Stand van zaken eerste periode

Deelacties:

Komend weekend wordt ‘officieel’ de laatste wedstrijd in de eerste periode gespeeld. Gezien er nog inhaalwedstrijden op het programma staan voor de eerste periode valt in de meeste klasses wel de beslissing. Dit is uiteraard onder voorbehoud, mochten er weer wedstrijden worden afgelast wegens corona.

Verdeling periodes:
Indeling met 14 ploegen: eerste periode: 8 wedstrijden, twee en derde periode 9 wedstrijden
Indeling met 13 ploegen: eerste en tweede periode 12 wedstrijden. De derde periode gaat naar de hoogste in de eindstand zonder periodetitel.

1e klasse C
FC Eindhoven/av staat bovenaan met 15 punten. Nummer twee Alverna heeft eveneens 15 punten maar heeft een slechter doelsaldo dan de Eindhovenaren. HVCH staat er in verliespunten het beste voor.  Zondag spelen FC Eindhoven/av en Alverna haar laatste wedstrijd in de eerste periode. HVCH moet in de eerste periode nog een wedstrijd inhalen tegen SV Top.  Deze wedstrijd staat gepland op 19 december.  Mocht HVCH zondag verliezen dan valt de beslissing waarschijnlijk aanstaande zondag. Bij winst wordt de eerste periodekampioen pas op 19 december bekend.

1e klasse D
Deurne staat met 16 punten uit zeven wedstrijden bovenaan. Chevremont volgt op een punt achterstand. Het ongeslagen SV Venray staat er relatief het beste voor.  De nummer drie in de ranglijst moet nog twee wedstrijden inhalen en volgt op drie punten. Donderdag 18 november gaan de Limburgers inhalen tegen Geldrop. Mocht Venray donderdag winnen van Geldrop en zondag van SSS’18 dan is Venray officieus periodekampioen.  

2e klasse H
In de 2e klasse H gaan de periodes over twee keer twaalf wedstrijden. De derde periode gaat naar de hoogste in de eindstand zonder periodetitel.


3e klasse D

RPC heeft zondag in de thuiswedstrijd tegen SBC voldoende aan een punt om de eerste periodetitel te bemachtigen. De ploeg van Ruud van de Rijt staat drie punten los op de nummer twee Bladella.

4e klasse D
Het ongeslagen Maarheeze moet zondag afwachten wat koploper SV Laar voor een resultaat behaald. SV Laar, dat met de maximale score bovenaan staat,  krijgt dan DESM op bezoek.  Maarheeze, dat op twee punten volgt, ontvangt de nummer drie uit de competitie FC Maasgouw. Gezien de overmacht van SV Laar in de competitie, dat al 37 keer het vijandelijk doel wist te vinden en slechts vier tegentreffers heeft gecasseerd, lijkt het veroveren van de eerste periodetitel een formaliteit.

4e klasse E
Bergeijk en Vessem hebben beide alle - tot nu toe - geplande competitiewedstrijden gespeeld. Bergeijk heeft alle gespeelde wedstrijden winnend weten af te sluiten. Vessem is nog wel ongeslagen maar heeft twee punten minder dan de koploper. Bergeijk gaat zondag op bezoek bij laagvlieger HMVV, Vessem ontvangt Riethoven.

4e klasse F
Avesteyn is de onbetwiste koploper in de 4e klasse F. Zondag wacht de thuiswedstrijd tegen Eli, een gelijkspel is voldoende voor het veroveren van de eerste periodetitel.  Mocht Avesteyn deze wedstrijd verliezen dan kan nummer twee Acht nog langszij komen, gezien het een beter doelsaldo heeft.

4e klasse F (ZII)
In de 4e klasse F (ZII) is de beslissing al gevallen. HVV Helmond heeft de eerste periodetitel al binnen na zeven gespeelde wedstrijden.

5e klasse C
In de 5e klasse C gaan de periodes over twee keer twaalf wedstrijden. De derde periode gaat naar de hoogste in de eindstand zonder periodetitel.

5e klasse C (ZII)
Dat geldt ook voor deze klasse, de periodes gaan over twee keer twaalf wedstrijden. De derde periode gaat naar de hoogste in de eindstand zonder periodetitel.

 

© 2021 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?