Terug in de tijd: Langs de lijn met Harry van den Boomen

Deelacties:

Ondanks de huidige tijd blijven we wel actueel en wordt de website nog steeds goed bezocht. Naast de actuele berichten en interviews die we afnemen, willen we in deze vervelende en moeilijke periode gaan terugkijken in de tijd. We gaan spitten in ons archief en daar pikken we de meest gelezen en opmerkelijke interviews uit. Altijd leuk om eens terug te lezen…

We zijn vorige maand begonnen met scheidsrechter Roy Manichand en later met Jeroen van de Berk, Twan van Tuyl, Wim van de Berk, Rob Langsbergen, Didier van Wordragen en Peer van Kemenade. We gaan nu verder met Harrie van den Boomen in de rubriek ‘Hoe gaat het met’ van 7 november 2017.  

In 2017 was Harrie nog iedere week te vinden bij FC Eindhoven waar zijn zoon Branco speelde. We zijn nu ruim 3 jaar verder en Branco is na een eenjarig verblijf bij De Graafschap beland in Frankrijk. De 25-jarige middenvelder is sinds de zomer van 2020 actief voor Toulouse FC wat speelt op het tweede niveau van Frankrijk. De ambitieuze club uit Zuid-Frankrijk eindigde dit seizoen als derde in de competitie en staat op 27 en 30 mei in de finale van de nacompetitie voor promotie naar Ligue 1.  Van de Boomen is een vaste waarde binnen het elftal van Toulouse FC en heeft de meest gespeelde wedstrijden achter zijn naam staan.

Langs de lijn: Harry van den Boomen
07-11-2017 09:00 Langs de lijn cql/#prhits:11.451hts#hqz
Nu is Harry van den Boomen niet meer actief in het amateurvoetbal maar support hij wekelijks zijn zoon Branco die momenteel speelt voor FC Eindhoven. Harry van den Boomen was voor het laatst actief als assistent-trainer bij RKVVO. Voorheen heeft Harry ook een aantal jaren gewerkt als trainer bij Marvilde en kende hij als speler een aantal successen bij de club uit Veldhoven. In 2012 nam Harry definitief afscheid van het amateurvoetbal.

Talent
Harry van den Boomen was in zijn jeugdjaren een groot talent binnen de jeugdopleiding van PSV. Van den Boomen speelde zich midden jaren tachtig onder Guus Hiddink in het tweede elftal van PSV en zat dicht tegen het eerste elftal aan. Maar door een ernstige knieblessure moest Van den Boomen stoppen met betaald voetbal. In 1994 blies hij zijn voetbalcarrière een nieuw leven in en ging hij verder als amateurvoetballer bij RKVVO.

Zoon Branco
Zijn voetbaltalent bracht hij over op zijn zoon Branco. Branco kwam via RKVVO in de jeugdopleiding van Willem II terecht en maakte later de overstap naar de jeugdopleiding van Ajax waar hij enkele jaren 'iedere dag' de trip maakte van Veldhoven naar Amsterdam. Binnen Ajax werd Branco ook gezien als groot talent, maar tot een contract kwam het niet met de Amsterdammers. Na een seizoen Jong Ajax verkaste Branco naar FC Eindhoven waar hij een goed seizoen kende. Heereveen zag de kans om Van den Boomen vast te leggen maar na twee seizoenen Heereveen -met een uitleenperiode van een seizoen aan Willem II- keerde Branco van den Boomen dit seizoen terug bij FC Eindhoven.

Harry is bij iedere wedstrijd aanwezig van zijn zoon Branco en is trots dat Branco het betaalde voetbal heeft bereikt. We stellen Harry een aantal vragen over het huidige amateurvoetbal en de ontwikkelingen van zoon Branco.

Stel je even nader voor aan het amateurvoetbaleindhoven publiek:
Harry van den Boomen, 51 jaar en ik woon in Veldhoven. Ik heb samen met mijn vriendin Bo zeven kinderen maar we wonen wel geschieden van elkaar. Als we samen zijn met de kinderen is het lekker druk en gezellig. In mijn voetbalcarrière heb ik 10 jaar voor PSV (BVO) gespeeld en daarna als amateurvoetballer 4 jaar voor RKVVO, 4 jaar voor Marvilde en een jaar Veloc.

Wat doe je in het dagelijks leven:
Ik werk al 25 jaar als systempakker bij ASML in Veldhoven.

Ben je nog actief in de voetballerij:
Ja, ik train momenteel mijn stiefzoon Justin bij Brabantia JO O-10/1. Iets wat ik met heel veel plezier doe iedere week.

Hoogtepunten en dieptepunten als voetballer:
In mijn PSV jeugd (O-19) ben ik eens topscoorder geworden op een toernooi in Croix (Frankrijk) met deelnemende clubs als Real Madrid, Fluminese Rio, Arsenal, Saint Etiënne en AC Milan. Daarnaast alle kampioenschappen die ik in de jeugd van PSV heb meegemaakt en de buitenlandse toernooien. Ook heb ik een periode in het Nederlands elftal O-18 gespeeld.
Als amateurvoetballer ben ik met Marvilde twee keer kampioen geworden in drie jaar tijd met een geweldig team. Dieptepunt was mijn kruisbandblessure op het moment dat ik bij Jong PSV speelde op het zilveren-botertoernooi in Volendam. Dat was een grote ommekeer in mijn carrière. Ik had graag willen weten waar ik terecht was gekomen als voetballer als ik deze blessure niet had opgelopen.

Hoogte en dieptepunten als trainer:
Heb bij Marvilde één degradatie meegemaakt maar daar staan wel twee kampioenschapen tegenover. Met RKVVO hebben ik samen met Eric van der Palen de finale van de nacompetitie gehaald voor promotie naar de 1e klasse. Helaas ging deze verloren. Jammer, het was wel een stunt geweest als we met RKVVO de 1e klasse hadden bereikt.
Als jeugdtrainer de kampioenschappen en de toernooioverwinningen in binnen en buitenland met RKVVO. Ik trainde in de jeugd het elftal waar mijn andere zoon Vinnie in speelde. Helaas is Vinnie gestopt als voetballer, want ook hij was een goede voetballer met veel talent.

Meest bijgebleven trainers:
Guus Hiddink en Eric van der Palen. Deze trainers heb ik als mens en trainer hoog zitten.

Meest bijgebleven voetballers:
Patrick Lodewijks, waar ik samen in de jeugd bij PSV heb gespeeld. In het amateurvoetbal Nicky van den Heuvel en Dennis Tiels. Met Dennis vormde ik een ijzersterk centraal duo bij Marvilde. Daarnaast zijn er vele anderen goede voetballers die ik heb meegemaakt, te veel om op te noemen.

MENING

Branco van den Boomen en Ajax:
Op het moment dat AJAX belde gooide ik direct de telefoon op !! Maar bij nader inzien waren we trots dat ze onze Branco graag wilde hebben in de beste jeugdopleiding van Nederland.

Was de teleurstelling groot dat Branco geen contract kreeg aangeboden bij Ajax:
Hij zat dicht tegen een contract aan maar toch namen ze het besluit om het niet te doen. Ajax heeft de beste jeugdopleiding van Nederland, misschien wel van de wereld. Branco heeft zoveel geleerd daar. Helaas heeft het niet geleid tot een contract. Jammer, maar het hoort erbij. Het is vallen en opstaan !

Hoe heb je als vader de periode van Branco bij Ajax ervaren:

Een mooie periode met mooie wedstrijden en toernooien op een heel hoog niveau. Ik heb met Branco als aanvoerder het kampioenschap met AJAX O-17 mee mogen maken. Daarnaast is Branco met het Nederlands Elftal O-17 Europees kampioen geworden met oa. Tony Vilhena, Nathan Ake, Kenny Tete, Sheraldo Becker, Jorrit Hendrix, Ricardo Kisna en Riechedly Bazoer.

Harry van den Boomen en PSV:

Ik heb bij PSV in de jeugdopleiding een fantastische tijd meegemaakt. Deze club zit tot de dag van vandaag nog steeds diep in mijn hart. Ik ben dan ook een trouwe supporter van deze mooie club.

Guus Hiddink:
De beste trainer die ik ooit heb meegemaakt. Onder Hiddink maakte ik op 17-jarige leeftijd mijn debuut in Jong PSV.

FC Eindhoven:
FC Eindhoven is een mooie club waar mijn zoon Branco speelt. Er hangt een leuke en gezellige sfeer en ik hoop dat ze een keer de eredivisie halen.

Heereveen:
Na een goed seizoen bij FC Eindhoven klopte Heereveen aan de deur voor onze Branco. Ze zochten een opvolger voor de verkochte Maarten de Roon. Branco speelde zich direct in de basis met goede en mindere goede wedstrijden, dat was ook kenmerkend voor heel Heereveen wat dat seizoen zeer wisselvallig speelde.

Het seizoen er op werd Jurgen Streppel aangesteld als nieuwe trainer. Streppel haalde Stijn Schaars naar Heereveen voor de positie waar Branco speelde, dan wordt de situatie ineens anders. Maar Heerveen is ook een mooie club met een mooi stadion en trouwe supporters. Ook bij Heereveen heeft Branco veel geleerd. Nu is hij weer terug bij FC Eindhoven waar hij op dit moment weer lekker speelt.

Volg je het amateurvoetbal nog op de voet:
Ja nog steeds, want Gerrit -mijn stiefzoon- speelt in het 1e elftal van Brabantia waar hij het op dit moment goed doet.

TOT SLOT

Wat is je levensmotto:
Genieten , alles eruit halen wat er in zit. Dag niet gelachen is een dag niet geleefd!
Voetbal is mijn leven! Voetbal is het mooiste spelleke van de wereld, vooral het jeugdvoetbal. Dus opa's en oma's, ouders, broers en zussen, geniet als je kinderen voetballen bij een club.

Meest opvallende figuur 'langs de lijn':
Rene van de Gijp..... heerlijke man, hoe hij praat, verstand van voetbal heeft en tevens de grappenmaker uithangt.

© 2021 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


harry van den boomen
28 mei 21:56
Dank je wel Amateurvoetbal Eindhoven voor de mooie woorden wederom, en ook van de reakties weer. Ja Fonzie ff 3 wedstrijden 3 goals met RKVVO 2 laatse 30 min meegedaan de Jongens konden niet scoren he hahah de druk en Bram louwers riep nog als hij 2x scoort in 30 min mag hij ook bij 1 op de bank, ik scoorden na 10 min en schoot nog op de paal en Bram vluchtte de kantine in hahahahahaha geweldige tijd grt aan iedereen
Marco van den Braken
26 mei 11:46
Bumke, topper op en langs de velden!!!
Ha10
24 mei 20:58
Gewoon een klasbak . Ik heb zelf ook een jaar mogen werken met deze topper . Ik zal mezelf maar noemen hahah . En toevallig ook kampioen geworden bij marvilde 1 . Was een mooi jaar. Kanjer ik kom snel weer op de koffie 💪🏽💪🏽💪🏽💪🏽⚽️⚽️⚽️
Fonzo
24 mei 19:32
En vergeet je belangrijke bijdrage niet aan het kampioenschap van RKVVO 2 in 2008!!
Ton Verbeek
24 mei 17:56
Ik weet in elk geval waar ze oa die traptechniek van hebben!!
Jeroen Vermaas
24 mei 14:56
Mooie en oprechte mens ben je Harry. Wens jou veel plezier met het trainen van de jeugd en hoop dat je Branco live kunt volgen wanneer hij de twee finales speelt voor promotie.