SV Tivoli weer genadeloos onderuit. EFC roept RKVVO een halt toe. DBS verrast RPC.

SV Tivoli heeft in de vijfde speelronde van de competitie weer een forse nederlaag moeten incasseren. Na de 0-10 tegen DBS deed Bladella er nog een schepje boven op door de Eindhovenaren met een 12-0 nederlaag naar huis te sturen.  Ook RPC (7-1) en Wilhelmina Boys (5-1) behaalde al een ruime overwinning op de ploeg uit Stratum. Tegen koploper SV Budel wist SV Tivoli de schade nog te  beperken tot een 0-2 nederlaag.

Na het vertrek van bijna de gehele selectie moest SV Tivoli op zoek naar nieuwe spelers. Deze zijn wel gevonden maar het nieuwe team van trainer Mark van Eijk is kwalitatief te zwak om enig tegenstand te bieden in de 3e klasse.  Na vijf gespeelde wedstrijden staat de teller op 36 tegendoelpunten. Het wordt een lang seizoen voor de oranjezwarten.

Wedstrijdverslag Bladella: Doelpuntenmachine Bladella op volle gang
In een druilerig decor denderde de doelpuntentrein van Bladella  over de Tivolirails naar een eclatante 12-0 zege. De mannen uit Eindhoven hadden helemaal niets in te brengen tegen de thuisploeg.

Na een handvol kansen van ongeveer alle Bladella-spelers, moest het publiek toch nog wachten tot de 26e minuut toen Bart de Jong de 1-0 op het scorebord bracht. Voor deze openingstreffer hadden er al zeker vijf in moeten zitten.  Waar Tivoli niet eens de helft van Bladlla kon bereiken, wist Bladella zich geen raad met de vele kansen. In minuut 39 kwam de bal bij Anel Selimovic, die een prima pass verzond naar Niels Krekels, die de hele verdediging van Tivoli eruit liep en de 2-0 aantekende. Toen was de kogel voorgoed door de kerk. De laatste vijf minuten voor de rust was het prijsschieten voor de Bladella-aanval. Slechts een van de vele kansen leverde een 3-0 voorsprong op, weer was het Niels Krekels, die zijn kans greep.

De tweede helft begon waar de eerste eindigde. Nauwelijks was de bal in het spel of een snoeiharde kopbal van Geert van Overbeek, verdween aan de verkeerde kant van de paal. Direct daarna werd de, na een botsing, aangeslagen Bart de Jong vervangen door Cas Vosters, die nauwelijks op het veld voor de 4 -0 zorgde. Hij kreeg de bal op een presenteerblaadje van de onzelfzuchtige Niel Krekels aangereikt. In de 59e minuut kreeg Niel Krekels een vrije doortocht om de 5-0 aan te tekenen en twee minuten later maakte Stijn Wouters, na doorzetten Tom Maas,  er 6-0 van. In de 66e minuut tikte Cas Vosters uit een corner de 7-0 binnen. In feite was elke minuut rijp voor een goal. Tivoli kon niet anders dan proberen ballen weg te werken. In de 72e en 77e minuut werden weer een prooi voor Stijn Wouters, die voor de 8-0 en de 9-0 zorgde. Dit was echt zo’n wedstrijd, waarin alle spelers hun duit in het zakje wilden doen en de wil om te scoren komt dan sterk bovendrijven. Een van die spelers was Geert van Overbeek, die de 10-0 binnenschoot. Het scorebord kon de score niet verwerken en begon weer opnieuw. In 88e minuut werd een prooi voor Cas Vosters ,11-0. En warempel was er toen een moment voor Tivoli-speler Joel Bundel om de eretreffer te maken, maar ook hij deelde helaas mee in de malaise. Daarna incasseerde Tivoli in de 90e  minuut de twaalfde treffer van de van deze middag.

Wedstrijdverslag EFC: EFC ROEPT RKVVO EEN HALT TOE
EFC heeft weer een sterke uitwedstrijd gespeeld in Veldhoven en nu tegen RKVVO. De thuisclub had in 4 wedstrijden 12 punten behaald en een doelsaldo van 15-2. Tegen EFC moest RKVVO echter verdiend de punten laten aan de Eerselnaren die met 0-3 gingen winnen.

In het 1e kwartier was het aftasten van beide zijden zonder dat er echte doelrijpe kansen waren. Vervolgens kreeg EFC steeds meer grip op de wedstrijd en in een fase van 20 minuten waren er diverse kansen voor EFC. Een afstandsschot van Mike Thijssen vanaf de rand van het strafschopgebied werd goed gestopt door keeper Willem Huijbers van RKVVO. Vervolgens waren er in een korte tijd twee lage gevaarlijke voorzetten van EFC, een keer vanaf links en een keer vanaf rechts, die maar ternauwernood weggetrapt konden worden door de verdedigers van RKVVO vóór de toestormende aanvallers van EFC. Tien minuten voor rust gaf Samim Yusofi een verre boogbal over de RKVVO-keeper die maar net langs de paal ging. Met enige moeite bleef RKVVO tot aan de rust overeind die een 0-0 stand bracht.

Direct na rust waren er twee goede kansen voor RKVVO. Een kopbal van Bart Sanders werd goed gered door keeper Jesse Theuws van EFC en enkele minuten later werd een schot vanaf de achterlijn ook goed gered door de EFC-goalie. EFC nam het heft weer wat in handen en na 20 minuten werd er een goede pass gegeven op de weglopende Bram Jansen die beheerst de 0-1 maakte. Kort hierop kreeg RKVVO een strafschop na het onderuit halen van een speler doch deze werd over de kruising geschoten door Bart Sanders. Vijf minuten later kreeg EFC een strafschop nadat er hands was gemaakt door Jetze Beelen die daarvoor ook rood kreeg. Jesse van Gerwen verzilverde de strafschop: 0-2. Ongeveer een kwartier voor tijd gaf Dennis van Sambeeck een prachtige diepe voorzet op Samim Yusofi die knap wist af te ronden: 0-3. EFC speelde de wedstrijd verder zeer beheerst uit en won uiteindelijk volkomen verdiend.

Wedstrijdversalg RPC: DBS verrast titelfavoriet RPC
Vooraf was DBS de nummer twee in de ranglijst, maar stond RPC met een wedstrijd minder op evenveel verliespunten. Kortom er werd gestreden om de koppositie. De scheidsrechter had het hoofdveld afgekeurd, waardoor het hele gezelschap moest verhuizen naar het hele povere kunstgrasveld.

Voor de rust had DBS een klein veldoverwicht, maar was de wedstrijd behoorlijk in balans. Daar kwam  -na meer dan een half uur spelen-  verandering in toen de scheidsrechter ‘tot ieders verbazing’ Solomon met een directe rode kaart van het veld stuurde. Noch de spelers van DBS, noch die van RPC hadden enig idee wat er aan de hand was, maar de scheidsrechter was resoluut en beweerde dat er gespuugd was door Solomon. Op zich wel knap dat hij dit waargenomen had, aangezien hij op dat moment al was doorgelopen en met de rug naar de beide spelers toe stond.
RPC hield voor de rust nog wel stand, maar na de rust schoot de Pim Messing de 0-1 binnen toen hij na een hoge voorzet bij de tweede paal helemaal vrij stond.

Een dikke tien minuten later kwam RPC op gelijke hoogte toen de aanvoerder van DBS een strakke voorzet van Emiel van der Steen in eigen doel liep. RPC leek met een man minder door te drukken en een kopbal van Daan Slaats ging maar rakelings over. Volledig onverwacht kwam DBS tien minuten voor tijd, na een fout in de RPC defensie, op 1-2 door toedoen van René de Vries. Het pleit was eigenlijk toen al beslecht en dat DBS door een strafschop van Ruud van Breemen vlak voor tijd nog op 1-3 kwam was voor de statistieken.