Terugblik op: Myron Jourdain(38) nog altijd van waarde bij Braakhuizen

Deel dit bericht via:

We kijken de komende periode terug op het seizoen 2019-2020 met berichten die het meest zijn gelezen. Het seizoen wat op 31 maart officieel ten einde kwam door het Corona-virus. In september gaan we 'gelukkig' weer van start met het nieuwe seizoen.
Oktober 2019: Interview met Myron Jourdain,  die toen al aangaf om aan het einde van het afgelopen te gaan stoppen met voetballen. Helaas kwam het afscheid  al medio maart. 

Hij is inmiddels bijna 39 jaar maar van stoppen wil Jourdain nog niet weten.
Jourdain is momenteel bezig aan zijn vierde seizoen bij Braakhuizen. Na de jeugdjaren bij Gestelse Boys te hebben gespeeld, werd Jourdain in 1998 aangetrokken door het ambitieuze VV UNA waarmee hij de hoofdklasse bereikte. Na UNA kwam de middenvelder vervolgens uit voor PSV/av, Helmondia, HVV Helmond, Geldrop en Nieuw Woensel en maakte hij in 2016 de overstap naar Braakhuizen.

Jeroen van der Schoot
Trainer Jeroen van der Schoot loopt als een rode draad door het voetballeven van Jourdain. Via het zaalvoetbal bij toenmalige Lions/Nefkens uit Geldrop, waar Van der Schoot coach was, kwam Joudain terecht bij Helmondia en later bij HVV Helmond. Van der Schoot behaalde als trainer grootste successen bij de Helmondse clubs. Bij HVV Helmond wist hij met Jourdain in zijn gelederen te promoveren van de 3e naar de 1e klasse. Na de Helmondse avonturen werd Jourdain binnen gehengeld door Geldrop om vervolgens de stap te maken naar Nieuw Woensel. Toen Van der Schoot trainer werd bij Braakhuizen kwamen beide weer bij elkaar. Bij Braakhuizen promoveerde Jourdain in 2018 via de nacompetitie naar de tweede klasse.   

Leeftijd
Ondanks zijn leeftijd is Jourdain nog altijd van waarde bij Braakhuizen. Met zijn technische vaardigheden en geblokte ‘fitte’ lichaam weet hij iedere zondag nog zijn mannetje te staan. Zijn passie voor het spelletje en tomeloze inzet is de reden dat Van der Schoot nog iedere week een beroep doet op de ‘allrounder’ die momenteel de rol van laatste man bekleed binnen het elftal.

In het jargon wordt altijd geroepen dat spelers boven de 35-jaar niet meer mee kunnen in het huidige amateurvoetbal. Toch bewijzen een aantal spelers dat het wel degelijk kan. De een is op zijn 30e jaar klaar, de ander op veel latere leeftijd. Buiten de fitheid van een speler is ook de passie en liefde voor het spelletje een belangrijke voorwaarde om het lang vol te houden. Deze voorwaarde bezit Jourdain als geen ander. Knap dat je op deze leeftijd nog altijd van waarde kunt zijn binnen een elftal op dit niveau.
We stellen Myron een aantal vragen over zijn passie als amateurvoetballer.

Hoe gaat het met je, nog altijd fit en van waarde binnen Braakhuizen 1
Qua fitheid valt het toch wel tegen hoor. Op de maandagen heb ik nog net geen kraan nodig om uit bed getakeld te worden. Gelukkig wordt er binnen Braakhuizen door iedereen rekening mee gehouden en wordt het ook geaccepteerd dat ik niet altijd meetrain of niet voluit meedoe met bepaalde oefeningen. Ik merk wel dat ik de wedstrijden op zondag soms puur op mentaliteit en karakter doorkom.

Hoe lang wil je actief blijven binnen de selectie van Braakhuizen
Hoe leuk ik het spelletje ook vind,  wordt dit toch echt mijn laatste seizoen in een selectie. Eigenlijk was het de bedoeling om na het afgelopen seizoen al te stoppen. Ik zou dan wel beschikbaar blijven mocht het eerste of tweede elftal in problemen komen met spelers. Dat is wat anders uitgepakt.

Wat is je drijfveer om iedere week weer op het veld te staan
Ik vind het nog altijd een fantastisch spelletje. Het blijft leuk om iedere week met de jongens op het veld te staan. De belevenissen in de kleedkamer en kantine zijn altijd mooie momenten in het voetbal. Daarnaast hoop ik een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van jonge spelers binnen de selectie van Braakhuizen.

Tot slot

Je mooiste momenten uit je voetbalcarrière
Wat dat betreft heb ik bijna bij alle clubs mooie momenten meegemaakt vooral de kampioenschappen en promoties. Maar wat me als eerste binnenschiet is het winnen van de districtsbeker in de periode bij UNA. We speelde in de finale tegen HSV Hoek, we werden helemaal weggespeeld maar wonnen uiteindelijk wel (met dank aan Mark Sleddens die de wedstrijd van zijn leven keepte) met 1-0 door een doelpunt van mij. Dat was een wedstrijd die je niet snel meer vergeet.

Wie zijn de meest belangrijke personen geweest in je voetballoopbaan
Alle spelers en trainers waar ik mee heb mogen spelen en trainen. Zij hebben allen een bijdrage geleverd aan wat ik allemaal heb mogen bereiken binnen het voetbal. De ervaringen in positieve en negatieve zin zijn dingen die je opneemt in je leven.
Daarnaast natuurlijk mijn vriendin, die me altijd heeft gesteund als voetballer zolang we samenzijn. Ze staat, samen met mijn twee dochters, ook iedere wedstrijd langs de kant om me aan te moedigen.

Wat wil je het huidige amateurvoetbal adviseren/meegeven
Je bent ooit begonnen met voetballen omdat je het leuk vind. Hou dat in gedachte bij alles wat je op…. en rond het veld doet en heb respect voor een ander, ook al ben je het niet altijd eens met elkaar.

© 2020 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Willie van der heijden
17 juli 18:55
Een mooi en goed advies van een mooie voetballer en een fijne kerel.
Jeroen
16 juli 15:53
Nog een echte liefhebber.Heb het geweldig fijn gevonden om hem zo lang te hebben mogen trainen.
Supporter bladella
15 juli 13:17
een prima voet baller