Steensel blijft verrassen. RPC nieuwe koploper 3e klasse D. SV Tivoli pakt eerste puntje.

Steensel blijft verrassen  in de 4e klasse G.
In de thuiswedstrijd tegen nummer twee Vessem liet de ploeg van Trevor Pattenden zien dat het niet voor niets is terug te vinden in de top van de ranglijst. Steensel trok na een 1-2 achterstand de overwinning naar zich toe en won de confrontatie met 4-2.

Het sprookje Steensel dendert maar voort.  De blauwwitten stonden voor dit weekend aan de vooravond van twee belangrijke wedstrijden. Vandaag trof het de eerste ‘voornaamste titelkandidaat’  Vessem en volgende week moet het aantreden tegen koploper Dommelen.  ‘Dan kunnen we zien hoe we er voor staan en of we ons kunnen handhaven in de top’ klonk het uit de mond van Trevor Pattenden.  De eerste hobbel is genomen waardoor Steensel de tweede plaats overneemt van Vessem. Dommelen, dat de uitwedstrijd bij Acht met 0-1 won, behoud een voorsprong van twee punten op de nieuwe nummer twee.  Gaat Steensel tegen Koploper Dommelen weer voor een stunt zorgen? Zo ja, dat kan het weer een hoogtepunt bijschrijven in de geschiedenis van de club.

Wedstrijd
Steensel begon voortvarend aan de wedstrijd en kwam al in de 7e minuut op voorsprong door een treffer van Robin Lepelaars. Lang bleef deze stand op het scorebord staan totdat Toon van Sambeek vlak voor rust voor de gelijkmaker zorgde.
Na rust kwamen de gasten in de 56e minuut op voorsprong. Uit een corner scoorde Merijn van Ham met het hoofd na een doorkopbal van Jarno Olislagers. Maar enkele minuten later was de stand alweer gelijk. Stefan Coset kopte uit een vrije trap de 2-2 tegen de touwen.  Vessem kwam deze tegenslag niet meer te boven en Steensel denderde voort naar een 4-2 overwinning. Eerst was het ‘Goudhaantje’  Marijn van de Ven die voor de 3-2 zorgde en valk voor tijd gooide Gijs Theuw de wedstrijd definitief op slot.

RPC
RPC is na een moeizame 3-2 overwinning op Wilhelmina Boys de nieuwe koploper in de 3e klasse D. Unitas’59 is gestegen naar de tweede plek. De ploeg van Huub Vermeulen won de topper tegen SV Budel met 3-1. Unitas’59 heeft -tot nu toe- wel de minste verliespunten. De roodwitten moeten nog een wedstrijd inhalen tegen Hapert op 22 december en staan op slechts een punt achterstand van de koploper.

Dat de 3e klasse D een open competitie is blijkt uit de cijfers. Het verschil in de top vijf is slechts drie punten en het verschil tussen nummer zeven en nummer dertien bedraagt eveneens drie punten.  Dat RPC de koppositie bezet met al elf verliespunten, zegt alles over deze klasse.

SV Tivoli
SV Tivoli heeft haar eerste puntje van de competitie binnen. Na een 3-1 achterstand bij rust wisten de Eindhovenaren een 3-3 gelijkspel uit het vuur te slepen bij SBC. Na negen verliespartijen op rij en met 75 tegendoelpunten is SV Tivoli af van de ‘hatelijke’ nul.