Sterk RKGSV nog genadig voor koploper Unitas'59

Spanning ten top in de 4e klasse E
Onder het toezien van vele supporters begon Unitas'59 sterk aan de wedstrijd, het trok het initiatief direct naar zich toe en binnen 10 minuten was daar al de eerste kans voor Marijn Franse die rakelings naast schoot. Daarna kregen de bezoekers drie corners achter elkaar, die echter zwak werden voor gegeven en een prooi waren voor Gerwen keeper Tommy van de Gevel. Het was vooral via de linkerkant waar Franse in de beginfase voor veel dreiging zorgde.

Langzaam aan kwam Gerwen zelf aan het voetballen toe en uit de eerste de beste mogelijkheid had Daan van Erp al kunnen scoren, toen hij na enkele passeeracties vrij voor keeper Swen Aarts stond,  maar laatstgenoemde kon er nog net een voetje tegen aan krijgen. Vijf minuten later kwam Gerwen op voorsprong nadat een, terug gekopte bal van Bjorn Kreemers, werd onderschept en binnengeschoten door Joey Maas. Echter de prima fluitende scheidsrechter Visser constateerde buitenspel voor Kreemers en keurde het doelpunt af. Gerwen werd steeds sterker en Unitas’59 werd steeds meer onder druk gezet, het kwam nog sporadisch van eigen helft af en het leek een kwestie van tijd dat Gerwen op voorsprong zou komen. In de 32e minuut had Daan van Erp daar ook een uitgelezen kans voor, een voorzet van Gijs Vorstenbosch werd door Mike van den Berk over doelman Swen Aarts gekopt waarna Daan van Erp de bal voor het intikken had, hij raakte de bal totaal verkeerd, waardoor beide ploegen zonder te scoren de thee op zochten.

Direct na rust was het meteen raak voor de thuisploeg, Mike van den Berk speelde zich op de achterlijn prachtig vrij en zijn voorzet werd door Daan van Erp feilloos binnengeschoten. Nu moest de koploper wel komen en dat deden de mannen van Koen van der Heijden dan ook, achterin gingen ze -één op één- spelen en lieten de bal sneller rond gaan en drongen Gerwen terug op eigen helft. In de 60e minuut kwamen de bezoekers dan ook op gelijke hoogte toen een voorzet van Marijn Franse prachtig werd binnen gekopt door de mee opgekomen Ruud Vissers.

Unitas’59 rook bloed en ging naarstig opzoek naar de voorsprong, maar gaven echter ook heel veel ruimte weg en daar gingen de Groenwitters goed mee om. Buiten een schot om van Joeri Blummel, dat werd gepareerd door Tommy van de Gevel kwam het meeste gevaar van Gerwen. Mike van den Berk schoot voorlangs en een schot van Daan van de Loo werd gepakt door Swen Aarts. Gerwen werd steeds sterker en ging op jacht naar de voorsprong, en die kwam er dan ook in de 65e minuut, het had daarvoor wel de hulp nodig van keeper Swen Aarts, die de bal door zijn benen liet glippen en Daan van Erp was er als de kippen bij om de 2-1 binnen te tikken. Opnieuw moest Unitas’59 op jacht naar de gelijkmaker, maar na de tegentreffer waren roodwitten machteloos om nog voor enig gevaar te zorgen waardoor Gerwen niet meer in gevaar kwam. De ploeg van Pierre van den Eeden deed er nog een schepje bovenop door een tweede treffer van Daan van Erp die zijn inzet knap langs doelman Aarts schoot. Invaller Justin Wapenaar had de mogelijkheid om de marge naar drie te brengen, maar deze keer was Aarts wel de reddende engel, waardoor de eindstand werd bepaald op een 3-1 zege voor RKGSV.

Na de wedstrijd was iedereen het er wel over eens dat een feller en goed spelend Gerwen verdiend had gewonnen en de strijd voor het kampioenschap ongemeen spannend heeft gemaakt.

25 maart 11:25
Unitas maakt nog steeds kans op het kampioenschap! De nummer 2 had eigenlijk al een gele kaart moeten krijgen voor zijn overtreding op de keeper in het begin van de wedstrijd. Wel een goede speler, met een paardenlong. Scheids had beter op kunnen treden. RKGSV heeft af en toe nog wat geluk aan hun zijde ook nu weer op het begin. Alle ballen op Franse!
Henri
25 maart 11:19

Reken er maar niet op dat Unitas van koploper Dommelen wint. Dat is inmiddels een volwassen ploeg die zich niet meer laten foppen.

Henri de vries
25 maart 10:31
Was weer een heerlijke pot!! Er zijn weer wat broekzakken gevuld tijdens de wedstrijd😂 Hopelijk kan Unitas nog Dommelen pakken en houden ze het tot het laatste moment spannend..!