Steensel pakt kampioenschap in de 5e klasse E

Deelacties:

Een Aston Martin scheurt het veld van Steensel op na de 2-1 overwinning op Riethoven. Erevoorzitter Leen Bouwer stapt uit en reikt de kampioensschaal uit aan aanvoerder Joost van Nunen, waarna het feest nogmaals losbarst. “Het is geweldig,” spreekt trainer Tom Aerts over het kampioenschap, en dat ook nog eens tijdens het 90-jarig jubileum van de club.

“Het belangrijkste van dit seizoen is de eenheid binnen de groep,” vertelt de kersverse kampioen Aerts. “We hebben een goede ploeg voor deze klasse, ook zie ik die groep iedere week weer groeien. In de manier van drukzetten, de variaties in de aanvallen, ik zie het in alles... maar die progressie kun je alleen boeken als er eenheid is.”

Vanzelf ging het vandaag in ieder geval niet. Pas in de laatste minuut van de reguliere speeltijd was het uitblinker Daan Bogaerts die het feest liet losbarsten in Steensel. “Uiteindelijk was een gelijkspel ook genoeg geweest (door het verlies van DOSKO’32, ND.), maar toch wil je hier voor alle supporters de overwinning behalen.”

Kansenregen
“De eerste helft verzuimen we simpelweg om de wedstrijd af te werken,” begint Aerts zijn analyse van de wedstrijd. Gelijk heeft ‘ie. Nadat de kruitdampen van de sfeeractie van de club waren opgetrokken, kreeg Steensel al een dot van een kans, toen Marco Subnel werd weggestoken en één op één op de doelman afging, maar hij verzuimde de score te openen.

Enkele minuten later was het wel raak: aan de zijkant startte Tim Meijer een combinatie met Bogaerts, die de bal teruggaf aan eerdergenoemde. De rechtsback schoof de bal voorbij Daan Bartholomeus, en het eerste feestje werd op de tribunes en het veld al gevierd. Steensel zet door en creëert kans na kans via onder anderen Bogaerts en Stefan Coset, maar kan de score niet verder uitbreiden. “We hebben echt acht á negen grote kansen gehad, maar hij viel er niet in.” Men weet inmiddels: als de bal aan de ene kant er niet in gaat… Uit het niets maakt Riethoven de gelijkmaker na een scrimmage halfweg de eerste helft.

Steensel blijft voetballend de betere partij en laat met vlagen hele goede aanvallen zien, maar het ontbreekt de manschappen van Aerts aan scherpte voor het doel. Onder anderen de clubtopscorer Bogaerts die een grote kans kreeg, maar zijn inzet van dichtbij ging hard en hoog over. Dat beeld zet zich de hele wedstrijd voort: Riethoven wacht af, houdt het vooral dicht achterin en probeert zo nu en dan er gevaarlijk uit te komen. Dat lukt in de tweede helft zelden. Steensel zoekt naar de overwinning maar moet héél diep gaan om uiteindelijk de bevrijdende treffer net voor tijd te scoren.

Extra speciaal
Het eerste kampioenschap voor Steensel sinds 1997, maar wat het extra speciaal maakt: kampioen in het 90-jarig jubileumjaar, wat later dit seizoen nog uitgebreid gevierd zal worden. Zo keren de blauwhemden na één jaar afwezigheid in de 4e klasse weer terug op het niveau waar ze de afgelopen jaren actief waren.

En ook voor de trainer is het speciaal: bij zijn eerste klus en jaar als hoofdtrainer van een eerste elftal kampioen worden, dat is niet veel trainers gegeven. De nog jonge coach (aanvoerder Van Nunen is ouder dan Aerts) zal volgend jaar met Steensel de 4e klasse ingaan, ondanks dat het officieel nog niet is vastgelegd. “Dat is zeker mijn intentie, want vanaf het eerste moment klikte het meteen. Na volgend seizoen wil ik een stap omhoog gaan zetten en ook een nieuwe trainerscursus van de KNVB doen. Maar daar moet ik natuurlijk eerst geaccepteerd worden, vandaar dat het met Steensel nog niet helemaal rond is.”

Het feest zal deze prachtige zondag nog lang doorgevierd worden in de Kempische plaats, en ook morgen staan er de nodige activiteiten op het programma. “Ik heb gehoord dat er een huifkartocht op de planning staat…” eindigt Aerts het gesprek, waarna hij zich weer bij de feestvierende spelers voegt.

Opstellingen

Steensel: 1. Van de Ven, 2. Meijer, 3. Van Nunen (13. Geevers), 4. Theuws, 5. Van Hoof, 6. Van Etten, 7. Coset (14. R. Van den Broek), 8. Totte, 9. D. Van den Broek (17. Van der Looij), 10. Bogaerts, 11. Subnel

Riethoven: 1. Bartholomeus, 4. Van den Putte, 5. Wouters, 6. Tops (3. Van Gerwen), 8. Van Bakel, 9. Donkers, 10. Lepelaars, 12. B. Van Grotel, 13. Moonen, 15. Van Otten, 16. G. Van Grotel

© 2024 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Bestuur VV Steensel
15 mei 22:08
Bedankt voor alle felicitaties! We hebben een geweldige dag en super feest gehad zondag! Op naar het 90-jarig jubileum op 7 en 8 juni.
Wienand van der Laak
13 mei 18:18
Gefeliciteerd tot volgend jaar in Leende
Jos Beerens
13 mei 15:53
Aan iedereen bij vv Steensel oprecht proficiat met jullie terecht verdiende kampioenschap. En succes volgend seizoen in de 4e klasse
Noud van Buul
13 mei 12:34
Buren gefeliciteerd met het kampioenschap en succes in de 4e klas!
Mike de Louw
13 mei 12:12
Steensel gefeliciteerd met het verdiende kampioenschap en veel plezier met feesten🍻 tot volgende week
R.K.S.V. de Weebosch
13 mei 11:03
Gefeliciteerd met het kampioenschap. Maak er een mooi feestje van.
VV Casteren
13 mei 8:45
Proficiat met het behaalde kampioenschap
Rkvv Dommelen
13 mei 6:49
Gefeliciteerd Steensel met jullie kampioenschap
Peter de Louw
12 mei 23:26
Technische staf spelers en bestuur van Steensel gefeliciteerd met jullie kampioenschap namens DVS en we pakken er komende maandag wel een biertje op als jullie naar Aalst komen.
Joost Dorr
12 mei 23:02
Namens SV Tongelre gefeliciteerd terechte kampioen !
Ellen van Dooren-kox
12 mei 23:01
Proficiat mannen dik verdiend ⚽️⚽️
Gerald Oversier
12 mei 23:01
Gefeliciteerd ⚽️🏆
VV Vessem
12 mei 21:52
Gefeliciteerd Steensel met het kampioenschap, en succes in de 4e klasse.
Dosko’32
12 mei 21:10
Proficiat met de titel en succes in de 4de klasse🎉🎉
Erik Schaeken
12 mei 20:24
Gefeliciteerd met jullie kampioenschap. Feest ze 🎉🍻
Suat
12 mei 20:17
Steensel en trainers ook namens Tivoli gefeliciteerd. Dik verdiend en succes in de 4e klasse..
Stan Klomp
12 mei 19:52
Gefeliciteerd Steensel met het kampioenschap geniet ervan en succes weer in de 4de klasse
Twan van Tuijl
12 mei 19:43
Selectie en trainersstaf hartelijk gefeliciteerd met het verdiende kampioenschap in het jubileumjaar. Geniet er vooral van.
Jeroen Vermaas
12 mei 19:23
Vv Steensel van harte gefeliciteerd met jullie behaalde titel.
Noud van Herk
12 mei 19:07
Proficiat vv Steensel met het behaalde kampioenschap. Maak er met zijn allen een geweldig feest van. Alvast veel succes in de 4e klasse volgend seizoen.
RPC
12 mei 19:01
Proficiat Steensel en proficiat Tom.
Jac Bierens
12 mei 18:59
Proficiat Steensel met jullie kampioenschap en promotie naar de 4e klas.
vv E.F.C.
12 mei 18:57
Steensel gefeliciteerd met dit meer dan terechte kampioenschap. Maak er een mooi kampioensfeest van en een prachtig 90-jarig jubileum. Succes volgend seizoen in de 4e klasse!
Knegselse Boys
12 mei 18:50
Prachtige prestatie van onze buren, proficiat Steensel !
Tim van der Heijden
12 mei 18:36
Gefeliciteerd Steensel!
Woenselse Boys
12 mei 18:07
Wat een groots jaar, kampioen en jubileum, van harte gefeliciteerd
Peer 8
12 mei 18:05
Proficiat Steensel grote klasse! Groeten vanuit Acht ook van Trevor
Trevor
12 mei 17:32
Proficiat met de kampioenschap en geniet ervan