SV Tivoli 90 jaar

Deel dit bericht via:

SV Tivoli viert vandaag op dinsdag 16 maart haar 90-jarig bestaan.  De club kende in haar bestaan vele ups en downs. Maar op het huidige ‘nieuwe’ sportpark heeft de club voldoende uitstraling en kan het weer uitgroeien tot een volwaardige vereniging in de gemeente Eindhoven.

Hieronder de geschiedenis van 90 jaar SV Tivoli
Op 16 maart 1931 werd SV Tivoli opgericht en bestaat nu dus 90 jaar. De Sport Vereniging Tivoli ontleent haar naam aan de toentertijd nog bij Geldrop behorende wijk Tivoli. Tivoli was vóór de dertiger jaren een landgoed van de Geldropse baron van Tuyll van Serooskerken en de naam Tivoli is waarschijnlijk afkomstig van het Italiaanse stadje Tivoli (oorspronkelijk Tibur), dat bekend stond als een mooi buitenverblijf. In mei 1928 werd dat landgoed aangekocht door de toenmalige Eindhovense Woningbouwstichting “Thuis Best” en die bouwde daar arbeiders- en middenstandswoningen en zo was de wijk Tivoli geboren.
De grote animator achter de oprichting is Gerrit Jan Blom, de secretaris van de toenmalige Neutrale Brabantse Bond en het eerste bestuur wordt gevormd door de heren Snelders (voorzitter), Keijzers (secretaris) en Aalpoel (penningmeester). Het allereerste speelveld is een zandvlakte achter de huidige Giraffestraat, maar door de erbarmelijke staat wordt dit veld door de bond afgekeurd en de competitie start op een veld achter de Leeuwenstraat. In de eerste 20 jaar loopt de zoektocht naar een geschikt veld als en rode draad door de historie. In 1951 krijgt de club eindelijk een vaste locatie in de wijk Tivoli, het sportpark ‘Verlengde Heezerweg’, dat men zo’n 20 jaar zouden bespelen. In 1971 moesten ze daar echter weer vertrekken vanwege geplande huizenbouw in het nieuwe plan Gijzenrooij, dat achteraf overigens pas zo’n 10 á 15 jaar later van start ging. Sportpark ‘de Heihoef’ werd de nieuwe thuisbasis en daar speelt de club we nu nog steeds, al zo’n 40 jaar dus.

Prestaties
De prestaties van het 1e elftal zijn op het hoogtepunt in de jaren veertig, toen het vaandelteam regelmatig in de 2e klasse (het toentertijd op een na hoogste niveau) speelden. Later gingen de prestaties achteruit en acteerde de club voornamelijk op 3e en 4e klasseniveau. In de 21e eeuw gleed de club nog - mede door noodzakelijke “opschoon acties”- verder af naar de kelder van het amateurvoetbal.

Bonnema
Een opleving kreeg de club met de komst van een aantal goede spelers en trainer Hans Bonnema in 2016. Bonnema bracht SV Tivoli na 37 jaar weer terug in de 3e klasse nadat hij in 2017 en in 2018 voor de 9e en 10e keer in de historie kampioen werd met de Stratumse club. Momenteel speelt SV Tivoli  weer in de 4e klasse na een (vrijwillige) degradatie in 2020.

Info bestuur
Alhoewel een 90-jarig bestaan geen officieel jubileum mag heten, zouden we ons 18e lustrum (of granieten jubileum) graag uitgebreid gevierd hebben. Helaas speelt dat ellendige Coronavirus iedereen nog steeds parten en kan dat op dit moment niet. Daarom zijn we blij, dat een aantal enthousiastelingen toch iets gevonden heeft in de vorm van een online “Quiz Night” op zaterdag 20 maart a.s. in het teken van het 90-jarig bestaan. In een later stadium gaan we dat ongetwijfeld nog feestelijk inhalen, want om te eindigen met de intro van ons clublied: “Tivolianen, dat zijn wij allen en daarom zijn wij zo trots”.

© 2021 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Leo Reniers
18 maart 14:51
Gefeliciteerd sv Tivoli met deze mijlpaal !
Op naar de 100
Hans Bonnema
17 maart 12:16
Gefeliciteerd met deze mijlpaal . Fijne club waar ik mooie jaren heb beleefd , een club om trots op te zijn . Op naar het 100 jarig bestaan
👍
Ramon
16 maart 23:53
Gefeliciteerd Tivoli! en nog vele jaren gewenst als club. Sinds dit seizoen zijn jullie heel goed bezig met jullie jeugd. De jeugd van Tivoli hebben jullie dit seizoen op de kaart gezet. complimenten hoor. heel knap gedaan voor een kleine club.
Stephan Smits
16 maart 18:48
Namens de buurman RPC feliciteren we leden, bestuur en alle vrijwilligers met dit jubileum. Hopelijk kunnen we er eerdaags weer eens echt op proosten.
Pascal Janssen
16 maart 16:19
Ik ben apetrots op ons cluppie. Mijn grote dank aan allen hardwerkende vrijwilligers die nu en in het verleden altijd in het belang van de vereniging denken en dachten.
Tivolianen dat zijn wij allen en daarom zijn wij zo trots!
Woenselse Boys
16 maart 15:56
Beste leden van Tivoli, het 90 jarig jubileum is wel degelijk een officieel (KNVB) jubileum dus onze welgemeende felicitaties aan jullie en een goede toekomst toegewenst.