Trainer Frans Verbeek hoopt met RKDSV voor verrassing te zorgen tegen Bergeijk

Deelacties:RKDSV-Bergeijk in de vierde klasse E is verkozen tot wedstrijd van de week. Hieronder een interview met Frans Verbeek, trainer van RKDSV.

Door Willem-Jan Schampers
Frans Verbeek is bezig aan zijn zesde seizoen bij RKDSV uit Diessen. Een lange tijd en ook het bewijs dat de trainer en de spelers van de vierdeklasser nog niet op elkaar zijn uitgekeken. Sterker nog: Verbeek was in het verleden ook al eens twee seizoenen trainer op sportpark De Alsie en werd in 2007 met de club kampioen in de vierde klasse. Tijd voor een nieuwe promotie naar de derde klasse?

“Daarvoor is het wellicht nog wat te vroeg”, zegt Verbeek, in het verleden ook trainer bij onder meer Bergeijk en Reusel Sport. “We hebben een relatief jonge ploeg, die de afgelopen twee jaar weliswaar ouder is geworden, maar niet of nauwelijks meer ervaring heeft opgedaan. Door alle coronaperikelen heeft deze groep toch enigszins stilgestaan. Wil je groeien als speler, moet je ‘meters maken’ en daar is niet echt de gelegenheid voor geweest. Dat is trouwens ook mede de reden dat ik nog steeds bij RKDSV ben. We waren het er allemaal over eens dat we na twee verloren seizoenen niet zomaar afscheid konden nemen.”

‘Jong’, het woord is al gevallen. Toen Verbeek in 2016 begon aan zijn tweede termijn bij RKDSV, werd er een fikse verjonging doorgevoerd in de selectie van de Diessenaren. “Van de keeper tot de spits. Van de groep van vóór het seizoen 2016-2017 zijn nu nog drie spelers over. Dat zijn ook meteen de routiniers. We hebben er in elke linie eentje. Ik ben er van overtuigd dat we met deze spelersgroep nog stappen kunnen maken. En het vertrouwen is er ook bij de spelers, het bestuur en de supporters. Waar we nog wel aan moeten werken, is het kwaliteitsverschil tussen het eerste en tweede elftal. Dat is nu nog te groot. Ik denk dat we nu zo’n zestien à zeventien spelers hebben die in aanmerking komen voor het eerste.”

Jammer
Oud-Eindhovenaar Verbeek, tegenwoordig wonend in Rijen en werkzaam in Breda, is inmiddels wel vergroeid met de club RKDSV. “Het is hier gewoon heerlijk werken. Alles is geregeld, ik hoef me alleen maar bezig te houden met voetbal. Dat is toch het mooiste dat er is. Daarom vind ik het zo jammer dat jongens van 24-25 jaar er voor kiezen om in een lager team te gaan spelen. Natuurlijk snap ik wel dat ze met vrienden willen voetballen, maar als je de kwaliteiten er voor hebt, is het toch zonde dat je niet in het eerste elftal wilt spelen. In het vierde staat bijvoorbeeld Vito van Daal in de spits. Hij scoort daar aan de lopende band, maar traint niet. Tja, dan houdt het op voor mij.”

Of RKDSV dit seizoen al kan meedoen om de prijzen, is iets dat nog niet is te voorspellen, aldus Verbeek. “We kunnen écht nog beter worden, maar het is waarschijnlijk nog te vroeg om al serieus een gooi te doen naar een periodetitel en/of een promotie. We zijn nu vijf wedstrijden ver en de enige verliespartij (tegen Steensel werd met 1-3 verloren, red.) hadden we aan onszelf te wijten. Na een 1-0 voorsprong, gaven we de wedstrijd alsnog uit handen. Ik denk dus dat we voor de meeste ploegen niet onder hoeven te doen.”

Kampioenskandidaat
De tegenstander van komende zondag, lijstaanvoerder Bergeijk, is voor Verbeek geen onbekende. “Ze hebben een ervaren ploeg. Sommige jongens stonden al in het eerste toen ik er trainer was. Dat is zeker een voordeel ten opzichte van ons. Ik denk dat Bergeijk zeker een van de kampioenskandidaten is. Samen met Vessem en Spoordonkse Boys. Toch hoop ik dat we zondag voor een verrassing kunnen zorgen. Als we gewoon ons eigen spelletje kunnen spelen, moet het mogelijk zijn om het de koploper moeilijk te maken.”

© 2021 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


4E
30 oktober 15:46
Bergeijk heeft nog geen tegenstand gehad. Diessen gaat t ze aanstaande zondag heel moeilijk maken!
Pinkie
29 oktober 18:10
Succes zondag
Dave
29 oktober 14:37
Toptrainer!
Regio-watcher
28 oktober 12:18
Leuk stuk en zal een mooie clash zijn zondag. Verontrustend is natuurlijk om te lezen dat bij deze vereniging en bij vele andere clubs spelers maar enkele jaren deel uitmaken van de 1ste selectie. Dit omdat ze waarschijnlijk geen verplichtingen etc. willen en dan maar lager gaan spelen. Voetbal is bij veel jonge spelers niet meer de belangrijkste bijzaak.