Stand van zaken 1e Periode; wie zijn de kanshebbers?

Deelacties:

In zeven van de twaalf klassen loopt de eerste periode ten einde. Nog drie wedstrijden te gaan en dan zullen we weten welke ploegen een stap dichterbij promotie zijn.
(Bij klasses met een oneven aantal zijn er twee periodes en gaat de derde periode over naar de hoogste op eindranglijst zonder periodetitel)

Door Peter Bussers 

3e Klasse C
De strijd om de 1e periode in de 3e Klasse C zal zeer waarschijnlijk gaan tussen koploper Bruheze en de nummers twee en drie Stiphout Vooruit en Blerick. Bruheze won tot nu toe al haar wedstrijden en wist in elk duel viermaal doel te treffen. Vooral op eigen veld lijkt het team uit Brouwhuis, dat vorig seizoen het kampioenschap op basis van doelsaldo naar Handel zag gaan, onverslaanbaar.

Bruheze speelde sinds vorig seizoen veertien thuiswedstrijden waarvan het er maar liefst twaalf wist te winnen, eenmaal gelijkspeelde en alleen verloor van Excellent. Datzelfde Excellent werd dit seizoen met 1-4 verslagen. Bruheze ontvangt in die drie wedstrijden alleen promovendus HVV Helmond nog op eigen terrein, op papier ook de zwaarste tegenstander. Twee jaar terug won Bruheze nog met 1-0 van de Helmonders. Bruheze speelt verder nog twee uitwedstrijden tegen twee laagvliegers namelijk de nummer elf DSV en de nummer dertien Panningen.

De nummer twee Stiphout Vooruit, dat vorig seizoen vierde werd achter kampioen Handel, Bruheze en Excellent heeft een soortgelijk programma met eveneens twee uitwedstrijden. Stiphout Vooruit gaat komende zondag op bezoek bij de nummer twaalf Hegelsom en krijgt daarna nog de nummer zeven Melderslo en de nummer negen MVC’19.

Blerick, dat afgelopen zondag na verlies tegen concurrent Stiphout Vooruit (2-0), de hoop op een periode zo goed als zag verdwijnen, heeft van de drie ploegen op papier het zwaarste programma met o.a een wedstrijd tegen de nummer vier Sparta’18.

Programma:
Blerick – MVC’19
DSV – Bruheze
Hegelsom – Stiphout Vooruit

Bruheze – HVV Helmond
MVC’19 – Stiphout Vooruit
Melderslo – Blerick

Stiphout Vooruit – Melderslo
Blerick – Sparta’18
Panningen – Bruheze

3e Klasse D
In de 3e Klasse D is de strijd nog vrij open met nog vele kanshebbers. Het verschil tussen de huidige koploper SBC en bv de nummer vijf Braakhuizen bedraagt slechts drie punten. De nummer zes Vessem heeft vier punten minder en zou dus ook nog kanshebber kunnen zijn.

Toch lijkt het er op, gezien het programma, dat één van de huidige eerste vijf ploegen de eerste periodetitel gaat binnen slepen. SBC is dus de koploper maar PSV/av lijkt op papier het makkelijkste programma te hebben. PSV/av, dat eerder dit seizoen wel zeer pijnlijk punten liet liggen bij de nummer laatst Nijnsel (het enige punt van Nijnsel), neemt het nog op tegen de huidige nummers tien, elf en dertien. PSV/av speelt daarbij ook nog twee thuiswedstrijden.

De koplopers SBC en Gestel, die beiden één punt meer hebben dan PSV/av, hebben het iets lastiger. Zo moet SBC bv nog op bezoek bij de een andere titelkandidaat RPC dat afgelopen zondag verrassend en hard onderuit ging tegen PSV/av. Gestel moet nog op bezoek bij de nummer negen RKVVO dat wel maar één wedstrijd heeft verloren tot nu toe. Gestel ontvangt verder nog de nummer zes Vessem dat als nieuwkomer uitstekend presteert in die 3e Klasse.

RPC maakt natuurlijk ook nog kans maar is hierbij dus wel afhankelijk van een misstap van de huidige nummers één tot en met drie. De wedstrijd tegen SBC zal sowieso moeten worden gewonnen. De wedstrijden tegen de nummers twaalf en dertien zouden eigenlijk geen problemen moeten opleveren. Braakhuizen doet zoals gezegd ook nog mee maar heeft op papier het meest lastige programma.

Programma:
RKVVO – Gestel
Wilhelmina Boys – Braakhuizen
SBC – Nijnsel
DBS – RPC
PSV/av – Acht

Braakhuizen – RKVVO
Gestel – Vessem
DBS – PSV/av
RPC – SBC

Acht – Gestel
Vessem – Braakhuizen
Rood Wit V – RPC
SBC – DBS
PSV/av – Hoogeloon

4e Klasse E
Net als in de 3e Klasse C lijkt de strijd om de 1e Periode tussen drie ploegen te gaan namelijk de ongeslagen Unitas’59 en Bergeijk en de nummer drie RKGSV.

Voor het afgelopen weekend waren de drie ploegen nog zonder puntverlies. Bergeijk won vervolgens het enorm belangrijke en spannend duel bij RKGSV met 0-1 waardoor de situatie een stuk moeilijker is geworden voor het team uit Gerwen zeker met het uitduel komende zondag tegen Unitas’59 op het programma. RKGSV heeft in dat duel een overwinning nodig want anders lijkt de kans heel klein dat het de periode nog gaat pakken.

Bergeijk zal natuurlijk hopen op een gelijkspel waardoor het alles in eigen handen zal hebben. Bergeijk ontvangt komende zondag de nummer negen Dommelen, dat vorig seizoen samen met Bergeijk uit de 3e Klasse degradeerde. Normaliter en gezien de ranglijst zou dit een overwinning op moeten leveren voor Bergeijk zij het niet dat Dommelen een ware angstgegner is voor Bergeijk. In de laatste zeven ontmoetingen ging namelijk zes keer de winst naar Dommelen en werd er in mei dit jaar 1-1 gelijkgespeeld. Voor Bergeijk staat er verder nog een uitduel op het programma tegen promovendus Terlo en een thuisduel tegen het goed presterende Netersel dat vorig seizoen via de nacompetitie wist te promoveren uit de 5e Klasse.

Unitas’59, dat vorig seizoen eveneens degradeerde uit de 3e Klasse, heeft echter gelet op het doelsaldo de beste papieren. Mocht het team uit Eindhoven het thuisduel tegen RKGSV winnend afsluiten dan lijkt het niet verkeerd te kunnen gaan voor Unitas’59. Unitas’59 treft net als Bergeijk ook nog Dommelen en Terlo. De onderlinge resultaten tegen Dommelen zijn voor Unitas’59 ook een stuk beter vergeleken met Bergeijk. Unitas’59 wist namelijk vijf van de laatste zes wedstrijden te winnen. Slechts eenmaal verloor het.

Programma:
Unitas’59 – RKGSV
Bergeijk – Dommelen
Netersel – Terlo

Dommelen – Unitas’59
Terlo – Bergeijk
RKGSV – Hapert
Netersel – Nieuw Woensel

Pusphaira – RKGSV
Unitas’59 – Terlo
Bergeijk – Netersel

4e Klasse E Zuid II
Op papier is het Limburgse RKSVO, dat vorig seizoen nog 3e Klasse speelde, de grootste kanshebber op de 1e Periode zeker als het komende zondag de topper tegen de nummer drie SSE weet te winnen. Zou dit niet het geval zijn dan is de strijd helemaal open en de spanning terug. RKSVO speelt namelijk in de laatste wedstrijd van de periode ook nog tegen een andere concurrent SVSH.

Mocht RKSVO de wedstrijd tegen SSE wel winnen dan lijkt de strijd beslist. Hoewel het verschil, bij winst van Liessel op FC ODA, maar drie punten zou bedragen kan het gezien het programma en het doelsaldo haast niet mis gaan. RKSVO, dat een doelsaldo heeft van +15 tegenover de +4 van Liessel en de +2 van SSE, neemt het namelijk nog op tegen het puntloze en de nummer laatst Rood Wit’67. Een overwinning in Budel zou dan genoeg moeten zijn voor de eerste periodetitel.

De nummer twee Liessel, dat nog een lastig uitduel heeft bij RKMSV, zal drie wedstrijden moeten winnen en vervolgens moeten hopen op minimaal vier verliespunten van RKSVO. Daarnaast zal ook SSE, dat een iets minder doelsaldo heeft, dan nog een punt moeten laten liggen in één van de wedstrijden tegen RKSVO, Maarheeze en Brevendia.

SVSH, dat op vier punten staat van RKSVO, heeft nog een kleine kans maar ook nog het moeilijkste programma.

Programma:
Liessel – FC ODA
RKSVO – SSE
RKMSV – SVSH
Neerkandia – Rood Wit’67

Liessel – DFO’20
Rood Wit’67 – RKSVO
SSE – Maarheeze
SVSH – Neerkandia

Neerkandia – FC ODA
Brevendia – SSE
RKSVO – SVSH
RKMSV – Liessel

4e Klasse G
In de 4e Klasse G lijkt de strijd om de 1e periode tussen ASV´33 en ELI te gaan. De Laarbeekse ploegen hebben beide tot nu toe al haar wedstrijden gewonnen. De nummers drie en vier, Mifano en Lierop, volgen slechts op twee punten maar hebben ook beiden een wedstrijd meer gespeeld.

Vooral Mifano zal zich voor de hoofd kunnen slaan. Het team uit Mierlo stond afgelopen donderdag in het inhaalduel met MVC na 75 minuten spelen nog met 0-2 voor. Geen vuiltje aan de lucht maar toch ging het nog mis voor het team van Frank van de Vijfeijken. MVC kwam op 1-2 en scoorde vlak voor tijd ook nog de 2-2. Natuurlijk zijn zowel Mifano en Lierop nog niet uitgeschakeld voor de periodewinst maar dat het moeilijk gaat worden dat is duidelijk. Beide ploegen zullen waarschijnlijk het meest gebaat zijn bij een gelijkspel tussen de koplopers ELI en ASV’33 en dan nog blijft het dus afhankelijk. Ook gelet op het programma lijken zowel ELI als ASV’33 de beste papieren te hebben. ELI speelt namelijk, naast de topper tegen ASV’33, nog tegen de laagvliegers Rood Wit’62 (nr 9) en De Braak (nummer laatst). Verder ontvangt het in eigen huis ook nog de nummer vijf SPV.

ASV’33, dat sinds december 2022 ongeslagen is op eigen terrein, speelt nog twee thuiswedstrijden tegen respectievelijk Mifano en de nummer acht MVC. De huidige koploper gaat verder nog op bezoek bij ELI en de nummer negen Rood Wit’62. Mifano, dat donderdag dus zuur puntverlies leed, speelt nog twee toppers namelijk tegen koploper ASV’33 en de nummer vier Lierop. Verder ontvangt het komende zondag Bavos. De andere kanshebber op de periode, Lierop, gaat komende zondag op bezoek bij middenmoter

Milheezer Boys dat afgelopen donderdag de derby met Bavos knap met 0-3 wist te winnen. Lierop speelt daarnaast dus nog tegen concurrent Mifano en krijgt in de laatste wedstrijd Bavos op bezoek.

Programma:
Milheezer Boys – Lierop
Rood Wit’62 – ELI
ASV’33 – MVC
Mifano – Bavos
SPV – SV Brandevoort

ELI – ASV’33
Lierop – Bavos
ASV’33 – Mifano
ELI – SPV

SPV – MVC
De Braak – ELI
Rood Wit’62 – ASV’33
Mifano - Lierop

4e Klasse I
Avesteyn uit Heeswijk Dinther is niet alleen de favoriet voor de 1e periodetitel maar tevens de grote favoriet voor het kampioenschap. Avesteyn, dat vorig seizoen tweede werd achter kampioen Nijnsel maar de nummer drie Mariahout maar liefst zeven punten voor bleef, is ijzersterk uit de startblokken geschoten.

Het team uit Heeswijk Dinther wist al haar wedstrijden ruim te winnen en scoorde daarnaast ook nog eens 22 keer! Komende zondag gaat Avesteyn op bezoek bij een mogelijke concurrent. SSA Vesta’19 heeft namelijk weliswaar acht punten minder maar ook een duel minder gespeeld. Mocht SSA Vesta het inhaalduel met SVSH winnen en vervolgens ook winnen van de koploper dan is het verschil nog maar twee punten.

Ook de concurrenten FC Uden, Mariahout, WEC en Herpinia zullen hopen op verlies van Avesteyn zodat ze nog enige kans zouden hebben. Maar dan nog lijkt het een moeilijke zaak te gaan worden. Sterker nog; mocht Avesteyn komende zondag winnen dan lijkt de periodetitel een zekerheidje. Op papier heeft Avesteyn, dat vijf punten meer heeft dan de nummer twee FC Uden en zes meer dan de nummer drie Mariahout, overigens wel het moeilijkste programma. Avesteyn speelt dus nog tegen SSA Vesta’19, krijgt daarna middenmoter FC de Rakt op bezoek en gaat in haar laatste wedstrijd op bezoek bij concurrent Mariahout.

De nummer twee FC Uden speelt komende zondag tegen concurrent WEC en gaat daarna op bezoek bij de nummer laatst Boskant. In de laatste wedstrijd ontvangt het de nummer negen SCMH. Mariahout treft nagenoeg dezelfde tegenstanders als FC Uden; Boskant en SCMH. In de laatste wedstrijd neemt Mariahout het op tegen koploper Avesteyn.

Programma:
SSA Vesta’19 – Avesteyn
Mariahout – Boskant
FC Uden – WEC
FC Schadewijk – Herpinia
SCMH – SSA Vesta’19

SCMH – Mariahout
Boskant – FC Uden
WEC – Cito
Herpinia – SSA Vesta’19
Avesteyn – FC de Rakt

Mariahout – Avesteyn
FC Uden – SCMH
FC de Rakt – Herpinia
SSA Vesta’19 – FC Schadewijk
VOW - WEC

5e Klasse E
De strijd om de 1e periodetitel in de 5e Klasse E is een spannende. DOSKO’32, dat vorig seizoen in de middenmoot eindigde in de 5e Klasse C, heeft tot nu toe nog alles gewonnen en lijkt dan ook de favoriet. Maar hoe goed DOSKO’32 nu echt is en of het DE kandidaat is voor die 1e periodetitel zullen we de komende weken gaan zien.

DOSKO’32 won tot nu toe wel al haar wedstrijden maar speelde ook al tegen de nummers elf (DEES), twaalf (Sterksel) en dertien (EMK). Daarnaast won het nipt van de nummers zes (Waalre) en acht (Woenselse Boys). In de laatste drie wedstrijden van de periode gaat DOSKO’32 alleen nog spelen tegen de concurrenten van die periode. Zo moet het komende zondag op bezoek bij de nummer vier Riethoven, krijgt het daarna de nummer drie DVS en gaat het op 19 november naar de nummer vijf Steensel.

Gelet op het programma lijkt de nummer negen van vorig seizoen en de huidige nummer twee van dit seizoen, Knegselse Boys, misschien wel de favoriet. Knegselse Boys beschikt over een enorme veerkracht, dat is dit seizoen wel gebleken. Knegselse Boys kwam met 0-2 achter tegen EMK en won met 4-2, kwam met 1-2 achter tegen DVS en won met 4-2, kwam met 3-2 achter tegen Steensel maar pakte nog een punt (3-3)en kwam met 0-1 achter tegen De Weebosch maar won uiteindelijk nog met 2-1. Knegselse Boys gaat komende zondag op bezoek bij de nummer negen Tivoli, verder ontvangt het de nummer zeven FC Cranendonck (FC Cranendonck begon met twee verliespartijen maar bleef in de laatste drie wedstrijden ongeslagen) en speelt het nog uit bij de nummer zes Waalre.

DVS (12 pnt), Riethoven (12 pnt) en Steensel (11 pnt) hebben een soortgelijk programma. Allen spelen ze dus nog tegen koploper DOSKO’32. DVS krijgt nog de nummer acht (Woenselse Boys) en elf (DEES) op bezoek, Riethoven de nummer acht (Woenselse Boys) en de nummer dertien (EMK), en Steensel de nummers elf (DEES) en twaalf (Sterksel)

Programma:
Tivoli – Knegselse Boys
Steensel – Sterksel
DVS – DEES
Riethoven – DOSKO’32

Woenselse Boys – Riethoven
DEES – Steensel
Knegselse Boys – FC Cranendonck
DOSKO’32 – DVS

Steensel – DOSKO’32
DVS – Woenselse Boys
Riethoven – EMK
Waalre – Knegselse Boys

© 2023 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?