Tivoli geeft pover EMK lesje in doeltreffendheid

Door Willem-Jan Schampers
We zouden eigenlijk naar Mierlo Hout-Marvilde gaan, maar de topper in de tweede klasse H werd uitgesteld vanwege een coronageval. Het alternatief werd Tivoli tegen EMK en we werden niet teleurgesteld. Een fris spelend Tivoli maakte in de eerste helft gehakt van de Nuenenaren (4-0) en kwam na de rust niet écht in gevaar. Het werd uiteindelijk 5-2 voor de ploeg van trainer Joeri Berende. En dit was dik verdiend.

Voorafgaande aan dit duel in de vierde klasse F stond Tivoli puntloos onderaan. EMK, met de oudgedienden Rainer van Bergen, Tom Sheridan, Rick van den Bogaard en Tommie van Elst in de ploeg, had drie punten. En dit bleef ook zo, want de geelzwarten begonnen dramatisch aan de wedstrijd. Binnen nauwelijks twintig minuten stond Tivoli met 3-0 voor. Al in de 7de minuut was het 1-0. Delano van Gemert zette twee tegenstander te kijk en knalde de bal met links voorbij de graaiende handen van doelman Mike van Elderen.

Tien minuten later was de EMK-goalie opnieuw kansloos, toen Mike Box (ex-DBS) de bal uit een vrije trap stijf in de kruising schoot. “Die zat er wel lekker in”, lachte Berende na afloop. “We zijn erg blij met Mike in de ploeg. Hij brengt de nodige creativiteit en heeft een fantastische trap. En als het moet gaat hij ook nog eens voorop in de strijd.” Tivoli voelde dat EMK rijp was voor de sloop en via Jody Overman kwam de thuisclub op 3-0. Hiermee leek de wedstrijd al gespeeld. Zeker toen Joey Klaassen, de kleinste man van het veld, koppend de vierde Eindhovense treffer liet aantekenen. Met dank aan aangever Van Gemert.

Niets
EMK zette hier nagenoeg niets tegenover. Al moet worden gezegd dat doelman Faizel van den Broek, normaliter derde doelman bij Tivoli, in de 13de minuut een uitstekende redding verrichtte. Van den Bogaard zette Van Elst vrij voor het doel van Tivoli, maar Van den Broek kreeg nog een voetje tegen de bal. Op dat moment had het zomaar 1-1 kunnen worden en was het wellicht een heel andere wedstrijd geworden. Tegelijkertijd had EMK nauwelijks ergens recht op, want de formatie van trainer Ronnie Jansen speelde bijzonder pover.

In de tweede helft probeerden de gasten het wel en werden ze, mede door toedoen van invaller Jeffrey Perts, een stuk gevaarlijker. “We maken het onszelf nog moeilijk”, oordeelde Berende, al had hij nooit echt nerveus langs de lijn gestaan. “We wisten dat EMK zou gaan drukken, maar ook dat we een voorsprong van vier doelpunten niet meer uit handen zouden geven. Daar was ik van overtuigd. We kregen zelfs nog een enorme kans (invaller Luuk Hammega kopte de bal naast, na een afgemeten vrije trap van Box, red.), dan was de wedstrijd definitief beslist.

Slofoffensief
In de 67ste minuut werd het 4-1 door Perts. Echt in paniek raakte Tivoli niet. Ook niet toen diezelfde speler zes minuten later voor een marge van twee zorgde. Via een heus slofoffensief probeerde EMK nog iets te forceren, maar Timo Rooijakkers, op aangeven van Perts, knalde de bal tegen een verdediger en Van den Broek had in het doel van Tivoli nog enkele nuttige reddingen. In de absolute blessuretijd strooide Tivoli nog wat extra zout in de wonden van EMK. Op aangeven van Klaassen schoot Overman de 5-2 tegen de touwen.