Trevor Pattenden kiest voor Marvilde: ‘Een mooie uitdaging’

Deelacties:

Vanaf volgend seizoen zal het zondagteam van Marvilde herintreden in de voetbalpiramide van de KNVB en dat gaan de Veldhovenaren doen met Trevor Pattenden als oefenmeester. Een gesprek met de aankomend coach over zijn beweegredenen, zijn huidige taken bij vv ACHT en zijn doelstellingen.

Door Nick Dierckx
Een jaar geleden kwam het bericht naar buiten dat Marvilde niet meer op zondag maar op zaterdag ging spelen met haar eerste elftal. Een gedwongen keuze, stelde voorzitter Erwin Zimmerman, zoals eerder was te lezen op deze website: “De bestaande selectie viel grotendeels uit elkaar doordat er veel spelers stopten. Het gat naar de eigen jeugd was te groot om een representatief elftal neer te kunnen zetten in de 1e  klasse. Het verzoek aan de KNVB om dan in de 5e  klasse verder te gaan met spelers uit het tweede elftal en de eigen jeugd kon op basis van de reglementen helaas niet gehonoreerd worden. We stonden daarom voor de gedwongen keuze om geen eerste elftal in te schrijven en vervolgens direct verder te kijken naar de kans om op korte termijn een herkenbaar eerste elftal op te bouwen.”

Voorbereiding
Nu wordt de jeugd van Marvilde in de nieuwe 023-1 niet onverdienstelijk klaargestoomd voor het ‘grote werk’ in het eerste elftal volgend seizoen. Daar zal Marvilde 1 met een mix van die jongens en enkele ervaren krachten uit het tweede elftal instromen in de 5e klasse, met als doelstelling om op termijn te kunnen promoveren.

Enkele weken geleden kwam naar buiten dat de Veldhovenaren met Trevor Pattenden als coach gaan proberen die heropbouw neer te zetten. De oefenmeester is momenteel actief bij het tweede elftal van vv ACHT. “Daarom houd ik mij nu ook nog niet zoveel bezig met Marvilde. De randzaken worden door het bestuur geregeld, zoals het regelen van een grensrechter en leider. Binnenkort zal ik voorgesteld worden aan de jongens en zullen de eerste gesprekken gevoerd worden. Wel zijn we al bezig met het oefenprogramma van komend seizoen.”

Pattenden hoefde niet lang na te denken toen René van Genesen hem benaderde voor deze functie. “Het is een hele mooie uitdaging. Ik vind het als trainer mooi om iets op te kunnen bouwen, en ik hoop dat het mij lukt! Ondanks dat we nu in de 5e klasse starten, is er niet de opdracht om direct te promoveren. Het is natuurlijk wel leuk om zo snel mogelijk omhoog te gaan, maar het is belangrijker om iets op te bouwen vanuit de eigen jeugd. De doelstelling is dan ook om er weer een hecht en gezellig elftal van te maken.”

En het lijkt erop dat ze met Pattenden de juiste man hebben uitgekozen voor deze taak. “Met de clubs waar ik de laatste tijd heb gezeten, heb ik dat ook gedaan. Bij DEES bijvoorbeeld, en bij Steensel. Maar ook met Nieuw Woensel zijn we gepromoveerd.” Plezier en prestatie hand in hand laten gaan, zo luidt het devies van Pattenden.

Tussenstop
Toch staat de ervaren oefenmeester – ruim twintig jaar in het vak! – momenteel bij het tweede elftal van vv ACHT voor de groep, nadat hij zelfs enkele jaren niet actief was als coach. “Ik had al aangegeven bij Steensel dat ik ging stoppen, in het seizoen 2019/20. En toen kwam corona en moest ik nog eerder stoppen. Ik was er even klaar mee, en heb toen ook twee jaar thuis gezeten. Uiteindelijk belde Peter van Kemenade mij op of ik interesse had om wat te betekenen voor het tweede van ACHT. Door hem ben ik eigenlijk weer op het veld gaan staan.”

De trainer geeft zelf aan dat hij als trainer niet meer de hoogste ambities heeft, doelend op het feit dat hij niet per se meer zo hoog mogelijk hoeft te geraken in de voetbalpiramide. “Ik vind dit gewoon heel mooi om te doen. Een club weer omhoog brengen, terug naar waar ze horen.”

© 2024 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Bart Vroomans
04 april 12:44
Succes maatje
Roy Vermeulen
04 april 12:16
Mooie ambitieuze stap maatje
Nick van den Heuvel
04 april 12:16
Suc6 bij de mooiste club van Veldhoven ✌️😎💪
Ronnie Koolen
04 april 12:15
Die gezelligheid zit wel goed, en de punten komen vanzelf , succes
Peter Dierick
04 april 12:15
Gefeliciteerd Trev met deze mooie vervolgstap.!
Leo Litjens
04 april 12:14
Veel succes toegewenst Trevor
Piet van Kraaij
04 april 12:14
Veel succes vriend 👍👌
Oetje Weismann
04 april 12:13
Succes trevor
Gerard van den Heuvel
03 april 20:21
Succes Trevor! Gaat zeker lukken bij de blauwwitten👍
Jeroen Vermaas
03 april 19:25
Heel veel succes Trevor, jij gaat daar weer een mooie tijd tegemoet. Laat dat bouwen, maar aan jouw over.
Mario van dinter
03 april 18:36
Trevor, heel veel plezier en succes met Marvilde. Gaat je zeker lukken. Heb daar alle vertrouwen in.
René
03 april 18:05
Horen is hof
Peer 8
03 april 18:02
Ik had ook wel een bericht van Rene van de Nieuwehof verwacht. Succes Trevor
René van de Nieuwenhoorn
03 april 17:50
We gaan je nog missen bij Acht Trevor. Bedankt en succes bij Marvilde
Marco van den Braken
03 april 17:32
Gefeliciteerd en veel succes trainert! Met jou aan het roer gaat dat zeker goedkomen👊🏻👍🏻
Latif
03 april 14:03
Succes trainert
Ferry de Wit
03 april 12:45
Heel veel suc6 maat, maar da gaat wel goedkomen!!