Toen er nog gevoetbald werd. We kijken terug. Brabantia mist te veel kansen tegen HVCH.

We kijken de komende periode terug op het seizoen 2019-2020. Het seizoen wat op 31 maart officieel ten einde kwam door het Corona-virus.
Hopelijk gaan we in augustus weer van start met het nieuwe seizoen, een seizoen dat een kopie wordt van het afgelopen seizoen. Er komen ‘ongetwijfeld’ wat veranderingen in de klasses. Er zijn clubs die een aanvraag hebben gedaan voor promotie of degradatie. Een aantal van deze aanvragen zijn gehonoreerd door de KNVB.

We gaan de komende periode dus terugkijken op het vroegtijdig geëindigd seizoen 2019-2020.
September 2019: In de tweede wedstrijd van de competitie in de 1e klasse C trad Brabantia aan tegen HVCH. Een wedstrijd waarin de ploeg van Ernie Brandts te veel kansen miste en ‘onverdiend’ met 2-3 onderuit ging.
Vooraf aan deze wedstrijd werd Bart Kruizinga gehuldigd voor meer dan 250 wedstrijden in het eerste elftal.

Voorafgaand aan deze wedstrijd werd Bart Kruizinga gehuldigd voor meer dan 250 wedstrijden in het eerste elftal. De 31-jarige verdediger kreeg uit handen van voorzitter Erik Vos en vader Peter Kruizinga een ingelijst shirt overhandigd.

Wedstrijd
Brabantia is haar ongeslagen status kwijt. In eigen huis verloor de ploeg van trainer Ernie Brandts met 2-3 van HVCH. Een nederlaag die het grotendeels aan zichzelf had te wijten. De roodblauwen kregen namelijk enkele uitgelezen kansen, maar zagen dat onder meer Tarik Ouzalah, Alef Joao, Ryley de Jong en Moreno Koenders niet in staat waren om de sterke doelman van de bezoekers te kloppen.

Met name Ouzalah zal nog wel eens terugdenken aan de twee perfecte voorzetten van zijn maatje Joao. Helemaal voor een leeg doel, presteerde de behendige aanvaller het om de bal over te schieten. Tot afgrijzen van Joao, die af en toe ongrijpbaar was voor de verdedigers van HVCH en door zijn snelheid voor het nodige gevaar zorgde. Aanvoerder Wouter de Kramer baalde ook van het missen van alle kansen: “We helpen de tegenstander zelf in het zadel. Na een 1-0 voorsprong bij de rust staan we in de tweede helft binnen acht minuten met 1-2 achter.”

En dit nadat de eerste 45 minuten redelijk voorspoedig waren verlopen. HVCH had weliswaar het beste van het spel, maar de kansen waren voor Brabantia. In de 14de minuut werd Ouzalah door Joao voor het eerst vrij voor doelman Mike van Nuland gezet en niet veel later redde de keeper nipt op een inzet van Joao. HVCH kan hier nagenoeg niets tegenover zetten en kwam in de 43ste minuut ook op achterstand. Een overtreding op De Kramer leverde Brabantia een strafschop op. Koender schoot vervolgens onberispelijk raak: 1-0.

In de tweede helft zetten de gasten binnen no time de wedstrijd op z’n kop. In de 46ste minuut profiteerde Robin Knap van wanorde in de Eindhovense defensie en in de 52ste minuut schatte Tim Kamp een prachtige pass van Sjoerd Schobbers op waarde en rondde koelbloedig af: 1-2. Het werd hierna wat steviger en scheidsrechter Jeroen Quinten moest enkele malen corrigerend ingrijpen. Brabantia ging naarstig op zoek naar de gelijkmaker, maar vooralsnog bleef Josemar Makiavala, vorige seizoen de gevaarlijke spits van De Valk, op de bank.

In de 70ste minuut kreeg Ouzalah zijn tweede grote kans en nauwelijks twee minuten later claimde Joao een strafschop, nadat hij door Van Nuland onderuit werd gelopen. Quinten wuifde de protesten van Brabantia echter weg. Een minuut of tien later was het aan de andere kant wel raak. Een prachtige aanval belandde bij Stijn van de Hurk, die Steven Baggermans voor de derde keer versloeg. Inmiddels was Makiavala ingevallen voor Niek Schalkwijk, maar ook hij kon het tij niet meer keren. Eén maal snelde hij voorbij zijn directe tegenstander en bediende Koenders op maat. Van Nuland redde met de voet.

In de absolute slotfase bracht Koenders nog iets van spanning terug, door alsnog van dichtbij de bal voorbij Van Nuland te knallen, maar de tijd was te kort om nog serieus aanspraak te maken op een nauwelijks verdiend gelijkspel. De Kramer: “HVCH heeft het slim gespeeld en scoorde vrijwel honderd procent. Deze nederlaag is onze eigen schuld. Jammer dan we onze goede seizoenstart geen vervolg hebben kunnen geven, maar ach, de competitie is pas net begonnen…”

Brabantia: 1. Steven Baggermans, 3. Luuk de Roos, 4. Joshua Tan, 5. Niek Schalkwijk (11. Josemar Makiavala), 6. Wouter de Kramer, 7. Rai Maxwell, 9. Moreno Koenders, 10. Ryley de Jong, 16. Marvin Mollen (8. Luuk Bouman), 17. Tarik Ouzalah, 19. Alef Joao.

HVCH: 21. Mike van Nuland, 3. Willem Roefs, 4. Vince Minten, 5. Robin Eldijk, 7. Robin Knapp (9. Freek van Eembergen), 11. Marco van Lokven, 12. Sjoerd Schobbers, 13. Tim Kamp, 16. Jordy Veld (10. Samuel Elenora), 18. Yannick van den Berg, 19. Stijn van den Hurk (14. Roel Jurrius).