SV Laar staat voor Invincibles-seizoen: “Natuurlijk gaat het boven verwachting”

Deelacties:

SV Laar maakt zich op voor de ontknoping van een wonderbaarlijk seizoen. De formatie uit Weert staat in de vierde klasse D fier bovenaan, met nog geen verliespunten en een doelsaldo van 98 (109 voor, elf tegen). Trainer Gionni Peluso heeft het goed voor elkaar bij Laar: “We zijn vooral mentaal enorm gegroeid.”

Door Nick Dierckx
Voorafgaand aan het seizoen was duidelijk uitgesproken dat Laar voor de bovenste plaatsen mee wilde doen, aldus trainer Peluso: “Ik ben vorig jaar begonnen, maar toen werd het seizoen afgeblazen door corona. Toch zag ik al dat er veel potentie in de groep zat. Daarom wilden we dit seizoen koste wat kost een periode pakken, zodat we kunnen promoveren.”

Wat begon als een ambitie om te promoveren, veranderde al snel in een niet te remmen ploeg die aan de lopende band doelpunten maakte én niet kon verliezen. “Met de weken merkte ik dat de jongens mijn visie steeds beter begonnen over te nemen. Ze gingen steeds sterker voetballen en werden één ploeg die voor elkaar door het vuur gaat. We hebben de juiste balans gevonden en zijn vanuit daar gaan werken aan de details en aan het mentale aspect.”

Die mentale groei zag vooral in de wedstrijd tegen DESM, waar zijn ploeg al na een krap half uur met tien man komt te staan. “Maar toch domineren we de zeventig minuten daarna. Dat is in mijn ogen een aspect van de mentale groei die we hebben doorgemaakt.”

Nieuwe ploeg
Het vaandelelftal van Laar kreeg in de vorige zomer een flinke opfrisbeurt. Maar, “Laar betaalt niemand en het zijn gewoon ‘eigen’ mensen die spelen. Sowieso is er een onderlinge afspraak binnen de clubs in Weert dat we niet aan elkaars spelers komen.”

Toch kwamen er vier à vijf nieuwe spelers bij de selectie van Laar en daar moest trainer Peluso zelf moeite in steken. “Ik vroeg aan het bestuur of er nog oud-spelers van de club rondliepen in de regio. Zodoende heb ik bij verschillende clubs die jongens gecontacteerd of ze het zagen zitten om terug te komen. Na verschillende gesprekken gaven er zeker vijf jongens aan dat ze terug wilden keren bij de club.”

En nu staat er een seizoen op de rol waar het ongeslagen Arsenal van 2003/04 onder leiding van Arsène Wenger jaloers op zou zijn. Want waar Arsenal ongeslagen bleef, heeft de formatie van Peluso nog geen punt laten liggen en koersen ze direct op het kampioenschap af. Sterker nog: aanstaande donderdag staat een duel tegen de nummer twee Maasgouw op de rol. Bij een overwinning zijn de Weertenaren deze donderdag al zeker van het kampioenschap. “Natuurlijk gaat het boven verwachting. We zijn bezig om iets op te bouwen en trachten er ook zeker naar om dit project volgend jaar door te zetten.”

Kampioenswedstrijd
Naar de wedstrijd van donderdag kijkt Peluso heel relaxed. “Ik weet wat wij kunnen en daar ga ik dan ook vanuit. Of we tegen eersteklassers, tweedeklassers of tegen teams uit onze competitie spelen, we spelen altijd ons eigen spel en gaan uit van onze eigen krachten. Het is enerzijds jammer dat deze wedstrijd op donderdagavond is. Maar veel jongens hebben vrij gepakt vrijdag, dus mocht het zover komen, kunnen we alsnog een mooi feestje vieren! En dan trekken we het gewoon het hele weekend door, haha.”

Gionni Peluso blijft volgend jaar trainer van Laar, waarmee hij hoogstwaarschijnlijk in de derde klasse zal gaan uitkomen. “We willen niet meedoen in de derde klasse om het te ervaren, maar ook echt meedoen om bovenin mee te kunnen draaien. Er komen weer een aantal oud-Laarspelers terug, waarmee we een stapje gaan groeien. RKSV Laar is een ambitieuze vereniging.”

Zelf combineert de Italiaans-Belgische hoofdtrainer het trainerschap van RKSV Laar met het trainen van het dameselftal van Esperanza Pelt. “Daarmee zijn we dit seizoen kampioen geworden en wonnen we de beker. Bij de titelwedstrijd tegen de nummer twee stonden zo’n 850 mensen langs de lijn, en dat voor een wedstrijd in het vrouwenvoetbal.”

© 2023 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Frenske
13 mei 18:57
Ze steken er met kop en schouders bovenuit. Fantastisch team. Mooi voetbal en instelling was goed. Ik heb veel wedstrijden gezien, de enige die het ze echt lastig heeft gemaakt is Desm. Die trainer had een ontzettend goede tactiek weggezet en wist de pijnpunten te raken. Zonde dat ze nu ineens 6 nieuwe spelers hebben vastgelegd oa van Wilhelmina 08 en Susteren, hebben ze eigenlijk niet nodig. Ze hadden al na afgelopen seizoen een paar spelers van buitenaf aangetrokken, zoals de keeper. Dit kon ook wel eens averechts gaan werken.
Frenske
13 mei 18:12
Ze steken er met kop en schouders bovenuit. Fantastisch team. Mooi voetbal en instelling was goed. Zonde dat ze nu ineens 6 nieuwe spelers hebben vastgelegd oa van Wilhelmina 08 en Susteren, hebben ze eigenlijk niet nodig.
Frans van de port
13 mei 15:27
Ik heb alle wedstrijden van laar gezien. Uit en thuis. Ze staken met kop en schouders boven iedere tegenstander uit. Dikke proficiat aan de hoofdtrainer peluso en zijn 2 hardwerkende assistenten.wat een team. Wat een vriendengroep.
Frank Kuipers
11 mei 16:47
Een geweldige prestatie van technische staf en spelers. Dit seizoen verschillende wedstrijden gezien en genoten van het vertoonde spel. Mannen alvast proficiat !!!! Dik verdiend.
Jan Lemmen
11 mei 15:06
Hoe bijzonder is het dat de SV Laar 0 verliespunten heeft? Wel, heel bijzonder! In het mannen amateurvoetbal zijn er maar 2 ploegen die dit genoegen met Laar mogen delen. VV Veelerveen, zondag Noord 5C (doelsaldo 76) en SVO'68 zondag Oost 5D (doelsaldo 69).