Terug in de tijd met Rob Lansbergen (2018). Rob kreeg in 2019 de diagnose Alzheimer.

Deel dit bericht via:

Ondanks de huidige tijd blijven we wel actueel en wordt de website nog steeds goed bezocht. Naast de actuele berichten en interviews die we afnemen, willen we in deze vervelende en moeilijke periode gaan terugkijken in de tijd. We gaan spitten in ons archief en daar pikken we de meest gelezen en opmerkelijke interviews uit. Altijd leuk om eens terug te lezen…

We zijn vorige maand begonnen met scheidsrechter Roy Manichand en later met Jeroen van de Berk, Twan van Tuyl en oud-voorzitter Wim van de Berk. We gaan nu verder met Rob Langsberegen. We namen op 18 december 2018 een diepgaand interview af  met de ex-betaald voetballer van PSV en trainer van diverse amateurclubs.

Om het moment van het interview stond Rob Langsbergen nog volop in het leven tot het noodlot in 2019 toesloeg en bij hem Alzheimer werd gediagnostiseerd. Ondanks zijn ziekte blijft de 61-jarige Langsbergen positief in het leven staan. In een lokaal interview gaf hij aan dat hij de mensen wil laten weten wat er met hem aan de hand is. Als het woord voetbal valt twinkelen zijn ogen. Hij probeert er, hoe lastig ook, het beste van te maken. Het ergste is dat hij niet iedereen meer herkent. Maar toch zit hij niet bij de pakken neer en is hij dagelijks actief bezig.

We kennen Rob Langsbergen als een warm en positief persoon. We wensen hem veel sterkte toe! Laten we terugkijken op een mooi en positief verhaal uit 2018 van een man die als ex-betaald voetballer veel heeft betekend voor het amateurvoetbal.

Hoe gaat het met: Rob Lansbergen
18 december 2018 09:11 Lansdelijn cql/#prhits:18.222hts#hqz
In deze rubriek belichten we voetballiefhebbers die ondertussen uit het amateurvoetbal zijn gestapt.

We zijn begonnen met oud-trainer Twan van Tuyl en later met Frank van der Heijden en Hans Meeuwsen. Deze keer is het de beurt aan oud-betaald voetballer en trainer Rob Landsbergen, die in 2014 na een avontuur bij Mulo stopte als voetbaltrainer in het amateurvoetbal.

Rob Landsbergen speelde in zijn jeugdjaren voor het Helmondse MULO. Op achttienjarige leeftijd vertrok hij naar het grote PSV waar hij zes seizoenen lang speelde. Na zijn tijd bij PSV kwam Rob vervolgens ook nog uit voor Hyundai (Zuid Korea), NAC en Helmond Sport. In 1990 beëindigde  Rob zijn carrière als profvoetballer en ging hij als amateurvoetballer spelen bij DBS.

We stellen de 58-jarige Landsbergen een aantal vragen hoe het hem vergaat na een leven zonder amateurvoetbal.

Even opfrissen, wie is Rob Landsbergen en wat doe je nu in het dagelijks leven
Rob Landsbergen, ik ben vader van twee kinderen en de trotse opa van een kleinzoon. Ik woon samen met Maja Nooijen in Deurne. Op dit moment ben ik werkzaam bij Nisbets in Eindhoven als magazijnmedewerker. Helaas houdt dat werk in januari 2019 voor me op in verband met slijtage in mijn rug.
Je voetballoopbaan als betaald voetballer, een mooie carrière
Het was inderdaad een mooie carrière. Ik heb volop genoten van het profbestaan. Zowel bij de clubs in Nederland als bij Hyundai in Zuid Korea. Het was een andere tijd dan hoe het nu is in het profvoetbal. Ik was blij om onderdeel te mogen zijn van PSV. Natuurlijk speelde ik het liefst in de basis, maar heb nooit moeilijk gedaan wanneer ik op de bank moest zitten. Ik heb veel plezier gehad bij PSV, maar ook zeker bij NAC en Helmond Sport.

De meeste ex-betaald voetballers zijn financieel onafhankelijk, maar dat geldt niet voor alle spelers uit jouw generatie
Nee, dat klopt. Wanneer ik naar mijn eerste contract bij PSV kijk en ik het vergelijk met de bedragen die nu betaald worden dan is dat wel een heel groot verschil. In Zuid Korea verdiende ik niet slecht, maar ik heb de keuze gemaakt om tussentijds terug te gaan naar Nederland en bij Helmond Sport te gaan voetballen. Daarna heb ik nog twee jaar bij NAC gespeeld.

Je trainersloopbaan, bij welke clubs heb je getraind
Na het beëindigen van mijn voetbalcarrière ben ik begonnen bij het huidige Post NL als postbode. Vroeg beginnen en op tijd thuis, zodat ik voldoende tijd kon besteden aan de trainingen.
Ik ben mijn trainersloopbaan begonnen als jeugdtrainer bij Helmond Sport. Daarna ben ik als hoofdtrainer naar Panningen gegaan, dat destijds uit kwam in de hoofdklasse. Een geweldige tijd. Het ging er af en toe heftig aan toe tijdens de wedstrijden. Na vijf mooie jaren in Panningen ben ik een half jaar trainer geweest bij Gemert.  Daar was er niet echt een klik en zijn we in goed onderling overleg uit elkaar gegaan. Na Gemert kwam PSV/av op mijn pad. Ook daar weer een geweldige tijd gehad. Na vijf jaar de amateurs van PSV te hebben getraind, werd ik gevraagd om weer terug te keren naar Panningen als hoofdtrainer. Helaas waren ze op dat moment niet meer in de hoofdklasse actief.


Mijn laatste club als trainer is MULO geweest. Het eerste jaar als trainer zijn we meteen kampioen geworden in de vierde klasse. Het seizoen daarop in de derde klasse hadden we het moeilijk en in de winterstop gaf het bestuur van MULO aan dat zij iemand anders als eindverantwoordelijke wilden aanstellen. Dat was voor mij een teken om bij MULO te stoppen als hoofdtrainer. 

Je hoogtepunten als betaald voetballer
Ik vergeet nooit meer dat ik de legendarische Johan Cruijff gepoort heb. Nu noemen ze dat een panna. Verder de Europese wedstrijden die ik heb mogen spelen bij PSV zijn onvergetelijk. Verder heb ik erg genoten van de sfeer rondom de wedstrijden bij NAC.

Je hoogtepunten als amateurvoetballer
Het kampioenschap bij DBS. Het voetballen bij DBS na mijn profcarrière is een mooie overgang geweest naar het trainerschap. Ik voetbalde bij DBS samen met mijn beste maat Angelo van de Heuvel en het elftal kende veel goede spelers. Veel gelachen, gefeest en ook goede resultaten behaald. Ik kijk dan ook met veel plezier terug naar die tijd. 

Je hoogtepunten als trainer
Elk seizoen het weer voor elkaar krijgen om niet te degraderen met Panningen in de hoofdklasse.

Vanwaar de keuze om na het avontuur Mulo te stoppen als trainer
Ik had geen keuze maar die keuze is voor mij gemaakt. Na het seizoen had ik het wel een beetje gehad met het trainen van een club.

Hoe heb je het zogenaamde ‘zwarte gat’ ervaren, of is dat niet aan de orde geweest gezien je keuze om te stoppen
Het zwarte gat heb ik niet ervaren. Ik heb het geluk dat mijn vriendin Maja ook erg van voetballen houdt. We kijken samen bijna alle Engelse wedstrijden. Verder ben ik elke zaterdag op het voetbalveld te vinden met mijn kleinzoon. 

Hoe vul je de zondagen nu in
Ik ga dan vaak mountainbiken en heb ook een racefiets.  Ik ga zelfs af en toe naar het hockeyen kijken, omdat mijn vriendin daar coacht. Verder ga ik graag naar Lierop kijken. Roy Manders is daar trainer en ik vind het leuk om te kijken hoe Roy zich ontwikkeld als jonge trainer. 

Volg je amateurvoetbal nog op de voet
Zoals hier boven omschreven ben ik regelmatig op het voetbalveld, maar om nu te zeggen dat ik alles volg is te veel van het goede.

Gaan we Rob Landsbergen nog eens terug zien op de voetbalvelden als trainer
Zoals ik er nu tegenaan kijk niet meer. De jonge garde moet het maar overnemen.

© 2021 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?