit bericht via:

Twan van der Looij heeft clubliefde Waalre verlaten om nog een jaartje te knallen bij vijfdeklasser Terlo.
De overgang naar Terlo kwam tot stand omdat ‘vriend en maatje’ Jurgen Pinckers nog steeds onder de lat staat bij de vijfdeklasser.  De 49-jarige Pinckers gaf onlangs aan dat hij nog een jaartje door gaat en benaderde Van der Looij om ook aan te sluiten bij Terlo.

BES
Van der Looij heeft bij VV BES al eens een jaartje samengewerkt met Pinckers. In het seizoen 2017-2018 stond Pinckers als hoofdtrainer aan het roer bij BES en was Van der Looij assistent-trainer/speler bij de toenmalige derdeklasser. Toen de club had besloten om het eerste elftal terug te trekken was de samenwerking van korte duur. Pinckers keerde terug bij Terlo en Van der Looij sloot zich weer aan bij Waalre, waar hij in 2019 samen met zijn zoon Stan opwachting maakte in het eerste elftal.

Loopbaan
Van der Looij begon zijn voetbalcarrière in de jeugd van DVS.  In de seniorentijd speelde hij vijf jaar voor UNA, een jaar voor VV BES en kwam hij maar liefst zestien jaar uit voor RKVV Waalre.  Bij Waalre was Van der Looij jarenlang een belangrijk spil in de voorhoede. Als spits wist hij regelmatig het net van de tegenstander te vinden, iets wat hij komend seizoen bij Terlo ‘als laatste kunststukje’ wil herhalen.

We stellen Van der Looij een aantal vragen over zijn overgang naar Terlo

Vanwaar de keuze voor een overgang naar Terlo, buiten dat je maatje Pinckers er speelt?
Ik ben er een paar keer gaan kijken en de gezelligheid die de club uitstraalt spreekt me enorm aan. Ik hoorde van een aantal spelers dat het een mooie club is en dat de club verschillende talenten heeft rond lopen. Hopelijk kan ik met mijn ervaring de spelersgroep nog iets bijbrengen.

Ben je nog fit genoeg?
Voor de derde helft zeker ja… ha,ha. Ik kom net terug van een kruisbandblessure, dus moet er zeker nog flink gewerkt worden om geheel fit te worden. Ik ben met de fysiotherapeut al aan het trainen om de spieren sterker te maken en ik ga binnenkort het veld op weer op om me conditie verder te verbeteren.

Terlo sprak het afgelopen seizoen -sinds jaren- weer een aardig woordje mee in de competitie. Wat verwacht je komend seizoen van deze spelersgroep?
Ik hoop dat ze deze lijn kunnen doortrekken naar het nieuwe seizoen. Als we dit als spelersgroep vol kunnen houden, dan kunnen we er een heel mooi seizoen van maken. Uiteindelijk zien we dan wel waar het schip strand.

Waalre

Hoe kijk terug op zestien jaar RKVV Waalre?
Ik kijk er persoonlijk heel positief op terug. Ik heb echt heel veel leuke momenten mogen mee maken en ik heb daarnaast met vele goede spelers mogen samen spelen. In de periode Waalre heb ik veel leuke mensen leren kennen waar het nog altijd heel fijn en leuk is om een lekker pilsje mee te drinken. Waalre is een hele gezellige club waar ik altijd graag kom.

Je gezamenlijke debuut met zoon Stan in het eerste elftal van Waalre in 2019. Dat moet één van je mooiste herinneringen zijn uit je voetballoopbaan?
Dat is inderdaad me allermooiste herinnering uit mijn voetbalcarrière. Het is uniek en in deze tijd komt het niet vaak meer voor dat vader en zoon gezamenlijk in het eerste elftal spelen. Ik ben heel blij dat ik dit heb mee mogen maken en ik ben ook enorm trots op me zoon dat hij zo hard gewerkt heeft om dit te kunnen bereiken.

Overig

Je hoogtepunten en dieptepunten als voetballer tot nu toe?
Hoogtepunten: Uiteraard het samen spelen met me zoon in het eerste elftal van Waalre en natuurlijk de promoties met DVS, UNA en Waalre. Daarnaast het kampioenschap met het 2e elftal van Waalre na een beslissingswedstrijd. 
Dieptepunten: Me kruisbandblessure en degradaties die heb ik meegemaakt.

Meest bijgebleven spelers?
Bij UNA speelde Paul Arne Jensen, die man was echt heel goed! Ik snap niet dat hij geen betaald voetbal heeft gehaald. Bij Waalre had je Johan Brans, die kon een elftal zo goed neer zetten dat het altijd goed stond. De neus alias Han van de Sanden wat die man voor mij liep in een wedstrijd was echt enorm veel door hem en me teamgenoten kon ik toen uitblinken. En niet te vergeten Jasper de Krom met zijn hele mooie bewegingen voor de wedstrijd en zijn peptalks. Bij BES had je Jeroen Evers dat was een stofzuiger eerste klas heel prettig om zo iemand in je elftal erbij te hebben. Robin Smets is ook een speler die een aardig balletje kon trappen. Daarnaast heb ik natuurlijk met vele andere goede spelers mogen spelen waar ik hele mooie resultaten heb kunnen behalen.

Meest bijgebleven trainers?
Ben Lodewijks, dat was een hele fijne trainer om mee samen te werken. Hij maakte er altijd iets leuks van op het veld en in de kantine. Daarnaast is Marc van Kemenade me ook bij gebleven, omdat hij ‘min of meer’  besliste dat mij carrière bij Waalre 1 ten einde kwam.

Tot slot
Hoe kijk je tegen het huidige amateurvoetbal aan?
Ik denk zeker dat het niveau niet meer zo hoog is als 10-15 jaar geleden. Maar het niveau van de gezelligheid is er zeker niet op achteruit gegaan.
Het zou mooi zijn als die twee ouwe mannen de ervaring over kunnen brengen op de spelersgroep van Terlo, zodat we een niveau hoger kunnen bereiken.  

© 2020 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


wew
20 juli 9:48
Elk team heeft dit soort mannen nodig. Rust, routine, overzicht om die jonge honden op het goede spoor te zetten. Ben benieuwd.
Jos Schut
19 juli 10:39
Zou heel fijn zijn, als de lijn van vorig seizoen wordt doorgetrokken door de routine van deze spelers.
Misschien net dat stukje meer zelfvertrouwen aan de groep geeft, zodat Terlo na jaren weer eens echt mee gaat tellen.
Succes!!
Fer Smolders VV Terlo
18 juli 11:51
Mooi verhaal, Twan. Top dat je komend seizoen nog een keer wil knallen met ons clubke !