SV Tivoli levert vele talentvolle voetballers aan profclubs

Deelacties:

Voetbalvereniging sv Tivoli heeft een stukje laten maken door Studio040, waarin de club laat zien hoe zij de ontwikkeling van talenten oppakken.

Dat doen ze nu al ruim drie jaar met succes, waar een kleine club groot in kan zijn. De club vroeg of wij als AVE hier ook aandacht aan willen besteden. Deels voor promotie van de club, maar zeker ook om het handvat te bieden aan die talenten die graag een stage bij een BVO willen meemaken.

De kleine Eindhovense amateurclub Tivoli heeft de afgelopen periode een recordaantal voetballertjes afgeleverd aan profclubs in Brabant. Intensieve trainingen én de spelers meteen discipline bijbrengen, dat is het geheim achter dit succes.
Een training van jeugdtrainer Andoni Urresti heeft meer weg van een bootcamp dan van een avondje sportieve vrijetijdsbesteding. Hij spoort zijn spelers aan met een waterval van korte kreten: "Kom op! Zet aan! Kom maar! Vooruit! Kort aan de voet!" 

Urresti vindt het belangrijk dat zijn spelers voortdurend balcontact hebben, wel tweeënhalf uur lang. Maar hij brengt ze ook discipline bij. "Verplicht trainen, op tijd komen, goed gedragen. Dat hoort er allemaal bij als je iets wil bereiken."

Succes
Die strenge aanpak van Tivoli heeft succes. Op de club is het een komen en gaan van scouts, die inmiddels door hebben dat de intensieve training zijn vruchten afwerpt. De afgelopen drie seizoenen is dan een record aantal jongens benaderd door grote clubs in de regio. Maar liefst dertig hebben er een aanbod gekregen van FC Den Bosch, Helmond Sport of PSV.
(Bron Studio 040)

© 2023 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Niels
30 januari 14:00
Vele trainingen van Andoni gezien. Hoe hij die trainingen geeft zo goed heb ik nog nooit ergens gezien. Ik begrijp wel dat er zoveel spelers bij hem gescout worden door profclubs. Gefeliciteerd tivoli en andoni