Succestrainer Richard van de Kerkhof stopt einde seizoen bij VV Vessem

Deelacties:

Na een mooie periode van drie seizoenen scheiden de wegen tussen Richard van de Kerkhof en VV Vessem.

Persbericht VV Vessem
In de coronaperiode, waar bij de meeste clubs de trainer bleef zitten omdat er nauwelijks gevoetbald werd, kwam Van de Kerkhof bij VV Vessem aan boord. De extraverte Helmonder wist met zijn voetbalkennis, drive en humor al snel vele ‘Vessemse harten’ te raken en hij maakt er geen geheim van dat hij het bij Vessem goed naar zijn zin heeft. Toch heeft hij besloten om na het einde van het seizoen te vertrekken. Richard: “ Ik heb het inderdaad enorm naar mijn zin en de reisafstand van Helmond naar Vessem leg ik nog steeds met veel plezier af. Vessem is een fantastische club, met een mooie en sfeervolle accommodatie. Daarnaast hebben we een jonge en talentvolle selectie, ook is er een goede klik met het bestuur en mijn assistent Gijs Leermakers. Hij is een geweldige steun, waarbij we elkaar ook nog eens goed aanvullen.

Ik heb wel drie keer na moeten denken voordat ik dit besluit nam, maar mijn voetbalhart zegt dat ik een nieuwe uitdaging aan moet gaan. De stabiliteit van de club en de selectie is in een dorp als Vessem groot. Dat is heel fijn, maar dat betekent ook voor mezelf dat de uitdaging in een vierde jaar minder zal zijn dan in de eerste drie jaar. Als sportman en trainer ben ik altijd op zoek naar uitdagingen. Dat houdt mij scherp. Dat hoeft op zich niet perse op een zo hoog mogelijk te zijn, een potentiële spelersgroep die één of twee niveaus kan stijgen kan bijvoorbeeld ook een optie zijn.

Hoe kijkt de club tegen het vertrek van Van de Kerkhof aan en zag het de keuze van de hoofdtrainer aankomen? Bestuurslid Technische Zaken Hans van Diessen: “ Vooropgesteld dat we heel blij zijn met Richard als hoofdtrainer. Hij heeft ons voor het eerst in de clubhistorie naar de 3e klasse geloodst en is daardoor vorig seizoen als beste trainer gehuldigd door Amateurvoetbal Eindhoven. We hebben Richard al in een vrij vroeg stadium gevraagd om na te denken over zijn toekomst en dan weet je dat een trainer na drie jaar wellicht een keuze kan maken voor een andere club. We snappen zijn keuze en vinden het fijn dat we het nu al weten, want nu hebben we tijd om rustig na te denken over volgend seizoen.”

Vessem zal dus op zoek gaan naar een nieuwe trainer. Geïnteresseerden kunnen dat kenbaar maken door een mail te sturen naar:  [email protected].

 

 

© 2023 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

@assistent van de kenner
08 november 14:15

Misschien een optie uit het niet maar Nuenen zoekt ook een trainer voor volgende jaar toch ? Of is dit nog net iets te hoog gegrepen voor onze Richard ?

Assistent van de kenner
08 november 12:55

Richard wil hoger op als trainer. Die gaat zich niet verlagen tot Mifano.  Mifano is een mooie uitdaging voor P. Van Hout. Kan F.vd Vijfeijken naar de Braak.

Wim Janssen
08 november 11:43
Reinier Hendriks, Mo Yahia heeft de club aanzien gegeven?? Welk aanzien? Dat er een geldschieter overal spelers vandaan haalt? Zonder deze geldschieter wordt het gewoon 5e klasse voor HVV.
Klasse
08 november 11:19
goed gedaan bij Vessem! Je bent populair als trainer. Mooi om te lezen. Je komt zeker wel bij een mooie club. Succes!
Renier Hendriks
08 november 10:55
Mifano is een optie. Maar toch zou hem is graag zien bij HVV Helmond. Deze club is op de goede weg. Yahia heeft de club weer aanzien gegeven en naam weer in een rustig vaarwater laten komen. Geen gekke dingen meer onder Yahia. Voor Yahia is het tijd op een stapje hogerop te gaan. Dat verdient deze trainer. Een correct persoon met een goed hart.
@@volger
08 november 10:28
mifano is een prima optie voor van de kerkhof, een club dicht bij huis met veel jeugd en spelend op het niveau waar richard trainer is geweest. in de 2e klasse worden andere dingen gevraagd van een trainer
Patrick Meinhardt
08 november 10:15
Klassr gedaan daar neef. Er zal zeker een mooie club voor je komen.
vv Gestel
08 november 9:33
Top trainer!
@@volger
08 november 9:10

Ik dat voor Richard Mifano een mooie club is met potentie! Gijs Bonnema als assistent zie ik niet gebeuren, hij zal na dit seizoen hoofdtrainer willen zijn van een eerste team verwacht ik.

@volger
08 november 8:45
Nee, deze twee trainers gaan gewoon verlengen.
@liefhebber
07 november 22:15
uefa a?
Liefhebber
07 november 22:00
Zou me niks verbazen als er een 1e of 2e klasser zich voor je meld. Succes!
Milheezer boys
07 november 21:59
Top trainer
Dolopvoetbal
07 november 21:58
Heel fijne club, met prachtige mensen, die prestatie en plezier hoog in het vaandel heeft staan.