Tim Nelemans:'Nw Woensel moet met voetjes op de grond blijven'

Deelacties:

Nijnsel-Nieuw Woensel in de vierde klasse G is verkozen tot ‘Wedstrijd van de Week’. In onderstaand artikel een interview met Tim Nelemans, assistent-trainer van Nieuw Woensel. De 40-jarige Eindhovenaar speelt ook nog geregeld mee met het elftal van trainer Marcel van de Kamp

Door Willem-Jan Schampers
Tuurlijk, ze zijn bij Nieuw Woensel zeer tevreden over de huidige vierde plaats op de ranglijst. Tegelijkertijd is er ook het realisme dat Mariahout en Avesteyn waarschijnlijk een maatje te groot zijn. Nelemans: "Ik kende deze ploegen niet, maar we voorafgaande aan de competitie hoorde ik al wel dat dit de grootste kanshebbers voor de titel waren. Eerlijkheidshalve moet ik ook toegeven dat we tegen beide teams kansloos waren. Tegen Avesteyn verloren we met 4-0 en van Mariahout met 4-1. Bovendien speelden we tegen Boxtel, toch geen hoogvlieger, met 2-2 gelijk. Het is dus zeker niet alleen hosanna."

Met zestien punten uit acht wedstrijden doet Nieuw Woensel - achter Mariahout, Avesteyn en Nijnsel - het zeer verdienstelijk. Nelemans: "Als je in ogenschouw houdt dat we zijn gepromoveerd, is de vierde plaats heel netjes. Ik ben echter niet echt verrast, want we hebben gewoon een prima ploeg voor de vierde klasse. Toch moet de wisselvalligheid er uit, tenminste als we serieus een rol van betekenis willen spelen. Als straks iedereen fit is, moeten we kunnen meedoen om een prijsje. En nu Mitchel Kluijtmans terug is van een schorsing zijn we aanvallend ook een stuk sterker."

Meetrainen
Oud profspeler Nelemans - onder meer actief bij FC Eindhoven en FC Oss - is dit seizoen eigenlijk assistent van Van de Kamp, maar als het nodig is, trekt hij ook nog zijn voetbalschoenen aan. "Ik vind het spelletjes nog steeds heel leuk en ik wilde nog zoveel mogelijk meetrainen om fit te blijven. Marcel heeft me toen gevraagd of ik, als ze me nodig hadden, nog wilde mee doen. Ik heb 'ja' gezegd en dacht dat ik weinig aan spelen zou toekomen. Inmiddels heb ik al heel wat minuten gemaakt. Tactisch is het geen enkel probleem, maar lichamelijk is het af en toe zwaar."

De afgelopen wedstrijden heeft Nelemans al op diverse posities gespeeld. zelfs weer in de spits. "Ja, ik ben een soort joker. Heb als centrale verdediger gespeeld, maar ook als controlerende middenvelder. Ik kan echter niet meer zo goed lopen en moet het vooral van mijn tactisch inzicht hebben. Goed positie kiezen en van daaruit belangrijk zijn voor het team. Uiteindelijk hoop ik dat ik niet meer nodig ben en dat we jonge gasten op mijn plek kunnen inpassen. Misschien kan ik nog als doelman worden opgesteld. Haha!"

Geen ambitie als trainer
Nelemans heeft geen ambitie om als trainer verder te gaan. "Dat heb ik ook al duidelijk aangegeven. Ik wil blijven meetrainen, maar verder heb ik het veel te druk om trainer te worden." En hoe zit het het de doelstelling van Nieuw Woensel? "Allereerst handhaven, maar dat moet niet zo'n probleem zijn. Of we ook daadwerkelijk kunnen meedoen om een prijsje en wellicht zelfs promotie, durf ik niet te zeggen. Laten we maar met beide voetjes op de grond blijven staan. En eerst eens kijken of we zondag Nijnsel kunnen verslaan."

 

 

© 2022 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Jules
27 november 17:33
Je bent vergeten Nijnsel als kampioenskandidaat te noemen. Na vanmiddag zul je dat niet meer vergeten.