Toen er nog gevoetbald werd. We kijken terug: Clubs aan elkaar gewaagd in de 4e klasse G

Deel dit bericht via:

We kijken de komende periode terug op het seizoen 2019-2020. Het seizoen wat op 31 maart officieel ten einde kwam door het Corona-virus. Nadat we de laatste competitiewedstrijden hebben gespeeld in het weekend van 7 en 8 maart kwam de KNVB drie weken later met de mededeling dat de competitie ten einde is.  De teleurstelling was groot maar het besluit was onoverkomelijk, immers staat de gezondheid voorop.
De Corona-virus heeft ons land behoorlijk in de greep en wat de toekomst brengt blijft ‘voorlopig’ ongewisse. We hopen met zijn allen dat we het virus snel de baas zijn en dat we het normale leventje weer snel op kunnen pakken. Hopelijk gaan we in augustus weer van start met het nieuwe seizoen, een seizoen dat een kopie wordt van het afgelopen seizoen. Er komen ‘ongetwijfeld’ wat veranderingen in de klasses. Er zijn clubs die graag willen promoveren maar komen daar alleen voor in aanmerking mocht er een plaatsje vrijkomen door fusies van clubs of dat een club zelf aangeeft om een stapje terug te doen. Kortom, er zal niet al te veel veranderen.

We gaan de komende periode dus terugkijken op het vroegtijdig geëindigd seizoen 2019-2020.
We zijn begonnen met de maand augustus en gaan nu verder met de maand september:
'Clubs aan elkaar gewaagd in de 4e klasse G' 

De indelingen zijn bekend en in het weekend van 21 en 22 september start de competitie. We vragen aan de bezoekers van AVE wie zij zien als voornaamste titelkandidaat in de 4e klasse G.

De 4e klasse G kent voor dit seizoen vijf nieuwelingen.  Dommelen, WODAN, Riethoven, Hulsel en De Weebosch. Dommelen en WODAN zijn de degradanten uit de 3e klasse D en kampioen Riethoven en het gepromoveerde Hulsel en De Weebosch komen over uit de 5e klasse E.  Deze clubs nemen de plaatsen in van kampioen Hoogeloon en het gedegradeerde Nieuw Woensel. RKDSV (4D) , Woenselse Boys (4F) en EMK (4F) zijn voor dit seizoen overgeheveld naar een andere 4e klasse.

Favoriet
VV Vessem en Bergeijk worden als voornaamste titelkandidaten beschouwd. Beide ploegen eindigde het afgelopen seizoen in de top van de vierde klasse waar Hoogeloon een maatje te groot was. Vessem en Bergeijk kwalificeerde zich voor de nacompetitie maar wisten van dit buitenkansje geen gebruik te maken. 

Nieuwkomers
Kampioen Riethoven wil de komende jaren uitgroeien tot een stabiele vierdeklasser. De afgelopen seizoenen was het voor de roodwitten stuivertje wisselen tussen de vierde en de vijfde klasse. Riethoven heeft nu een selectie -met Guillaume van Wilgen aan het roer- dat deze doelstelling kan waarmaken. Hulsel keert na een seizoen terug in de vierde klasse, de manschappen van Joris Tuns zijn via de nacompetitie gepromoveerd. Daarnaast kreeg De Weebosch, wat in de nacompetitie strandde, een ticket toebedeeld van de KNVB waardoor ook De Weebosch na een seizoen afwezigheid terug is in de vierde klasse. Verder is het afwachten wat de degradanten WODAN en Dommelen voor een elftal op de been brengen gezien beide teams veel spelers zagen vertrekken en of stoppen.

Uitslag Poll 9 september 2019. Bergeijk titelkandidaat nummer 1. 

© 2020 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?