Steenselnaar Thomas van der Aa thuis bij ‘dorpse club’ SDO’39

Deel dit bericht via:

Door Willem-Jan Schampers’’
Bij Steensel was hij jarenlang centrale verdediger, maar bij zijn nieuwe club SDO’39 is Thomas van der Aa plotseling als verdedigende midhalf geposeerd. “De trainer (Tom Van Den Steen, red.) heeft me er neergezet en het bevalt uitstekend. En als nieuweling heb ik nog niet zo veel te willen. Al hebben ze me wel voor veel geld gehaald. Haha!”

De 27-jarige Steenselnaar (“Ik heb zo’n tien jaar in het eerste van Steensel gespeeld”) is sinds dit seizoen actief bij SDO’39. Ik woon sinds vorig jaar in Lage Mierde en omdat het heen en weer gereis me wat tegen ging staan, heb ik me aangemeld bij SDO. Niet in de laatste plaats om van het gezeur van mijn zwager af te zijn! Ik werk in Baarschot en moest elke dinsdag en donderdag van daar naar Steensel en dan nog naar Lage Mierde. Daar had ik geen zin meer in. Nu kan ik na afloop lekker een potje bier pakken en loop ik in twee minuten naar huis.”

Omdat zijn vriendin Anne uit Lage Mierde afkomstig is, kende Van der Aa er al wat mensen. “De inburgering is moeiteloos verlopen”, lacht hij. “Ik voelde me hier eigenlijk vanaf het begin thuis. Net als Steensel, is SDO’39 een ‘dorpse club’, die het alleen met eigen spelers doet. Nu ben ik hier toevallig komen aanwaaien, maar normaliter spelen er alleen jongens uit Lage Mierde in de selectie. Het plezier en de gezelligheid is het belangrijkste. En ik moet als ‘aanwinst’ gewoon contributie betalen…”

Uitstekend
Toch is SDO’39 ook sportief het seizoen uitstekend begonnen. Met vier punten uit twee wedstrijden bezetten de oranjezwarten de vijfde plaats in de vierde klasse E. Tegen Spoordonkse Boys werd met 0-2 gewonnen en kampioenskandidaat Vessem werd op 2-2 gehouden. “Een prima prestatie”, oordeelt Van der Aa. “We willen met de huidige spelersgroep dan ook zeker mee doen om een prijsje. In mijn ogen zijn Bergeijk, Spoordonkse Boys en Vessem de ploegen die het meest kans maken op de titel. Ik schat ons als nummer 4.”

Trainer Tom Van Den Steen heeft de beschikking over een combinatie van ervaren krachten en jonge spelers. “Je zou denken dat ik met mijn 27 jaar wel tot de routiniers behoor, maar we hebben verschillende dertigers”, zegt Van der Aa. “Voor de balans in het elftal is dit prima, maar de club moet er wel rekening mee houden dat het over een paar jaar moet gaan verjongen. Nu is het leuke mix. We hebben een realistische trainer, die weet wat hij van deze groep kan verwachten. Mits we gevrijwaard blijven van schorsingen en blessures, kunnen we zeker voor een verrassing zorgen.

Zondag tegen Waalre wacht voor SDO’39 de volgende uitdaging. Met zes punten is de formatie van trainer Henri Houben, samen met Tuldania, de trotse koploper. Van der Aa: “Waalre heeft een jonge, sterke ploeg. Ik verwacht dat zij zeker hoog in de middenmoot gaan eindigen.

 

© 2020 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?