Suat Tasci (De Bocht’80) over nieuwe uitdaging: ‘Ik wil graag hogerop’

Deelacties:

Suat Tasci gaat De Bocht’80 aan het einde van het seizoen verlaten. De vijfdeklasser bivakkeert momenteel op de eerste plaats in de vijfde klasse C, maar zal – in het geval van promotie – met Joris Tuns de vierde klasse ingaan. We spraken Tasci over zijn keuze om, ondanks de promotiekansen, de Oirschotse club te verlaten.

(Door Nick Dierckx)
“Ik veronderstel dat ik voor drie jaar teken”, vertelt Tasci aan de telefoon. “Ik vind, maar daar hoeft zeker niet iedereen het mee eens te zijn, dat een trainer na drie jaar op zoek moet naar een nieuwe uitdaging. Na drie jaar moet er bij een club een nieuw gezicht voor de groep komen.”

Tasci, eerder onder andere actief bij Merlijn en DVVC, zit momenteel in zijn derde seizoen bij De Bocht’80, waar hij het enorm naar zijn zin heeft. “Ik heb een fantastische groep, daar heeft mijn keuze ook niet mee te maken. We staan bovenaan en ik verwacht dat we ook qua (spel)plezier bovenaan staan. Onderling is het meer dan prima tussen de jongens, echt fantastisch. De keuze ligt puur bij mij.”

“Ik heb aan het begin van het seizoen aangegeven dat ik graag hogerop wil. Ik heb mijn TC2 en ik wil in de richting van een derdeklasser gaan trainen na zoveel jaren ervaring. Laat het voorop staan: ik voel mij niet te goed voor de club, maar ik ben wel ambitieus en fanatiek. Ik wil graag hogerop en dat ga ik proberen.”

Tasci noemt tijdens het gesprek nog een reden waarom zijn voorkeur bij bijvoorbeeld een derdeklasser ligt, behalve het niveauverschil. “Bij De Bocht zijn de mogelijkheden niet oneindig. We hebben geen jeugd. Ik heb zestien spelers en twee keepers; de overige elftallen zijn vriendenelftallen. We hebben wel een tweede elftal, maar dat is een vriendenteam. Zij zijn altijd bereid om in te stappen, waarvoor ik ze ook zeer dankbaar ben, maar het kwaliteitsverschil is te groot. Het heeft ook zijn charmes, maar bij een club die hoger voetbalt is vaak wel een tweede selectie-elftal en een Onder-23 of hoog jeugdelftal. Ik wil als trainer graag een selectie van het eerste, tweede en de Onder-19 of Onder-23 kunnen maken, dat mis ik bij De Bocht.”

De ervaren trainer erkent dat hij hiermee een risico neemt: De Bocht ligt op pole position voor promotie en hij waagt de gok om een club hogerop te zoeken. “Ik had voor zekerheid kunnen kiezen en hier kunnen blijven, maar ik wil dat stukje risico ook nemen om mijn ambitie te laten zien, al zou dat kunnen betekenen dat ik uiteindelijk zonder club zit.”

Maar, zonder club thuis zitten gaat ‘m voor Tasci sowieso niet worden. “Ik ga zeker niet thuiszitten, want ik hou van het amateurvoetbal. Dan ga ik wel een jeugdelftal trainen of word ik assistent, maar ik ga niet thuis zitten kniezen. Ik ben helemaal verknocht aan het spelletje.”

Voor de tweede seizoenshelft blijven de ambities van De Bocht en Tasci overigens onveranderd. “Ik hoop dat we promoveren, want we verdienen het. De jongens werken er hard voor. Ik ben namelijk geen makkelijke trainer, bij mij gaat de zweep erover. Ze hebben drie jaar lang moeten zweten en krijgen nu loon naar werken, dus ik hoop dat we promoveren via het kampioenschap dan wel via de nacompetitie.”

 

© 2023 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Tim van der Heijden
18 januari 12:40
Heel veel succes Suat met het vinden van een nieuwe mooie uitdaging!
Marc Pullens
17 januari 17:56
Suat ik hoop dat je een mooie club vindt!! Top trainer 👍🏽! En succes nog dit seizoen 💪🏽
Kees
17 januari 17:29
Gestel speelt samen met Reusel het beste voetbal van 3D. Reusel heeft al verlengd, gestel moet er alles aan doen om trainer binnenboord te houden
Ronald44
17 januari 16:33
Succes!
JV
17 januari 14:41
Prima trainer… aardige man en zeer geschikt voor een derde klasser …. Dommelen of Hapert bijvoorbeeld zou er goed aan doen om met Suat in zee te gaan denk ik aankomende seizoenen om een stabiele derde klasser te worden -/ blijven.
Supporter
17 januari 14:09
Ken hem van dichtbij is niet met Gestel aan het praten.
support
17 januari 13:21
top trainer is in gesprek met vv gestel
Piet Veerman
17 januari 10:45
Tasci is een topper. Elke club mag zich zo'n trainer wensen.
Martin Swinkels
17 januari 9:30
Heb deze trainer vorig seizoen mee mogen maken als scheidsrechter toen ik een jeugdelftal van SBC floot waar hij toen trainer was. Een bevlogen en fanatiek coachende trainer maar altijd met een groot respect naar anderen. Veel succes in je verder loopbaan als trainer Suat.
Hanzi
17 januari 8:28
Er komt hopelijk nog een mooie club voorbij voor deze fanatieke trainer! Succes komende half jaar nog!