Tiental Woenselse Boys wint simpel van onmachtig RKGSV

Terwijl even verderop zijn vader trots de felicitaties in ontvangst nam, liep Luc Geurts glunderend het veld af. Woenselse Boys had zojuist RKGSV met 6-1 verslagen en de 18-jarige spits was drie keer trefzeker. “Net vóór rust kwamen we met een man minder te staan (Alain Plaum kreeg rood, na twee maal geel, red.), maar eigenlijk zijn we geen moment echt in de problemen geweest. En ik hoor net dat HVV heeft verloren, dus het is helemaal een mooie zondag!”

Door de geheel onverwachte nederlaag van de Helmondse koploper tegen Mariahout (4-1), is Woenselse Boys HVV tot op één punt genaderd. “Ach, we zijn in feite pas begonnen”, relativeerde Geurts, “maar het is tot lekker dat we – ook met tien man – de mentaliteit en veerkracht hebben om te blijven gaan en ‘gewoon’ met 6-1 te winnen.” Gemakshalve vergat hij wel dat de tegenstand van RKGSV bijzonder pover was en de ploeg van trainer Jeroen Vermaas geen moment de indruk wekte te geloven in een goed resultaat.”

Woenselse Boys leidde halverwege de wedstrijd met 3-1 en had waarschijnlijk verwacht dat de tegenstander in de tweede helft vol op de aanval zou spelen. Misschien was dit wel de intentie van de bezoekers, maar RKGSV oogde onmachtig en bracht doelman Sidney Woensdregt niet één keer serieus in gevaar. Aan de andere kant waren met name Luc Geurts en Jay Jay Gramser bij vlagen ongrijpbaar voor de Gerwense verdedigers en zorgden zij voor een flink pak slaag voor RKGSV.

Raak
Al in de 9de minuut kwam Woenselse Boys op voorsprong. Na een sterk begin was de eerste de beste kans meteen raak. Geurts stuitte in eerste instantie nog op doelman Remy Hendrikx, maar in de rebound was Giovanni van Bladel er als de kippen bij om de 1-0 aan te tekenen. RKGSV had het duidelijk moeilijk met de dadendrang van Woensels Boys en kwam niet veel later goed weg, toen een schot van Geurts rakelings voorbij het doel van Hendrikx suisde. Geheel tegen de verhouding in kwamen de gasten in de 25ste minuut langszij. Rico Hendrikx krulde een vrije trap schitterend in de kruising: 1-1.

Hierna was er lange tijd weinig te beleven. Woenselse Boys bleef de betere ploeg, maar zag geen kans om de Gerwense defensie verder onder druk te zetten. In de 44ste minuut was er een snelle uitbraak via Geurts. Hij liet alles en iedereen achter zich en rondde vrij voor Hendrikx koelbloedig af. Enkele minuten later liet Alain Pluim zich tegenover Tim van Berlo verleiden tot een scheldpartij en dit kostte hem zijn tweede gele kaart. Dom natuurlijk, al had scheidsrechter Wim Verstegen het wellicht ook kunnen afdoen met een duidelijke reprimande.

Waar iedereen dacht dat Woenselse Boys nu gas terug zou nemen, kwam bedrogen uit. Nog vóór de rust tilden de roodwitten de stand naar 3-1. In de blessuretijd profiteerde Gramser optimaal van geklungel in de defensie van RKGSV. In de tweede helft probeerden de bezoekers het wel, maar ook met tien man was Woenselse Boys simpelweg sterker. Geurts: “We zetten allemaal een stapje extra en waren vastbesloten om de overwinning over de streep te trekken.” Waar RKGSV niet of nauwelijks gevaarlijks werd, was de thuisclub enkele malen dicht bij een grotere voorsprong. Met name Geurts kreeg enkele goede kansen.

Geslagen
Het duurde tot in de 69ste minuut voordat ‘de zoon van de trainer’ de supporters van Woenselse Boys opnieuw liet juichen. Een prima voorzet van Gramser werd door Geurts knap binnengeprikt: 4-1. RKGSV was een geslagen ploeg en het kostte Woenselse Boys weinig moeite om de overwinning nog meer cachet te geven. Van Bladel verzilverde in de 79ste een strafschop en drie minuten voor tijd scoorde Geurts zijn derde van de middag. Toen de, overigens prima leidende, scheidsrechter Verstegen voor de laatste keer floot, haalde ook RKGSV-trainer Vermaas op de bank opgelucht adem. Er zijn van die wedstrijden…

Opstellingen

Woenselse Boys: 1. Sidney Woensdregt, 4. Eray Toprak (9. Mitch van der Sommen), 5. Maurice van Loenen, 6. Luc Geurts, 7. Alain Plaum, 8. Giovanni van Bladel, 10. Jay Jay Gramser, 11. Rob Verbeek, 16. Geert Vermeulen, 20. Bram van de Donk (15. Kevin Lenting), 22. Teun van de Moosdijk.

RKGSV: 1. Remy Hendrikx, 3. Rainer van Bergen, 4. Sander de Waal (15. Jasper Schaap), 5. Rik van Dael, 6. Tim van Berlo, 7. Gijs Vorstenbosch, 8. Bjorn Kreemers, 11. Daan de Loo, 12. Niels de Haas (9. Menno Vos), 13. Rico Hendrikx, 14. Tom van den Berk (2. Martijn van Rooij).