SV De Braak te lief voor kampioen Jan van Arckel

Jan van Arckel is kampioen geworden. De ploeg uit Ammerzoden had eigenlijk geen recht op de winst tegen De Braak, maar was in de 2e helft dodelijk effectief met het benutten van de kansen. De man van de wedstrijd is ongetwijfeld keeper Geert Verhoeven. Hij voorkwam, met name in de 1e helft dat de Braak op een grotere voorsprong kwam.

Het was druk op sportpark De Braak, vanuit Ammerzoden was er veel publiek meegekomen, maar er was ook veel support voor de Braak. Een mooie ambiance voor een mooi affiche. De Braak nam gelijk het initiatief in de wedstrijd. Jan van Arckel zakte ver in en liet de bal aan de Helmondse ploeg. In de 7e minuut de eerste kans voor De Braak, de volley van Fransisco Paolo Exauce ging voorlangs. Na een kwartier mocht Youssef Chida aanleggen na een goede actie van Exauce, maar dit schot werd ternauwernood geblokt. Jan van Arckel was geen schim van de ploeg die ongeslagen is dit seizoen. Maar toch liet het na een half uur zien waartoe het in staat is. In een zeldzame aanval scoorde ze de 0 – 1, maar dit was vanuit buitenspelpositie. Niet veel later een geweldige redding van Verhoeven op een inzet van Exauce. Twee minuten later wel de terechte voorsprong voor de Braak. Een voorzet van Tomas Hendriks werd met door Kevin Vincent met het hoofd verlengd, en Brad van Lieshout kon de bal simpel inkoppen.

De Braak verzuimde hierna de wedstrijd voortijdig te beslissen, mooie kansen van Exauce en Chida werden vakkundig gekeerd door Verhoeven. Ruststand 1 – 0

In de 2e helft was De Braak vooralsnog de bovenliggende partij, na een klein uur stoomde Chida op naar het doel van Jan van Arckel, zijn schot belandde echter op de paal. Compleet tegen de verhouding in scoorde Jan van Arckel de 1 – 1. Een voorzet werd niet goed verwerkt, en in de rebound werd de bal hoog in het doel geschoten. Een kouwe douche voor de Braak dat tot dan toe een nagenoeg perfecte wedstrijd speelde.

Hierna was de wedstrijd meer in evenwicht. De krachten leken langzaam weg te vloeien bij de Braak, en Jan van Arckel dat de gehele wedstrijd achterover leunde kwam meer uit zijn schulp. Tien minuten voor het einde had Ricardo ter Linden de 2- 1 op zijn voeten, maar was net iets te laat bij de bal. Hierdoor verdween zijn dropkick over het doel. In de 84eminuut kwam Jan van Arckel op voorsprong. Een voorzet werd op waarde geschat door invaller Bart Goesten, die hoog boven de verdediging van de Braak de bal hard in het doel kopte.

Na dit doelpunt was het alles of niets voor De Braak, maar het was deze middag niet gegund aan de Braakbewoners. In de 95eminuut viel dan ook nog de 1 – 3 voor Jan van Arckel, niet veel later floot de uitstekend leidende Akdikan voor het einde van de wedstrijd.

De felicitaties naar Jan van Arckel, de terechte kampioen van dit seizoen. Met de massaal meegereisde aanhang werd een feestje gevierd in de middencirkel. De Braak kan zich gaan opmaken voor de nacompetitie. Volgende week speelt de Braak de laatste wedstrijd van het reguliere seizoen, uit tegen BES.