SV Valkenswaard haalt aanwinsten uit België

Deelacties:

SV Valkenswaard heeft twee nieuwe aanwinsten. Het zijn middenvelder Martin Puskás van RFC Mandel United (B) en aanvaller Senne Dewit van Kadijk SK Overpelt (B). De connecties van trainer Maurice Hendriks (eerder werkzaam bij Lommel United en Antwerp FC) en die van Youri Roulaux en Vincent Blancke (beide jeugdtrainer bij PSV), hebben hierbij zeker een rol gespeeld.

Martin Puskás (25) speelde in de jeugd bij Veszprém (Hongarije), PSV en Cercle Brugge. Hierna probeerde hij het in de Oekraïne en Wit-Rusland, maar mede door corona slaagde hij daar niet. Vervolgens kwam de Belg, met Hongaarse roots, terug naar België.

De aanvallende middenvelder speelde bij KM Torhout (derde nationaal), KSV Oostkamp (tweede nationaal) en RFC Mandel United (tweede nationaal). Hij wordt komend seizoen jeugdtrainer bij PSV en kent zodoende onder meer Youri Roulaux, de doelman van Valkenswaard. Zo zijn de eerste contacten gelegd.

De tweede Belgische aanwinst van de kersverse vierdedivisionist is Senne Dewit (19), het afgelopen seizoen aanvaller van Kadijk SK Overpelt (tweede provinciaal). Hij speelde eerder bij Lutlommel VV en bij KFC Witgoor. Dewit heeft bij De Bosuilen de moeilijke taak om clubicoon Thom van de Donk te vervangen.

© 2024 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Piet
29 juni 14:17
Ja klopt sup.ehv, van spelers halen weten jullie alles van. Wat is er van geworden…………..juist ja.
Peter
27 juni 12:26
@Henk Jansen. Ik ken wel een club uit de 4e divisie die niet betaald: Best Vooruit.
supehv
27 juni 10:40
jalozie dat valkenswaard het zo goed doet gun het die mannen en al halen ze 1 of 2 spelers. mensen zullen altijd blijven klagen.
Volgerd
26 juni 22:42
Valkenswaard … 4e divisie, 1 gestopte speler, niemand vertrokken, 2 nieuwe spelers, selectie bestaande uit hoofdzakelijk eigen kweek, … duidt op : stabiliteit. In combinatie met een florerende jeugdafdeling (top 200) … de vereniging staat er goed op.
Dré van de Loo
26 juni 10:15
Iedereen wist toch dat de competitie uit 30 wedstrijden bestaat!
@Dre
26 juni 8:32
Best Vooruit heeft het prima gedaan, maar het seizoen had geen 5 wedstrijden langer moeten duren.
De praktijk
25 juni 22:22
De opstelling tegen Wippolder (finale nacompetitie): 1. Youri Roulaux, 2. Chris Trouwborst, 3. Yannick Lacroix, 4. Jordi Maes, 5. Pieter Maranus, 6. Joep Raaijmakers, 7. Jordi van Meurs (15. Miro Ioannidis), 8. Mike van Dooren, 10. Sem van Ham (12. Menno van Walsem), 11. Thom van de Donk (9. Cas Glaser), 17. Youri van Brussel. De nummer 1 en 17 zijn ‘gehaald’ van buitenaf. De rest is eigen jeugd, jongens die zijn teruggekomen en een enkeling (Maes) die al vele jaren bij Valkenswaard speelt.
Kenner
25 juni 21:52
Dus het is begrijpelijk dat valkenswaard het prima heeft gedaan(afgelopen seizoen) met vele aanwinsten. Vind het persoonlijk veel knapper wat een Reusel Sport presteert met eigen spelers.
Blauw geel
25 juni 16:35
Nog ff geduld eigen jeugd over tijdje mogen jullie degraderen en een stabiele 4de klasser worden. Flink trainen en wachten op je kans.
Dré van de Loo
25 juni 16:28
Dan heeft Best Vooruit het dit seizoen nog niet zo slecht gedaan!
Peet
25 juni 16:19
Verstandig van Valkenswaard. Eigen spelers is mooi, maar een goede mix beter. Gewoon geen te gekke dingen gaan doen omdat je zo nodig hogerop wil. En als je onderaan bungelt dan raken je beste spelers ook geïnteresseerd om verder te kijken.
Bosuil3
25 juni 16:19
Valkenswaard betaald al een aantal jaren dat is bekend, en niks, van buiten af wat het bestuur niet weet grote onzin. Bestuur weet dat precies, met het binnenhalen van deze "psv trainers" en de coach heeft de club te maken met de blinde ambities van het bestuur. Iedereen weet dat dit tijdelijk is geniet ervan want het duurt maar even.
Walter
25 juni 14:46
Allemaal niet zo moeilijk doen. Valkenswaard streeft het hoogste na, en dat moet je ook doen als ambities hebt en deze ook kan waarmaken. Geen schijnheilige praat aub. Dit is wat het amateurvoetbal al deciniaś lang herbergt.
Martijn van Hout
25 juni 13:28
Als je op 2-3-4 geen betaalde spelers haalt en je doet het met eigen jeugd is de ervaring vaak dat je roemloos gedegradeerd.En wat Valkenswaard de laatste jaren gepresteerd heeft is enorm knap om uit de schaduw van De Valk te komen.En zou mooi zijn dat het zich gaat handhaven op 4 divisie niveau
Henk Jansen
25 juni 13:17
@piettie. Niet meer nee. Deden ze voorheen wel. Misschien dat valkenswaard op een gegeven moment ook niet meer betaald. ook al word er betaald. Nou en.
Piettie
25 juni 12:19
@Henk Jansen, bij Nuenen wordt helemaal niets,betaalt, dat is dan toch minimaal 1 Henk, die je kan wegstrepen van je lijstje met clubs die wel betalen 😉
belonen
25 juni 11:45
Op divisie niveau is het gebruikelijk om het team te belonen, anders kun je simpelweg degradatie op voorhand al aanvragen.... Wel van mening dat ook de 'eigen' jongens dezelfde beloning verdienen als hun Belgische teamgenoot. Volgensmij zijn er genoeg voorbeelden van wat een slecht selectiebeleid kan doen (kijk Marvilde en EHC), hier zal bestuur SVV echt wel kritisch naar kijken en is dus de mogelijkheid om te betalen. Iedereen van buitenaf lekker je mening online gooien, niemand luistert.
Rene
25 juni 11:12
Topamateurvoetbal kan niet met alleen eigen spelers. Ik vind Valkenswaard echt goed bezig. Groot deel zijn eigen jongens met aanvulling van buitenaf. Deze club laat zien dat ambities in het amateurvoetbal nog bestaan. Zoals het hoort. Una heeft ook een begroting om in de top te blijven. Dus kraak het goede beleid met ervaren mensen zoals Chris van de Donk niet af. Heb respect daarvoor!!!
Bert
25 juni 11:01
Knap dat Valkenswaard in enkele jaren van de 4de klasse naar de 4de divisie gaat. Iedereen weet dat bij zulke stappen geld gepaard zal gaan. Ook geen nut om het te veroordelen. Zo lang de spelers die echt daadwerkelijk de jeugdopleiding doorlopen hebben daar geen problemen van maken, is er niets aan de hand.
Henk Jansen
25 juni 10:58
Ik ken geen 1 club in de 4e divisie die niet betaald. Ze betalen allemaal. Accepteer het gewoon en geniet van de mooie wedstrijden. Ze hebben niet een hele team binnengehaald he. Wat nou als ze nog een keer promoveren? Dat gaan ze dan ze dan zeker met eigen spelers doen? Valkenswaard zet zichzelf op de kaart en er zullen straks grote spelers die kant op gaan.
Willem-Jan Schampers
25 juni 10:32
Houden we het wel netjes? 😉
Haha!
25 juni 10:09
‘Afgunst’ is overigens ook met een t…
@bosuil
25 juni 10:04
Och, en anders kloppen we weer bij de gemeente aan.
@Valkenswaard
25 juni 9:44
Geweldige prestatie geleverd maar nu begint het gesodemieter. Stop met deze flauwekul en laat jongens van eigen club spelen, dan maar lager maar dit is het stomste wat je kan doen. Spelers die net buiten de boot vallen gaan vertrekken en zie je nooit meer terug!!!!!!!
@ Bosuil
25 juni 9:26
Als heel het dorp weet dat er flink betaald wordt, zal het bestuur er ook wel van op de hoogte zijn ;)
@@bosuil
25 juni 9:18
Helemaal mee eens, erg knap wat ze doen.
@@Bosuil
25 juni 8:46
Precies! Of in ieder geval geen zorg en geen financieel risico. Valkenswaard zit nu in een heel goede periode, met veel talentvolle jeugdspelers en enkele aanwinsten van buitenaf. Niks mis mee: kijken waar je plafond ligt. En anders straks weer op een (wat) lager niveau. Zo realistisch zijn ze dan ook wel weer bij de Uilen!
@bosuil
25 juni 8:24
Het kan ook door mensen buiten de club betaald worden natuurlijk, waardoor er binnen het bestuur helemaal geen weet van is ;-)
Frank
25 juni 8:18
in de 4e divisie wordt bij bijna elke club betaald. Enkele uitzonderingen in Noord-Limburg waar de "vergoeding" heel laag is. Veel clubs hebben een begroting van het 1e team van een ton of meer... Kijk naar Achilles Veen, Udi'19 enz.. Ik persoonlijk vind dat je altijd je eigen doelen moet blijven handhaven en niet ineens, omdat je 4e divisie gaat spelen, die doelen aan de kant moet zetten.
Bosuil
25 juni 8:11
Ik zou zeggen: bel de club en vraag het! Betaalt is trouwens met een t… ;-)
@Fan
25 juni 7:18
Goede vraag wie betaald dit en wordt dit beleid door heel de club gedragen, hoeveel clubs zijn er de laatste jaren niet helemaal afgegleden toen er gestopt werd met betalen? Ik verwacht niet dat Valkenswaard de weg van Marvilde in wil slaan.
Fan
25 juni 1:09
Lijken aardige spelers, het lijkt ook alsof hier aardig voor in de buidel getast. Wie betaald dit zo al?