Stephan de Graef zoekt nieuwe uitdaging na één seizoen RKESV

Deel dit bericht via:

Stephan de Graef gaat aan het einde van dit seizoen RKESV alweer verlaten. De club gaat komend seizoen fuseren met GKC/RKHVC waardoor de fusieclub met twee hoofdtrainers zit. Als het aan RKESV ligt dan wordt De Graef de nieuwe hoofdtrainer, maar deze gedachte heeft ook GKC/RKHVC met de huidige trainer Brahim Akechtabou van de club. Om tot een oplossing te komen heeft het nieuwe bestuur van de toekomstige fusieclub besloten dat beide trainers een sollicitatieprocedure moeten ingaan.  De Graef ziet niets in deze handeling en heeft besloten om hierin niet mee te gaan.

Nieuwe uitdaging
Nu De Graef dit besluit heeft genomen geeft hij weer de voorkeur aan om een club in de regio Eindhoven/De Kempen te gaan trainen. Valt het trainerschap in het Limburgse land dan tegen:  Stephan: ”Het valt niet tegen, maar het gaat meer om de beleving er omheen en dan met name de betrokkenheid vanuit de club. RKESV is een kleine club, maar wel een hele hechte club waar iedereen elkaar kent.  De wedstrijden in deze regio worden niet zo goed bezocht. Ik moet wel zeggen dat we ondanks een kleine club zijn er bij RKESV wel aardig wat mensen aanwezig zijn bij uit en thuiswedstrijden.”

De Graef begon dit seizoen aan het avontuur RKESV. Na twee seizoenen nam hij bij Riethoven afscheid met een kampioenschap in de vijfde klasse. Dit seizoen staat De Graef met RKESV in de middenmoot van de 4e klasse D. Vaak wordt beweerd dat voetballen in het Brabantse land leuker is en dat het niveau hoger ligt dan in het zuidelijkere gedeelte van ons land. Stephan:” Dat klopt, je merkt aan alles dat er meer gestreden en beter gevoetbald wordt in zuid I. Hier zie je dat een elftal twee of drie redelijk goede voetballers heeft terwijl dat in Brabant hoger ligt. In zuid I heb je in elke linie van een elftal meestal twee belangrijke spelers staan met goede capaciteiten. Dat is in zuid II een stuk minder. Ook het tempo in zuid I ligt bij wedstrijden hoger. Er wordt sneller gespeeld en de spelers lezen meer de wedstrijd.”

Heeft het vaandelteam voldoende kwaliteiten voor de vierde klasse. “Bij RKESV zijn er afgelopen seizoen vijf spelers vertrokken. Dit hebben we met eigen spelers opgevangen. We hebben nu een selectie van slechts dertien spelers, dus veel mag er niet gebeuren met blessures. Doelstelling met deze groep is handhaven voor de vierde klasse en ons te verbeteren om deze doelstelling te bewerkstelligen.  De inzet en passie binnen deze groep is goed, alleen het voetbal moet nog beter, het is te wisselvallig. We hebben momenteel vijftien punten uit negen wedstrijden en we staan op plek zes. Als we hier staan aan het einde van dit seizoen ook staan, ben ik tevreden.”

© 2020 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


willie
29 november 13:37
Stefan is een top trainer en traint bij deze boeren dorpsclub op een te laag niveau. Allemaal pappen en nat houden. Daar is geen winst te behalen. Als ze die Brahim die nog nergens iets gepresteerd heeft gelijk gaan stellen met de Graef dan ....Snel weg daar mijnheer de Graef, goede keuze.