Steensel staat voor kampioenschap in jubileumjaar

Deelacties:

Ondanks dat de KNVB het niet zo zal erkennen, gaat het 90-jarig bestaan van vv Steensel groots gevierd worden. Extra bijzonder voor de Steenselnaren is dat het eerste elftal aanstaande zondag in het jubileumjaar kampioen kan worden in de vijfde klasse E. Een vooruitblik met aftredend voorzitter Maarten Metz.

Door Nick Dierckx
“Ik moet echt de complimenten geven aan Tom Aerts”, verklaart Metz waarom het dit seizoen zo goed draait bij Steensel. “We zaten vorig jaar in maart nog zonder trainer, wat in het amateurvoetbal echt laat is. We zijn er trots op dat we gewacht hebben op de juiste kandidaat. En uiteindelijk met Tom, vorig seizoen actief bij RPC 2, een hele goede trainer hebben gevonden. Vanaf het eerste gesprek was de klik direct aanwezig. Ook de spelersafvaardiging voelde dit direct na de eerste gesprekken. Iedereen was en is nog altijd laaiend enthousiast.”

En dat was bij Steensel hard nodig. Vorig seizoen degradeerde de blauwhemden na ruim 10 jaar uit de vierde klasse. Het was een zwaar jaar voor Steensel, met vele blessures en negatieve energie. Een klein jaar later ziet het er een stuk zonniger uit, en dat komt dus mede door de nieuwe hoofdtrainer. “Hij wordt enorm gewaardeerd binnen de vereniging en door de selectie. Er is weer een hele positieve flow, wat natuurlijk mede komt door de goede resultaten. Onze aanvoerder is ouder dan Tom, wat dan wel weer grappig is, maar toch straalt hij autoriteit uit en durft hij moeilijke keuzes te maken. Hij heeft ook oog voor de hele selectie en niet alleen het eerste elftal.”

Impulsen
Daarnaast zijn er afgelopen zomer enkele nieuwe jongens bij Steensel komen voetballen. “Er wordt dan gezegd dat er veel buitendorpse bijkomen, maar dat valt reuze mee. Een van de jongens die van EFC is overgekomen, woont in Steensel en een andere jongen van Rood-Wit Veldhoven is de schoonbroer van onze rechtsbuiten en heeft zo een link met de club,” vertelt de voorzitter. “Dit heeft binnen de selectie wel voor wat frisse energie gezorgd, samen met de nieuwe hoofdtrainer.”

De situatie is voor Steensel duidelijk: aanstaande zondag staat de belangrijke thuiswedstrijd tegen Riethoven op het programma. De voorsprong op concurrent DOSKO’32 bedraagt zeven punten met nog drie wedstrijden te gaan. Een overwinning a.s. zondag is genoeg voor de titel. Bij puntenverlies zijn ze deze week nog afhankelijk van wat de club uit Duizel doet, maar kunnen ze volgende week of op de laatste speeldag alsnóg de titel binnen slepen.

En dat zou extra bijzonder zijn, want Steensel bestaat 90 jaar. Een waar jubileum, al is het geen officieel jubileum meer vanuit de KNVB. “Sinds enkele jaren houdt de KNVB enkel nog vast aan de échte jubileumjaren, zoals 75 en 100 jaar. Overigens verandert dat voor ons niet veel. We waren al vergevorderd met de feestplannen toen we hiervan hoorden.”

“Natuurlijk is het extra speciaal voor de hele club als ons eerste kampioen zou worden. Het leeft enorm. Zowel de spelersgroep, de staf als de supporters hebben dan nog iets extra’s om te vieren. Daarnaast is het ook leuk om te vermelden dat ons vierde elftal al kampioen is geworden. Twee seniorenelftallen kampioen in het jubileumjaar, veel mooier kun je het niet hebben.”

Kampioenschap of niet, het jubileumweekend zal groots gevierd gaan worden met een programma voor alle leeftijden. “Op vrijdag hebben we een vossenjacht voor het hele dorp,” begint Metz een uitgebreid verhaal over de activiteiten, “dat is een traditie in Steensel geweest die helaas wat is verdwenen, maar dat gaan we nu proberen nieuw leven in te blazen. Daarna zal er een pubquiz plaatsvinden voor leden, oud-leden en dorpsgenoten en nog een kleine feestavond.”

“Op zaterdag wordt ons sportpark omgetoverd tot een voetgolfbaan, met verschillende holes over alle velden. Alle leden en oud-leden van Steensel mogen daaraan meedoen. Voor de jeugd zal er een prijsuitreiking plaatsvinden en komt ook nog een showvoetballer een optreden verzorgen. In de avond is er de officiële receptie voor de clubs uit de buurt en aansluitend een grootse feestavond waarbij we in stijl van het 90-jarig jubileum een 90’s party zullen hebben, met de Party Animals en Fatguys als artiesten. Die feestavond is overigens niet alleen voor Steensel-leden maar voor iedereen die gewoon zin in een feestje heeft.”

In het weekend van 7 en 8 juni zal er groots gefeest worden in het dorp en op het sportpark. Voor Maarten Metz zijn laatste feestje als voorzitter van de club. “Na zes jaar voorzitter te zijn geweest, zal ik een stapje terugdoen. In combinatie met mijn gezin en drukke baan, kan ik me niet volledig meer inzetten als voorzitter, waardoor ik het besluit heb moeten maken. Gelukkig is er een echte clubman die het stokje van mij zal overnemen: Marc Keeris.”

Of het voor Metz het enige nog te vieren feestje met vv Steensel is, ligt in de handen van het eerste elftal. Nog één keer winnen en de manschappen van Tom Aerts zijn kampioen van de vijfde klasse. De eerste kans: zondag 12 mei om 14:30 tegen Riethoven.

© 2024 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Mohamed
09 mei 23:14
Steensel gaat 4e klasse hayek heet maken neef
Insider janke
09 mei 21:45
“VeEl BuItEnDoRpSe” boeie man Geert, ons mooie dorpje weten ze tenminste vinden. Jaloezie staat je slecht. KAMPIOENEEEEE
Insider
09 mei 20:40
Veel buitendorpse. Volgens mij staan er 8 gasten in de basis die niet de jeugdopleiding hebben doorlopen van steensel. En daarbij gaan intern ook al de verhalen rond dat er nog 3 jongens van buitenaf bijkomen. Desondanks heeft de trainer het fantastisch gedaan.
Theo
09 mei 17:27
Onderschat ook de kracht van onze voorzitter niet. IS ONZE HELD