Toch geen coronapas bij amateurvoetbal

Deelacties:

Het demissionaire kabinet trekt het plan om de coronapas in te voeren in de amateursport deels in.

Sporters en toeschouwers bij buitensporten krijgen, als zij buiten blijven, geen verplichte controle van het coronatoegangsbewijs. Dat heeft demissionair premier Rutte gezegd in het Kamerdebat over corona. Op het plan kwam felle kritiek vanuit de Tweede Kamer en vanuit onder meer de sportsector.

"We zijn bereid om aan de wens van de Kamer tegemoet te komen", zei Rutte. "Maar we doen dan wel minder dan het OMT ons adviseert, dat zeg ik er wel bij. Mooier kan ik het niet maken."

Het betekent dat op sportlocaties buiten, sporters en toeschouwers niet verplicht gecontroleerd hoeven te worden op de QR-code. Wel geldt voor het publiek het advies om 1,5 meter afstand aan te houden. Gaan sporters of toeschouwers naar de kleedkamer, het toilet of de kantine, dan moeten zij wel gecontroleerd worden.

Ook voor het terras bij de sportclub of het sportcomplex geldt de verplichte controle van het coronatoegangsbewijs, net als bij de reguliere horeca.

© 2021 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Henri
04 november 17:24
Blijft toch wel lastig voor degene die geen qr code hebben. Na een helft gespeeld te hebben, bezweet een kwartier buiten in de kou staan wachten voor de 2e helft.... Je zou er een spierscheuring, of erger, een longontsteking van oplopen
JL
04 november 15:49
En in de kleedkamer?
Harrie
04 november 15:20
Maar de corona gevallen lopen op, ook bij de amateurvoetballers, er zullen nog veel wedstrijden afgelast worden