Topscoorder Coen van Oirschot (Hilvaria) over zijn terugkeer naar oude liefde EDN’56

Deel dit bericht via:

We gaan de komende periode spelers belichten die in het afgelopen seizoen of voor het nieuwe seizoen van club zijn veranderd.  Spelers die een verrassende keuze hebben gemaakt.

Het derde seizoen voor Coen van Oirschot bij Hilvaria zit er op. De aanvaller gaat de tweedeklasser verlaten om voor de tweede keer terug te keren bij zijn clubliefde EDN’56.
Als we de naam Coen van Oirschot noemen dan wordt deze direct gelinkt aan doelpunten. De 29-jarige aanvaller heeft niet zo moeite om het netje van de tegenstander te vinden. De afgelopen seizoenen werd de aanvaller, samen met zijn maatje voorin Joerie van Rijswijk, geroemd bij Hilvaria.

Carrière
Coen van Oirschot begon zijn voetballoopbaan in de jeugd bij EDN’56. Al snel werd duidelijk dat Van Oirschot een talentvolle speler is binnen de club. Hij maakte dan ook op 15-jarige leeftijd zijn debuut in het eerste elftal. Veel clubs hengelde ieder jaar naar de diensten van de aanvaller, maar Van Oirschot bleef de vijfdeklasser lang trouw. In het seizoen 2011-2012 was Van Oirschot goed voor 26 treffers bij EDN’56 en toen was de tijd ‘echt’ rijp voor een stap hogerop. Eersteklasser Best Vooruit wist Van Oirschot te overtuigen voor een overstap. Ook bij Best Vooruit was Van Oirschot goed voor 12 doelpunten. De Bestenaren hadden gehoopt op een langer verblijf van de trefzekere aanvaller, maar hij besloot - vanwege zijn studie- om na een seizoen weer terug te keren naar de club uit Haghorst.

Hilvaria
Na een terugkeer van vier seizoenen bij EDN’56 en de vele doelpunten maakte Van Oirschot in 2017 de overstap naar Hilvaria. Trainer Henri van den Braak kwam in 2017 aan het roer bij Hilvaria. Na twee seizoenen anoniem in de derde klasse actief te zijn geweest kende Hilvaria onder Van den Braak in zijn eerste seizoen direct een groot succes. Hilvaria veegde met elke tegenstander de vloer aan en werd onder Van den Braak in april 2018 ongeslagen kampioen. De club promoveerde voor het eerst in de geschiedenis naar de tweede klasse en scoorde maar liefst 119 doelpunten.  

We stellen de aanvaller een aantal vragen….

Vanwaar de terugkeer naar EDN’56:
"Momenteel woon, werk en voetbal ik in Hilvarenbeek. Door de terugkeer naar EDN’56 kom ik vanzelfsprekend weer vaker in Haghorst. Daarnaast spelen veel vrienden van mij in de selectie van deze club. Samen met de doorstroom van nieuwe jeugd en de terugkeer van een aantal spelers uit lagere senioren elftallen hoop ik mijn steentje bij te kunnen dragen om met EDN’56 weer te spelen voor een periodetitel."

Hoe kunnen we de periode van Coen van Oirschot bij Hilvaria omschrijven:
"Ik heb het enorm naar mijn zin gehad bij Hilvaria. Het is een grote club waarbij de jeugd op het hoogste niveau speelt. Hierdoor krijgen we ieder jaar een kwaliteitsimpuls bij de selectie. De trainingen zijn van hoog niveau en de resultaten zijn goed geweest met een kampioenschap in de derde klasse en een vierde plaats in de tweede klasse. Met Henri van den Braak en assistenten Joost van Doormaal, Christ van Dorst en Dirk-Jan Kroot hadden we ook prima trainers in huis. Verder heb ik dit seizoen ook voor het eerst tegen (in plaats van altijd samen) mijn broertje Thijs gespeeld (Beerse Boys) en gelukkig gewonnen. Dit was een leuke ervaring, zeker voor mijn ouders. Naast de sportieve resultaten heb ik ook veel mensen leren kennen binnen de club en nieuwe vrienden gemaakt. Ik blijf de club volgen en als de mogelijkheid er is probeer ik wedstrijden te komen kijken en een biertje te pakken in de kantine."

Het seizoen 2017-2018 onder Henri van den Braak gaat de geschiedenis in. Het moet voor jou een onvergetelijk jaar zijn geweest, om met zo’n grote overmacht kampioen te worden:
"Het is zeker een onvergetelijk jaar geweest. Bij de oefen- en bekerwedstrijden bleek al snel dat we de wedstrijden makkelijk wonnen. Als je dan ook nog eens de eerste periode pakt met 9 overwinningen op rij met een overtuigend doelsaldo, begint het kampioenschap te leven binnen de groep en de rest van de club. We hadden ook een zeer gebalanceerd team met een ervaren keeper en verdediging, sterk middenveld, scorend vermogen voorin en veel goede talenten. Persoonlijk was het ook heerlijk voetballen doordat er veel kansen werden gecreëerd. Dit is ook niet gek als je de aanvoer hebt vanuit het middenveld van Daan van de Wiel en Joost van Doormaal. Uiteindelijk zijn we ongeslagen kampioen geworden en dit is een aantal dagen lang goed gevierd."

Keuze

Had je in je jongere jaren niet eerder een stap hogerop moeten maken:
"Ik heb nooit spijt gehad van mijn keuzes. Het spelen bij EDN’56 in de jeugd en senioren met vrienden en mijn broertjes heb ik altijd als zeer prettig ervaren. De eerste drie seizoenen vast in de selectie heb ik als jonkie veel geleerd van trainer Dre Rooijakkers. Daarna heb ik gelukkig ook de eerste promotie ooit naar de 4e klasse onder leiding van Christ van Dorst meegemaakt." 

Het zal even wennen zijn om weer op vijfde klasseniveau te gaan spelen:
"Bij de terugkeer van Best Vooruit naar EDN’56 heb ik dit al eens eerder meegemaakt. Iedere klasse heeft zijn eigen charmes en in de vijfde klasse worden meer derby’s gespeeld tegen omliggende dorpen. Bij EDN’56 zijn ze allemaal even fanatiek dus het wennen zal wel mee gaan vallen verwacht ik."

Tot slot

Wil je nog mensen bedanken voor je periode bij Hilvaria:
"Ik wil hier zeker niemand te kort doen. Door de corona crisis heb ik weinig mensen persoonlijk kunnen bedanken. Als de mogelijkheid er weer is wil ik dit ook zeker gaan doen. Via deze weg wil ik alle mensen bedanken die het mogelijk maken dat we op zondag een lekker potje kunnen voetballen met daarna een leuke derde helft. Denk hierbij aan de staff, spelersgroep, bestuur, kantinepersoneel en alle belangrijke vrijwilligers van de club. Als ik toch namen moet noemen, wil ik graag Ton, Dave en Erwin bedanken omdat ze iedere zondagmiddag aanwezig zijn en het team hebben geholpen als top leiders en vaste grensrechter."

 

© 2020 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Ad van de Loo
19 mei 17:48
Veel succes Coen!~Gaat zeker lukken
Buitenkantje
19 mei 16:21
Coen, met al die talenten en hernieuwde spirit kunnen er mooie dingen ontstaan bij Edn'56. Ga je zeker nog tegenkomen op zondag en donderdagavond; prachtig om hier naar uit te kijken.