Stand van zaken 1e periode

Deel dit bericht via:

Komend weekend gaan we de achtste speelronde in van de competitie. Wie gaat er met de 1e periode vandoor, hieronder een overzicht per klasse.
De periodetitels zijn voor de 1e t/m 5e klasse verdeeld over 8 wedstrijden voor de 1e periode en 9 wedstrijden voor de 2e en 3e periode. 

1C


1D

Geldrop maakt nog een kleine kans op de 1e periode. De nummer twee staat drie punten achter op koploper Chevremont en het doelsaldo is nagenoeg gelijk.  Maar waarschijnlijk gaat Chevremont dit niet meer uit handen geven. Chevremont ontvangt zondag RKSV Heeze en Geldrop gaat op bezoek bij nummer vier De Ster.


2F

Zondag staat de derby tussen Marvilde en RKVVO op het programma. Bij een overwinning is RKVVO verzekerd van de 1e periodetitel. Geen gemakkelijke opgave voor de ploeg van Matthijn Hoogduijn. Mierlo Hout bezet de tweede plaats met twee punten minder dan RKVVO. Mierlo Hout heeft een beduidend beter doelsaldo (+4) en gaat zondag op bezoek bij De Valk. Nummer drie EFC maakt ook nog kans op de 1e periodetitel.  Bij puntverlies van RKVVO kan EFC boven de koploper eindigen. EFC speelt zondag thuis tegen NWC en moet op 22 december nog inhalen tegen Beerse Boys.


3D

De 3e klasse D is tot nu toe een open competitie. Drie ploegen staan met een gelijk aantal punten op een gedeelde eerste plaats, Bladella, Gestel en SV Budel. Bladella heeft het beste doelsaldo (+11) gevolgd door Gestel (+10) en SV Budel (+7).  PSV/av staat daar net onder met 12 punten. Wie veroverd de 1e periodetitel, het kan nog alle kanten uit met DBS, RPC, MMC Weert en Unitas’59 op vinkentouw.


4E
FC Cranendonck gaat zondag tegen het laag geklasseerde Grashoek waarschijnlijk al na 7 wedstrijden de 1e periodetitel pakken. De ploeg van Ronny Everaerts staat fier aan kop met 16 punten uit 6 gespeelde wedstrijden en heeft 4 verliespunten minder dan nummer twee SSE.


4F
Na de nederlaag van HVV Helmond afgelopen zondag tegen Mariahout maakt Woenselse Boys de meeste kans op de 1e periodetitel.  Als Woenselse Boys zondag de thuiswedstrijd tegen Stiphout Vooruit winnend afsluit dan kan het op 17 november in de inhaalwedstrijd bij Mifano de eerste prijs van het seizoen pakken.


4G
Dommelen maakt de meeste kans op de 1e periode. Dommelen staat samen met Vessem bovenaan maar heeft een beduidend beter doelsaldo (+5). Beide ploegen gaan op bezoek bij laagvliegers De Weebosch en HMVV. Ook Steensel maakt nog kans op de 1e periode. De ploeg van Trevor Pattenden heeft evenveel verliespunten dan de beide koplopers. Mochten alle drie de ploegen zondag winnen dat valt de beslissing pas op 17 november als Steensel moet inhalen bij SDO’39.


5D
Tongelre kan na een lange tijd in anonimiteit weer eens een prijsje pakken. De koploper in de 5e klasse D is zondag bij een overwinning op DVS verzekerd van de 1e periodetitel.
 
5E

© 2020 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?