Talentenjacht scheidsrechters AVE

Deel dit bericht via:

In het huidige amateurvoetbal verwelkomen we steeds meer jonge talentvolle scheidsrechters.  Om deze ontwikkelingen meer aandacht te geven heeft AVE in samenspraak met Jack de Kroon en Jeroen Quinten het idee geopperd om dit seizoen een aantal talentvolle scheidsrechters uit de regio te gaan volgen.

Door de jaren heen heeft Amateurvoetbaleindhoven bij regelmaat een scheidsrechter ‘van jong tot oud’ belicht uit de regio.  Iedere maand werd er een scheidsrechter van de maand gekozen. Deze rubriek blijven we belichten gezien deze interviews goed worden ontvangen door de bezoekers van AVE.
Naast deze rubriek gaan we ook we nu ook talentvolle jonge scheidsrechter volgen die in een traject meegaan om hun kwaliteiten te tonen.  Jeroen Quinten (COVS) en ex-topscheidsrechter Jack de Kroon hebben samen vier kandidaten gekozen.

1.Kylian Walthuis (Zondag cat. G) 2.Rick Gevers (Zondag cat. H ), 3. Ralp Schopenhauwer (Zondag cat. G), 4. Kaj Fonken (Zondag cat. G). De vier kandidaten worden in de komende maand nader aan u voorgesteld op de site van AVE.

Initiatiefnemer Jack de Kroon is enthousiast om zo meer jonge scheidsrechters te motiveren voor het amateurvoetbal.
Jack: “Ik ben onlangs ‘noodgedwongen’ gestopt als scheidsrechter.  In mijn tijd als ervaren scheidsrechter heb ik ook scheidsrechters begeleid en mij lijkt het een goed idee om jonge talentvolle scheidsrechters via Amateurvoetbaleindhoven extra te belichten. Deze vier gaan strijden voor de titel ‘talent van het jaar’.  We gaan als volgt aan het werk: De bovenstaande namen worden lopende het seizoen gevolgd.  Na de wedstrijd wordt er door trainers van beide clubs een punt gegeven aan de desbetreffende scheidsrechter uit de lijst.  Daarnaast bezoek ik dit seizoen ‘onaangekondigd’  minimaal drie wedstrijden van de vier kandidaten en geef ik een rapportcijfer.’

Talent van het Jaar
We starten in de maand oktober met de beoordelingen en aan het einde van het seizoen worden de punten bij elkaar opgeteld waar uiteindelijk een winnaar komt. Deze krijgt de titel ‘Talent van het jaar’. De prijs wordt uitgereikt op de afsluitavond van AVE in 2020.

© 2020 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


speler in de wedstrijd Dommelen - SDO '39
14 oktober 9:28
Onze wedstrijd stond gisteren onder leiding van scheidsrechter Kylian Walthuis. Hij heeft een uitstekende wedstrijd gefloten. Straalde rust en zekerheid uit. Complimenten aan deze jongeman! Spijtig voor de spelers in deze (4e) klasse zal hij snel een hoger niveau gaan fluiten, wat uiteraard logisch en terecht zou zijn.