Taai Netersel houdt Terlo nog even van kampioenschap af

Deelacties:

Bij winst had Terlo het kampioenschap in de vijfde klasse C kunnen vieren, maar Netersel, de nummer 2 op de ranglijst, weigerde mee te werken aan het Bergeijkse feestje. Geruime tijd had de ploeg van trainer Kees Mollen zelfs zicht op een overwinning én extra druk op koploper Terlo, maar via een gemakkelijk gegeven strafschop, ingeschoten door Mike van Gestel, werd het toch nog 2-2.

Door Willem-Jan Schampers

Nog geen titel dus voor Terlo, dat na de wedstrijd een luid applaus ontving van de vele honderden supporters, die vanuit ’t Loo naar Netersel waren afgereisd. Aanvoerder Kwint Witteveen kon wel vrede hebben met het gelijkspel. “We speelden gewoon niet goed genoeg om echt recht te hebben op de overwinning. Uiteindelijk mogen we blij zijn dat de scheidsrechter ons een strafschop geeft, maar misschien moeten we op het einde zelfs nog wel winnen. Als Freek Lommers die bal voorgeeft, in plaats van zelf schieten, wordt het bijna op zeker 2-3”

Waar Witteveen nog mild was voor de aanvaller van Terlo, was routinier Erwin Isbouts heel duidelijk: “Freek moet die bal gewoon geven! We waren niet goed, maar dan win je hier alsnog en kunnen we feest gaan vieren. Nu moeten we volgende week nog een keer vol aan de bak tegen EMK, dat de punten zeker niet cadeau gaat geven. Zij staan er immers goed voor in de tweede periode.” Isbouts had de hele week niet getraind, vanwege een al geplande vakantie naar Spanje. “Ik was best moe op het einde van de wedstrijd, maar was nu graag de kantine ingedoken voor het kampioensfeest.”

Cadeautje

Door het gelijkspel is de voorsprong van Terlo op Netersel nog altijd vijf punten. Met nog twee duels te gaan. Netersel-trainer Kees Mollen maakt zich dan ook al op voor de nacompetitie. “We hebben Terlo zo goed mogelijk partij gegeven. En na de 2-1 hadden we misschien moeten doordrukken. De 3-1 hing in de lucht, maar we slaagden er niet in om verder afstand te nemen. Ik kon het niet goed zien, maar de strafschop leek me een cadeautje. Ik vond sowieso dat we de scheidsrechter niet echt mee hadden, maar goed, een gelijkspel is wel de juiste afspiegeling van de verhoudingen op het veld.”

En dit terwijl Terlo onstuimig begon. Na een wat zenuwachtige start, waarin beide ploegen veel balverlies leden, kwamen bezoekers in de 13de minuut al op voorsprong. Bij de eerste geslaagde aanval kopte Freek Lommers de bal van dichtbij hard voorbij doelman Sjoerd Wijnen. Nauwelijks vier minuten later was het weer gelijk. In een identieke situatie als bij Terlo, knikte Niels Daniels een hoekschop van Rickj Seunjens onhoudbaar in: 1-1. Netersel wilde doordrukken, maar een schot van Joost van Bisen ging net naast.

Achtervolging

Op het moment dat het leek alsof Terlo weer de overhand kreeg, was het de thuisclub die op voorsprong kwam. Daan Smets had een prima individuele actie in huis en bediende Jaap Waalen op maat. De aanvoerder van Netersel liet doelman Timo van de Loo voor de tweede keer kansloos en zorgde voor de luidbejubelde 2-1. Terlo moest dus in de achtervolging, maar tegelijkertijd ook oppassen voor de snelle tegenaanvallen van Netersel. Er werd echter niet meer gescoord vóٕór de rust.

In de tweede helft ging Terlo op jacht naar de 2-2, maar was de beste kans voor Netersel. Anel Selimovic, redelijk onzichtbaar deze wedstrijd had de bal voor het inschieten, maar faalde vrij voor doelman Van de Loo. Aangever Martijn Michiels baalde er zichtbaar van. Even daarvoor was Terlo overigens wel dicht bij de gelijkmaker, nadat een hoekschop via het been van Netersel-verdediger Mattis Legeland op de paal belandde.

Strafschop

In de 66ste minuut kwamen de bezoekers alsnog op gelijke hoogte. Scheidsrechter Swaan gaf een strafschop, omdat Wijnen op de achterlijn Lommers zou hebben gevloerd. De doelman ontkende in alle toonaarden, maar de leidsman was onverbiddelijk. Mike van Gestel was koelbloedig vanaf elf meter en bracht Terlo op 2-2. Terlo ging nu ook vol voor de winst en in de 73ste was het bijna 2-3. Van ruim veertig meter schoot Erwin Isbouts de bal op doel, maar doelman Wijnen zag de bal – tot zijn opluchting – net over de lat verdwijnen.

Ook de laatste twee mogelijkheden waren voor Terlo. In de 86ste minuut schoot Jari Kok te zacht in, om doelman Wijnen serieus in de problemen te brengen. En drie minuten later volgde de grootste kans. Lommers ging op rechts op avontuur, maar had geen oog voor zijn medespelers. Zijn schot in de korte hoek werd gestopt door Wijnen. De ‘man van de wedstrijd’ – in meerdere opzichten – verpestte hiermee het feestje voor Terlo.

OPSTELLINGEN:

Netersel
: 1. Sjoerd Wijnen, 2. Niek Jansen, 3. Rick Seuntjens, 4 . Niels Daniëls, 5. Jaap Waalen, 6. Mattis Legeland, 7. Daan Smets (13. Roel Michiels), 8. Daan Michiels, 9. Anel Selimovic, 10. Joost van Bisen, 12. Martijn Michiels (11. Tim van Hoof).

Terlo: 1. Timo van de Loo, 2. Peter Verhoeven, 4. Kwint Witteveen, 5. Robert Kaal (7. Chris van Gerven), 6. Fitim Maloku, 8. Erwin Isbouts, 9. Sebastiaan Kromwijk, 10. Freek Lommers, 16. Jari Kok, 19. Mike van Gestel, 21. John Vosters.

© 2023 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Terlo r
11 mei 19:55
Ik denk dat Netersel een hele goeie omzet heeft gedraaid haha.Wat waren die hamburgers lekker..
supporter van Terlo
08 mei 21:43
Ik lees de commentaren op de beslissing van de scheidsrechter en verbaas me. Zijn uitleg is helder. Ik vond dat hij deze sportieve partij prima floot en oog had voor de uitzonderlijke omstandigheden door niet als een politieagent over het veld te stappen en de spelers en ook de toeschouwers (bier en vuurwerk) rustig hun ding laten doen. Laten voetballen waar mogelijk, even het voordeel afwachten alvorens eventueel alsnog te fluiten, en de enkele onvermijdelijke foutjes keurig over beide ploegen verdelend. Op die manier werd het, ondanks de grote belangen, een mooie pot zonder een enkele wanklank. Van mij mag ie elke week zo fluiten.
George
08 mei 18:46
Complimenten voor beide ploegen. Ondanks de belangen een sportieve wedstrijd o.l.v een zeer goede scheidsrechter.
Jeroen Swaanen
08 mei 18:02
De scheidsrechter; Zal mijn beslissing nog eens toelichten; Ging er helemaal niet over of de keeper de bal eerst met de hand speelde? De keeper besloot om met een sliding in het 5 mtr gebied, de speler van Terlo uit balans te brengen en hem zo een scoringskans te ontnemen. Alleen de manier van inkomen was al voldoende, hij hoeft hierbij de speler niet eens te raken. Heb zelf van de wedstrijd en de sfeer/supporters genoten. Spelregel technisch had de wedstrijd gestaakt moeten worden!! Flessen bier en vuurwerk langs het veld 😂
Joke
08 mei 17:16
Dus volgend seizoen (waarschijnlijk) weer de derby Terlo - Bergeijk. Hoe lang is dat geleden?
Martin Swinkels
08 mei 17:00
Voor diegenen die menen op mijn waarneming en tekst te moeten reageren. Ik ben naast KNVB scheidsrechter ook waarnemer en begeleider. Iemand die mij niet neutraal vind kent mij niet. Ik benoem in de tekst van mij alleen maar de feiten door mij waargenomen. In mijn tekst vermeld ik ook dat ik de beslissing van de scheidsrechter vanuit zijn positie begrijpelijk vind maar of dit van hem de ideale positie was om een juiste waarneming te doen daar heb ik mijn twijfels over. Ik heb met beide verenigingen totaal geen binding en was zondag alleen maar aanwezig als neutrale toeschouwer.
@Neutrale supporter
08 mei 13:36
Het is dan wel heel makkelijk om te zeggen dat het aan de scheidsrechter ligt dat het nu niet meer zo spannend is bovenin. Dan ben je in mijn ogen ook niet neutraal.
Neutrale supporter
08 mei 13:18
Naar deze wedstrijd kijkend ligt dat aan de beslissing van de scheidsrechter. Alle andere wedstrijden daar doel ik niet op.
@Neutrale supporter
08 mei 12:27
Is dat te danken aan de scheidsrechter ja? Of had Netersel gewoon moeten winnen van Knegsel, Weebosch en EMK. Ipv in die wedstrijden allemaal punten te laten liggen.
Neutrale supporter
08 mei 12:17
Jammer dat het bovenin niet spannend wordt door een foutieve beslissing van de scheidsrechter. Die ook over het algemeen veel in het voordeel van Terlo floot. Verder heb ik een hele mooie sportieve wedstrijd gezien van beide kanten.
Supporter
08 mei 10:38
"Dat de scheidsrechter fluit voor de vanuit zijn positie door hem waargenomen contact overtreding van de Netersel doelman", Ja Martin, je schrijft het zelf daar oordeelt hij op, penalty!
supje
08 mei 10:04
@martin swinkels>>>niet erg collegiaal dit he
Den boss
08 mei 9:44
@martin swinkels. Een hoop tekst waar je niks mee kan. Het gaat bij een beslissing toch om de positie van de scheidsrechter. Hij oordeelt daar op. Dus kom niet aan met spelregeltechnische fouten. Want dan kun je 90% van de beslissingen in het amateurvoetbal betwisten
Martin Swinkels
08 mei 6:59
Dat de scheidsrechter fluit voor de vanuit zijn positie door hem waargenomen contact overtreding van de Netersel doelman kan ik nog wel begrijpelijk vinden maar spelregel technisch zat hij hier volledig fout in zijn waarneming en beslissing. De Netersel doelman tikte met zijn hand namelijk eerst de bal weg voor de inkomende Terlo aanvaller die daarna over de armen/handen van de doelman viel. De door de scheidsrechter gegeven strafschop was dus van hem een foutieve beslissing en ook een wedstrijd bepalende fout.
Emk
07 mei 23:28
Wij komen voor 3 punten, maak je borst maar nat Terlo
Fer Smolders VV Terlo
07 mei 21:35
Spannende, sportieve en zeer druk bezochte wedstrijd met terechte uitslag. Bedankt Netersel voor de zeer goede ontvangst van ons en onze supporters
Netersel supporter
07 mei 21:25
Netersel en Terlo ondanks de belangen die erop het spel stond , heb ik een leuke en vooral sportieve wedstrijd gezien bedankt.