Terlo en Bergeijk allebei niet tevreden met 2-2 gelijkspel

De burenruzie tussen ‘het grote’ Bergeijk en ‘het kleine’ Terlo is zondag onbeslist gebleven. De thuisploeg kwam twee keer op voorsprong en miste een strafschop, maar aan de andere kant deed Bergeijk zichzelf te kort, door het veldoverwicht in de tweede helft niet om te zetten in meer doelpunten. Uiteindelijk werd het 2-2, maar waren beide teams niet tevreden. “Als je met 2-1 voor komt, mag je niet meer afgeven”, aldus spits Freek Lommers van Terlo.

Door Willem-Jan Schampers

Dezelfde woorden sprak ook ploeggenoot Erwin Isbouts. De spelbepaler gaf de assist voor de 1-0, maar verzuimde om in de eerste helft de toegekende strafschop op te eisen. Nu zette Mike van Gestel zich achter de bal en hij miste jammerlijk. Doelman Daan Bauhaus redde knap. “Schrijf maar op”, reageerde Isbouts beslist, “Vanaf nu neem ik de strafschoppen weer zelf. Ik geloof niet dat ik in de 550 wedstrijden die ik tot nu in mijn carrière heb gespeeld er veel heb gemist. Heel jammer, want als Mike ‘m wél binnenschiet, wordt het een heel ander potje.”

Het gebeurde allemaal in de 40ste minuut, toen Freek Lommers binnen het strafschopgebied werd neergehaald. De uitstekende leidende scheidsrechter Chrysto Konings wees resoluut naar de stip. Een uitgelezen kans dus voor Van Gestel om zijn ploeg – weliswaar tegen de verhouding in – wederom op voorsprong te zetten. Lommers: “Als het 2-1 wordt, moet Bergeijk in de tweede helft komen en krijgen we vanzelf meer ruimte. Dan hadden we misschien wel de beslissende treffer kunnen scoren. Echt zonde, want ik had hier vandaar toch heel graag gewonnen!”

Balen
Ook Bergeijk-trainer Bram van de Venne was teleurgesteld. “Ik ben tevreden over het feit dat we niet bij de pakken zijn gaan neerzetten na de twee tegendoelpunten. Tegelijkertijd baal ik er van dat we na rust niet meer scoren. We kregen via Colin Bergmans twee enorme kansen en zeker de tweede had er toch wel in gemoeten. Dat is hetgeen dat we onszelf kunnen verwijten. We hebben verdedigend eigenlijk bijzonder weinig weggegeven, maar twee keer niet opletten en twee maal is het raak. De 2-2 is wel terecht, maar ik baal toch wel een beetje.”

En dit was enigszins te begrijpen. Een groot deel van de wedstrijd was Bergeijk immers de beter voetballende ploeg, maar sloeg Terlo toe toen het de kans kreeg. Na een aftastend begin waren de eerste kansen in de 13de minuut voor de gasten. Colin Bergmans en Gijs Jansen schoten de bal goed in, maar evenzoveel keer had doelman Stan van den Bersselaar een passend antwoord. Terlo probeerde het in de 25ste minuut via Lommers, maar de hoek was te moeilijk en Bauhaus kon simpel redding brengen.

In de 29ste minuut kwam Terlo eigenlijk onverwachts op voorsprong. Een vrije trap van Isbouts – wie anders? – belandde bij de tweede paal op het hoofd van Sebastiaan Kromwijk die met een heerlijke boogbal doelman Bauhaus versloeg. De blijdschap bij Terlo was enorm, maar slechts van korte duur. Nauwelijks een minuut later was het immers al weer gelijk. Een strakke pegel van Stijn Cuypers viel pardoes in het doel. Nu was Van den Bersselaar geslagen: 1-1.

Boeien
Het leek het startsein van een enerverend slot van de eerste helft, maar heel spannend werd het niet. Met uitzondering van de al eerder genoemde strafschop, die werd gemist. Ook na de rust konden Terlo en Bergeijk de vele toeschouwers niet echt boeien. De thuisclub had moeite om de bal langer dan drie schijven in de ploeg te houden en Bergeijk verzuimde om enkele honderd procent kansen te verzilveren. In de 60ste minuut stuurde Jop Lavrijssen Bergmans de diepte in. De doorgaans trefzekere aanvaller schoot de bal wel voorbij Van den Bersselaar, maar ook naast het doel.

Zes minuten later was er misschien wel de grootste kans voor Bergeijk. Weer was er een voorzet van Lavrijssen, die door Bergmans veel te wild werd ingeschoten. Hierdoor ging de bal hoog over. Een dure misser zo leek, want in de 78ste minuut was het aan de andere kant wél raak. Een verre uittrap van Van den Bersselaar belandde bij Lommers. De rappe spits liet alles en iedereen zijn hielen zien en schoof de bal beheerst in het Bergeijk-doel.

Angst
Het antwoord van de bezoekers liet niet lang op zich wachten. Invaller Samim Yusofi mocht vrij uithalen en via een Terlo-been verdween de bal over Van Bersselaar in het doel: 2-2. Een tegenvaller voor de supporters van de thuisploeg, die zich al rijk rekenden. Beide teams probeerden het hierna nog wel, maar de angst om te verliezen was groot. Hierdoor ontstonden er geen echte kansen meer en kabbelde de wedstrijd naar het einde. Toen de beste man van het veld – scheidsrechter Konings – voor het einde floot, klonk er een bescheiden applaus van de pakweg duizend toeschouwers. Later, in de kantine, was er heel wat meer lawaai…

OPSTELLINGEN:
Terlo:
34. Stan van den Bersselaar, 2. Chris van Gerven (3. Arjan Koolen), 6. Fitim Maloku, 8. Erwin Isbouts, 9. Sebastiaan Kromwijk, 10. Freek Lommers, 11. Lars Luijten, 15. Peter Verhoeven, 17. Adriaan Wouters (7. Thijn Gevers), 18. Jari Kok, 19. Mike van Gestel (14. Tijn van den Berg).

Bergeijk: 1. Daan Bauhaus, 2. Jop Lavrijssen, 3. Len Rutten, 4. Luuk van de Laar, 5. Bastian Rondeel (15. Bram Bax), 6. Tom Huijzers, 7. Jens Cuypers, 8. Ward Cox (18. Samim Yusofi), 9. Gijs Jansen, 10. Stijn Cuypers, 11. Colin Bergmans.

@VVTerlo
13 november 15:15
550 wedstrijden in het voetbal is niet mis voor een voetballer! Wat een knappe prestatie!
alerte toeschouwer
13 november 11:04
Speler die in het strafschopgebierd werd neergehaald stond voorafgaand aan de overtreding buitenspel. Daar floot de uitstekend leidende scheidsrechter voor.
@Vraag
13 november 10:52
Is ook schandalig.
Vraag
13 november 10:05
Ik kijk naar de 2 foto’s,er wordt een sliding ingezet en die is nog niet af,gelet op de afstand tot de lijn van het strafschopgebied zou ik zeggen dat hij op het moment van raken in het strafschopgebied was,toch legt hij hem erbuiten?kan iemand mij helpen?
Toeschouwer
13 november 8:05
Heerlijke pot gezien als neutrale, geen gezeur en gezeik in het veld of langs de kant gewoon lekker voetballen 90 min. Lang. “Kleine Terlo” speelde met een groot hart, Bergeijk voetballend de betere. Na de wedstrijd, inderdaad Terlo de gezelligste club van de kempen.