Someren, Avesteijn en DOSL naar finale nacompetitie. SV Budel degradeert.

Deelacties:

Someren naar finale
In een spectaculair nacompetitieduel, waar alles in zat wat voetbal mooi maakt, won Someren met 2-1 van Bekkerveld. De thuisclub speelde ijzersterk in de eerste helft en het was wachten op een Somerens doelpunt. Die verdiende treffer bleef echter uit, met name door het sterke optreden van Bekkerveld-doelman Rob Kerris. De oud- keeper van MVV was de absolute uitblinker bij de Limburgers. Hij voorkwam Somerense treffers van Maico Meulen, Koen de Louw en Thijs Martens en leek onklopbaar.

In de tweede helft ging Bekkerveld zich steeds meer mengen in de strijd. Het kreeg zelfs de beste kans om op voorsprong te komen, maar Sander Beuken schoot van dichtbij over het Somerense doel. Ook de thuisclub kreeg een uitstekende mogelijkheid via invaller Tom Lintermans, maar weer bracht doelman Kerris redding. Na negentig minuten stond er nog steeds een brilstand op het scorebord en moest er verlengd worden. Beide teams begonnen enigszins voorzichtig en afwachtend in de eerste verlenging, totdat Fabio Peters plotseling vanaf randje zestien op doel schoot. Weer werkte de doelman de bal met een prima safe over de lat.

De tweede verlenging was amper begonnen toen Koen de Louw krachtig uithaalde en de bal in het dak van het doel schoot, 1-0. Vanaf dat moment gooide Bekkerveld alles op de aanval en kwam de Somerense defensie onder druk te staan. Centrale verdediger Nick de Louw was echter een rots in de branding en hield zijn team met fantastische ingrepen op de been. Drie minuten voor tijd ging het alsnog mis toen Dimitri Orbons bij de tweede paal raak kopte; 1-1.

Terwijl iedereen zich al neerlegde bij een beslissing via strafschoppen, was daar weer Koen de Louw. De Somerense topscorer bracht de 500 toeschouwers in extase door zijn team met een lage schuiver naar 2-1 te schieten en naar de finale! 

Die finale wordt komende zondag gespeeld op neutraal terrein tegen Sportclub '25 uit Bocholtz. De KNVB maakt vrijdagmiddag bekend waar de wedstrijd gespeeld zal worden.

Opstelling Someren: Sil Joosten, Wesley v.d. Boomen, Nick de Louw, Kevin v.d. Voort, Gjalt Burger (84 Tom Lintermans), Max Sonnemans, Luc Bouwmans, Justin Hoeben, Thijs Martens, Koen de Louw, Maico Meulen (70 Fabio Peters)

DOSL wint in spectaculaire halve finale van VCB
OP een bijzonder sfeer vol sportpark in Biezenmortel, moest DOSL aantreden tegen het plaatselijke VCB De winnaar van deze wedstrijd mocht de finale gaan spelen om promotie naar de 3e klasse.

DOSL ging voortvarend van start. Ralph Geelen werd de diepte in gestuurd, en was net iets eerder bij de bal dan de uitkomende keeper van VCB, deze torpedeerde Ralph  waarna de scheidsrechter niets anders kon doen dan de keeper direct met rood weg te sturen. Dit al na amper 2 minuten voetbal.

Na 6 minuten kwam DOSL op voorsprong toen Martijn Bax met een schuiver de keeper verschalkte 0 – 1 DOSL hielt een groot veld overwicht,  en na een kwartier was het Mathijs Oomen die de 0 – 2 liet aantekenen. Het laatste kwartier voor de pauze kwam DOSL flink onder druk te staan, het was VCB die net voor de rust de aansluitings treffer maakte, 1 – 2. Dat was op dat moment ook verdiend.

Direct na de thee was het wederom Mathijs Oomen die de 1 – 3  scoorde. Vanaf toen was de wedstrijd gespeeld. VCB had de kracht en het geloof niet meer in een goed resultaat. Het was DOSL die stilletjes bleef scoren,  met doelpunten van Martijn Bax, Mathijs Oomen, Roel van Geldrop en Ralph Geelen zo werd de eindstand op 1 – 7 gezet.

Avesteyn declasseert Jan van Arckel
Op donderdag 16 juni trad RKSV Avesteyn aan tegen Jan van Arckel. Voorafgaand aan de wedstrijd was er een spektakelstuk geregeld met rook en vuurwerk door de supporters van zowel Avesteyn als Jan van Arckel.

De wedstrijd werd afgetrapt en na 6 minuten kwam de eerste kans. Teun kwam met een opportunistisch schot vanaf 25 meter. De keeper zag er niet best uit waardoor een alerte Dries de rebound raak kon schieten in de 6e minuut, 1-0. In de 20e minuut stuurde Rens met een heerlijke steekbal Dries 1 op 1. Dries probeerde de bal over de keeper te spelen maar de rebound werd raak geschoten door Teun, 2-0. Jan van Arckel liet ook van zich horen en kwam in de 25e minuut oog in oog met Glenn maar de aanvaller schoot de bal op buitenkant paal. Net voor rust kopt Teun de bal langs de keeper na een voorzet op maat van Bram, 3-0.

Meteen daarna kwam het fluitsignaal voor de rust en het spelbeeld was duidelijk. Jan van Arckel was voornamelijk aan de bal en Avesteyn was zeer gevaarlijk in de omschakeling. Avesteyn werd gewaarschuwd door een bal die achter de verdediging valt maar de aanvaller schiet de bal naast. In de 50e minuut kwam er echter een corner voor Avesteyn die Rens goed achter de keeper kopt, 4-0. Direct in de 52e minuut werd Dries voor de keeper gezet na goed doorzetten van Teun. Dries kwam vanuit een lastige hoek waardoor hij de keeper trof. Na deze actie werd Joost G in het veld gebracht en hij liet meteen van zich gelden. Joost V gaf een voorzet die Joost G linksonder in de hoek raak wist te koppen, 5-0. Kort daarna gaf Glenn een lange bal die achter de verdediging viel. Joost G zet goed door op de keeper waarna de keeper vergeet de bal op te pakken of weg te schieten en Joost G vrij kan binnenschieten, 6-0. Vervolgens werd de wedstrijd volwassen uitgespeeld waardoor de stand 6-0 bleef.

Komende zondag 19 Juni wordt de finale voor promotie naar de 3e klasse gespeeld tegen Dommelen. Dit belooft een wedstrijd te worden vol strijd en beleving. 

SV Budel daalt af naar 4e klasse
sv Budel is donderdagavond gedegradeerd naar de 4e klasse. In een meer spannende dan goede wedstrijd bij ODC in Boxtel kwam sv Budel al snel op een 1-0 achterstand, maar wist dit tien minuten voor tijd om te buigen naar een 1-2 voorsprong door treffers van Thijs van Geldorp en Rik Bogers. Vlak voor tijd kwam ODC -dat inmiddels met een man minder speelde- op gelijke hoogte.

In de verlening was sv Budel beter, maar kwam het niet tot scoren en uiteindelijk werd er na strafschoppen met 3-1 verloren. sv Budel degradeert na zes jaar naar de 4e klasse. De degradatie is extra zuur omdat sv Budel in november 2019 nog de 1e periodetitel in de 3e klasse won en mocht gaan meestrijden voor promotie naar de 2e klasse.
De nacompetitie van 2019-2020 is niet gespeeld vanwege corona, net als het seizoen 2020-2021. Dit seizoen zat veel tegen, waardoor sv Budel volgend seizoen in de 4e klasse zal uitkomen.

© 2022 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?