Someren dwingt promotie af. Dommelen en SV Tivoli handhaven zich. Degradatie voor Braakhuizen.

Someren heeft de finale in de nacompetitie gewonnen en keert, na een afwezigheid van vijf seizoenen, terug in de eerste klasse.
In een spannende wedstrijd was het na 90 minuten voetballen nog altijd  0-0,  waardoor beide ploegen de verlenging in gingen. Daarin wist Someren wel het doel van de tegenstander te vinden door een treffer van Nick de Louw, die daarmee ‘uiteindelijk’ de matchwinner werd.

Daarna begon het grote feest in  Someren waar de selectie op de platte kar een toertochtje maakte door het centrum

Dommelen handhaaft zich in de derde klasse

Dommelen heeft zich na een overwinning in de finale op Avesteijn weten te handhaven in de derde klasse.
Avesteyn nam al vroeg in de wedstrijd een voorsprong toen Joost van Vugt een voorzet van Dries Heerkens doeltreffend aftonde. Na ruim een uur spelen maakte Jordy van der Heijden namens Dommelen gelijk. Waar iedereen dacht aan en verlenging scoorde Dommelen net voor tijd 2-1. Jonathan van Doorn stuurde  Avesteyn-verdediging het bos in en ronde bekwam af. In de slotfase dacht Avesteyn nog een penalty te krijgen, maar de scheidsrechter wuifde alle claims weg.

Braakhuizen daalt af naar derde klasse
We schrijven zondag 19 juni 2022 , plaats van handeling het sportpark van DFO ’20 te Kelpen-Oler. Braakhuizen moest na een tegenvallend seizoen het vege lijf zien te redden via de nacompetitie. Na een goede 3-1 overwinning op concurrent RKVVO in de laatste competitiewedstrijd belandde de ploeg van trainer Jeroen van der Schoot op een teleurstellende elfde plek op de ranglijst. Dit betekende voor Braakhuizen nacompetitie, waarin de roodzwarten via maximaal twee wedstrijden moesten gaan knokken voor klassenbehoud.

De eerste confrontatie was een thuiswedstrijd op 16 juni 2022 tegen RKF Lindeheuvel-Heidebloem uit Geleen, de nummer 12 uit de 2e klasse G. Voor Braakhuizen begon deze nacompetitie veelbelovend want RKF Lindeheuvel-Heibloem werd met maar liefst 4-1 aan de kant gezet. Behoudens de eerste 20 minuten waarin RKF Lindeheuvel-Heibloem af en toe van zich afbeet, speelden de manschappen van trainer Jeroen van der Schoot een prima wedstrijd en kwalificeerde Braakhuizen zich op overtuigende wijze voor de finale.

Vol goede moed en met zelfvertrouwen, ingegeven door de toch redelijke resultaten in de voorgaande wedstrijden, togen spelers, staf en behoorlijk wat supporters naar Kelpen-Oler. Tegenstander aldaar vv Sittard uit de 3e klasse B zou het slachtoffer moeten worden van de dadendrang van Braakhuizen dat bij een overwinning  in ieder geval nog een seizoen in de tweede klasse zou blijven spelen. Hoe anders was de realiteit, ik heb me als trouw volger van Braakhuizen, en ik was vast niet de enige Braakhuizen supporter, verbaasd over het niveau van de roodzwarten met name in de eerste helft. Voetbal blijft een prachtig spelletje, maar ook onvoorspelbaar en wordt heel vaak bepaald door de mate van vertrouwen om tot een goed resultaat te komen.

Het leek wel of de manschappen van trainer Van der Schoot stijf stonden van de zenuwen. In ieder geval slaagden de spelers van Braakhuizen er maar niet in een medespeler te vinden en kregen de spelers van vv Sittard alle tijd aan de bal, waardoor Braakhuizen constant achter de feiten aanliep. Typerend voor deze eerste helft was de manier waarop de eerste tegentreffer tot stand kwam. Te midden van een aantal Braakhuizen spelers wist een speler van vv Sittard uit een corner simpel de 1-0 binnen te tikken. Toen ook nog voor de rust de 2-0 viel, een fantastisch afstandsschot, waarop Braakhuizen doelman Youri v Tilburg geen antwoord had, leek de wedstrijd helemaal gespeeld.

Opleving van Braakhuizen in de tweede helft
Na rust had Braakhuizen zich duidelijk voorgenomen om veel beter voor de dag te komen en gedurende de eerste twintig minuten leek Braakhuizen alsnog de wedstrijd te kunnen kantelen, zeker toen Bob van de Ven op aangeven van Brian Driessen met een rake kopbal de aansluitingstreffer wist te maken. Helaas voor de roodzwarten en alle Braakhuizen-supporters  was de opleving van korte duur en moesten spelers, staf en supporters met lede ogen toezien hoe vv Sittard ook nog de 3-1 en 4-1 wist te maken. Zo eindigde een teleurstellend seizoen in mineur en moet Braakhuizen na een aantal jaren in de tweede klasse te hebben gespeeld haar opwachting gaan maken in de derde klasse.

SV Tivoli blijft vierdeklasser
In een zenuwslopende nacompetitie kraker hebben onze jongens de klus mogen klaren. Vroeg in de wedstrijd hadden de Weeboschenaren de stand al gelijk getrokken. Toen het 0-2 werd, werd het billen knijpen. Maar 8 minuten voor rust maakte Mo Gigold de 1-2. Er was nog hoop.

Direct na rust vervloog de hoop weer, Weebosch maakte een pingel: 1-3. De tijd ging snel, maar in de 82e minuut ging die weer op de stip. Captain Ralf Walravens nam z’n verantwoordelijkheid en schoof in z’n verkeerde hoek de 2-3 binnen. Verlenging!

De Weebosch leek moegestreden en invaller David van der Slik maakte vlak voor het eind van de 1e helft de 3-3. Toen Mo in de 2e helft direct z’n 2e goal van de dag maakte (4-3) was de wedstrijd beslist.