Stand van zaken 1e periode. Beslissingen gaan vallen.

Deelacties:

Komend weekend vallen de beslissingen voor de eerste periode. In de 3e en 4e Divisie is de eerste periodekampioen al bekend.

Even voor de duidelijkheid hoe de periodes zijn verdeeld over het aantal wedstrijden per periode. 
3e Divisie (18) 3 periodes: 12-11-11
4e Divisie (16) 3 periodes: 10-10-10
3e klasse C-D, 5e klasse E (14) 3 periodes: 8-9-9
4e klasse E, G, I (12) 3 periodes: 8-7-7
1e klasse E-F, 2e klasse D, 5e klasse D (13) 2 periodes: 12-12 (derde periode gaat over naar de hoogste op de eindranglijst zonder periodetitel)
4e klasse C (11) 2 periodes: 10-10 (derde periode gaat over naar de hoogste op de eindranglijst zonder periodetitel)

3e Divisie 1e periode: SteDeCo
4e Divisie 1e periode: GOES

3e Klasse C
In de 3e klasse C zijn er nog drie kanshebbers voor de eerste periode, Stiphout Vooruit, Bruheze en SV Blerick. Stiphout Vooruit heeft de beste papieren. Bij een overwinning in de thuiswedstrijd tegen Melderslo gaat de eerste periode naar de koploper.

3e Klasse D
Ook in de 3e klasse D zijn er nog drie kanshebbers. SBC, Gestel en PSV/av. SBC en Gestel hebben beide hetzelfde puntenaantal maar SBC heeft een beter doelsaldo (+4) dan de Eindhovenaren. SBC ontvangt zondag het laag geklasseerde DBS en Gestel gaat op bezoek bij VV Acht dat dit seizoen een moeizame start kent in de competitie en terug te vinden is in de onderste regionen van de ranglijst.
Beide ploegen worden geachte deze wedstrijd te winnen waardoor het doelsaldo de beslissing moet brengen.

4e Klasse E
Unitas’59 had afgelopen zondag de eerste periodetitel al kunnen binnenhalen gezien Bergeijk niet verder kwam dan een gelijkspel bij Terlo, maar de koploper ging verrassend onderuit bij Dommelen.
Zondag ontvangt de ploeg van Koen van der Heijden nummer vijf Terlo. Een gelijkspel kan al voldoende zijn gezien de Eindhovenaren een veel beter doelsaldo (+9) hebben dan Bergeijk.

4e klasse E (ZII)
RKSVO en SVSH gaan bepalen wie er vandoor gaat met de eerste periodetitel. Beide ploegen treffen elkaar zondag in de laatste wedstrijd van de eerste periode. Een gelijkspel is voor RKSVO voldoende. 

4e Klasse G
ASV’33 kan de goede reeks in de competitie bekronen met de eerste periodetitel. De ploeg uit Aarle-Rixtel staat samen met ELI bovenaan, maar ASV’33 moet nog een wedstrijd inhalen tegen MVC op donderdag 16 november. Mocht ASV’33 deze wedstrijd winnend afsluiten dan bedraagt de voorsprong drie punten. Als de ploeg van Nico van den Brink ook komende zondag de wedstrijd bij Rood Wit’62 wint dan is de titel zowat binnen gezien ASV’33 een veel beter doelsaldo heeft dan ELI. Beide ploegen treffen elkaar op 23 november in een inhaalduel. 
 

4e klasse I
Als Avesteyn op donderdag 16 november in de inhaalwedstrijd bij SSA/Vesta’19 minimaal een punt behaald, dan is de eerste periodetitel een feit voor de koploper. Anders valt de beslissing komende zondag. 

5e Klasse E
Ook in de 5e klasse E kan op donderdag 16 november de beslissing al vallen. Dan gaat DOSKO’32 op bezoek bij Riethoven. Bij een overwinning is de eerste periodetitel een feit voor de ploeg van Jos Beerens. Mocht de koploper verliezen of gelijk spelen dan valt de beslissing aanstaande zondag, want dan gaat DOSKO’32 op bezoek bij nummer twee Steensel. Mocht Steensel deze wedstrijd winnend afsluiten dan gaat de eerste periodetitel naar de blauwwitten.

© 2024 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


De echte kenner van het spelletje
17 november 19:25
Over 3 jaar speelt dommelen in de 1e klasse. Heb vernomen dat er een flinke pot met geld klaarstaat voor jongens uit de omgeving, dit allen gesponsord door “de grote noot”?!
@ Dommelen Kenner
17 november 11:59
Mooi gesproken. Echter, ik lees nergens ''disrespect'' naar andere clubs. Op de zondagen gaat alles mooi in harmonie. Het is een mooie klasse.
sup
17 november 6:50
Gestel gaat periode pakken! SBC en PSV gaan punten verspelen dit weekend!
Dommelen kenner
16 november 18:45
Dommelen heeft inderdaad op papier een van de betere selecties in de competitie en als het loopt zullen er weinig tegenstanders van winnen. De opmerkingen van de supporters hier zijn echter behoorlijk overdreven en de mensen in en rondom de selectie weten dat het tegen veel tegenstanders lastig kan zijn en dat ze niet zomaar iedereen wegspelen. Beetje jammer dat de supporters hier alles aan het opstoken zijn terwijl er vanuit de selectie voldoende realisme en respect richting de tegenstanders is
Dommelen
16 november 13:24
Dommelen is de beste ploeg uit de competitie, echter verliezen ze wel veel. Ze zijn altijd heer en meester in de wedstrijden, maar ze verliezen wel te veel. Ze hebben ook de beste spelers, maar je raadt het al, ze verliezen wel heel veel. Ze willen kampioen worden en promoveren, maar ja, ze verliezen nog te veel." 😅 conclusie… toch niet zo goed Freek
@ Freek
16 november 11:04
Dommelen heeft de beste selectie van de 4de klasse. Ze waren heer en meester tegen Unitas en gaan geen wedstrijd meer verliezen dit seizoen. De start was wat stroef. Zullen maar zeggen dat het even duurde voordat de poppetjes op de juiste plek stonden en dat is nu.
Freek
15 november 20:09
Maar toch wel voor de buitenstaander. Ongeslagen koploper tegen laagvlieger dommelen
Verrassend?
15 november 17:48
Dommelen was vele malen beter dan unitas dus was geen verrassing aan
RNL
15 november 15:29
Unitas'59 speelt tegen Terlo, Netersel is pas volgende week