Teamleider Marc Verhoeven en een leven lang Terlo

Deelacties:

Terlo-Bergeijk in de vierde klasse E is verkozen tot ‘Wedstrijd van de Week’. In onderstaand artikel een interview met Marc Verhoeven, teamleider van Terlo en oud-voorzitter. Hij vertelt over een leven lang rood-zwart-groen, eindelijk weer succes voor Terlo en de derby tegen het grote Bergeijk.

Door Willem-Jan Schampers
Hij was voorzitter van Terlo van 2006 tot en met 2019. Onder zijn bezielende leiding groeide de club naar ruim vijfhonderd leden en werd de binding tussen de leden nog verder versterkt. Een van de hoogtepunten was het zestigjarig jubileum. Een optreden van onder meer Guus Meeuwis en zo'n vijfduizend bezoekers. "Iets minder dan toen we vorig seizoen ons kampioenschap vierden", grinnikt Verhoeven. Flauwekul natuurlijk, maar bij Terlo kunnen ze wel feesten!

Na ongeveer dertien jaar gaf Verhoeven het stokje over aan Fer Smolders. "Ik ben toen nog wel een tijdje in het bestuur gebleven, om de nieuwe mensen vooruit te helpen. Vervolgens ben ik teamleider geworden. Hartstikke leuk om te doen en het is heerlijk om nu echt alleen maar met voetbal bezig te zijn. Peter (Geurts, red.) en Erwin (Isbouts, red.) verzorgen de training. Ik ben op donderdagavond aanwezig om voorbereidingen te treffen voor de wedstrijd van zondag. Ballen en materialen verzamelen en klaar zetten en de spelers informeren die zijn geselecteerd."

Meedenken
Wat Verhoeven zeer kan waarderen aan de huidige trainer, is dat hij hem ook daadwerkelijk betrekt bij het team. "Hij vraagt me geregeld om mee te denken over de opstelling: 'Wat vind jij er van?' of 'Wat zou jij doen?'. Uiteraard beslist Peter uiteindelijk wie er speelt, maar we zijn écht een drie-eenheid. En soms heeft een suggestie van mij over een wissel zelfs resultaat. Haha! Juist omdat het allemaal zo goed is geregeld, is de onderlinge sfeer uitstekend en heeft iedereen respect voor elkaar."

Vorig seizoen was natuurlijk een topjaar, met eindelijk weer eens een kampioenschap en promotie naar de de vierde klasse. "Ook dit seizoen doen we het tot nu toe hartstikke goed. We staan vierde en zondag tegen Bergeijk is dus een heuse topper. Ik denk sowieso dat de meeste teams aan elkaar gewaagd zijn. Unitas'59 steekt er als enige bovenuit, maar daarachter kan iedereen van iedereen winnen. Of verliezen... En het is mooi dat wij nu een van de clubs uit de gemeente Bergeijk zijn, die in de vierde klasse uitkomen. Voorheen waren we toch een beetje het lelijke eendje."

Bijzondere wedstrijd
Samen met 'grote broer' Bergeijk, De Raven en ZSC vormt Terlo de Bergeijkse enclave in de vierde klasse E. Jammer genoeg zijn Riethoven en De Weebosch afgedaald naar de vijfde klasse. "Ik kan me niet herinneren dat we ooit voor de competitie tegen Bergeijk hebben gespeeld", zegt Verhoeven. "Het wordt dus in meerdere opzichten een bijzondere wedstrijd. Zeker voor Jari Kok en Lars Luijten, die eerder bij Bergeijk speelden. Voor de beker hebben we gelijk tegen ze gespeeld, maar ze waren toen nog niet compleet. Het wordt sowieso een feestje! Na afloop is er in de kantine een dj."

En hoe kijkt Verhoeven zelf tegen dit duel aan? "Of we winnen, gelijkspelen of verliezen, het maakte me eigenlijk niet zo heel veel uit. Als we als overwinnaar van het veld zouden kunnen stappen, zou dit geweldig zijn, maar het is logisch dat Bergeijk de grote favoriet is. Ik loop hier vanaf mijn zesde rond, maar ben sinds dit seizoen ook jeugdleider bij Bergeijk. Twee bonuszoontjes voetballen daar en ze hadden geen begeleiding op zaterdag. Marc Verhoeven in het geelblauw, wie had dit ooit gedacht?!"

© 2023 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Wil Rombouts
09 november 18:35
Een club man in hart en nieren gewoon super. Wat zou het amateurvoetbal in Nederland zijn zonder dit soort clubmensen?
Twan van Tuijl
09 november 18:22
Heel veel succes met je club Marc ,altijd mooie gesprekken met je gehad en een rood-groener zul je altijd blijven.
William Hoeymans
09 november 17:59
Marc, leuk stukje op AVE 👍 Maar Rood/Groen staat jou beter dan dat Geel/Blauw……. Voor as zondag heel veel succes en maak er een gezellig feest van na afloop 🍻
Markske
09 november 15:04
ZIGGE ZAGGE, ZIGGE ZAGGE,ZIGGE ZAGGE ……TERLO
.
09 november 11:51

Mooi man, fijn interview. Gaaf dat Terlo uit de kelder van het voetbal is geklommen. Lag daar te rijpen net als wijn. Op het juiste moment en met de juiste vinoloog annex trainer werd het team ontkurkt. En kijk nu, heel 't Loo heft het glas. Ga zo door!

Maarten van Ham
09 november 11:36
Geweldig Marc hoe je je inspant, voor Terlo maar ook op zaterdag voor de kids van Bergeijk. Clubkleur doet er dan even niet toe maar de lol in het spelletje prevaleert. Geweldig hoe je dit voor de kids doet. 💪🏻