Shentley Mathilda (Rood Wit V) en Jesper Maes (UNA) naar VV Acht. Toine Asveld nieuwe assistent trainer 1e elftal

Deel dit bericht via:

Persbericht VV Acht:


Jesper Maes van UNA kiest voor vv Acht en Shentley Mathilda keert er terug op het oude nest. Ervaren Toine Asveld wordt nieuwe assistent-trainer 1e elftal voor komend seizoen
Doelman Jesper Maes kon kiezen uit heel veel clubs en heeft voor het ambitieuze vv Acht gekozen. Hij gaat daar komend seizoen de selectie versterken. De 22-jarige Eindhovenaar is bij de derde divisionist stand-in voor doelman Yannick Derix. Maes begon in de jeugd bij DVS uit Aalst en maakte in 2013 de overstap naar de jeugd van UNA, waar hij de hoogste selectie-elftallen heeft doorlopen. In 2017 stroomde hij door naar de selectie van UNA, waar hij op 17 augustus 2019 debuteerde in het eerste elftal in een bekerwedstrijd tegen Sparta Nijkerk. Maes is een fysiek zeer sterke keeper, dominant in de eigen 16-meter en hij is goed op de lijn. Hij stelt hoge eisen aan zichzelf en het team.

De 26-jarige Shentley Mathilda komt over van Rood Wit Veldhoven, waar hij in 2019 begon, na een overstap vanuit Braakhuizen. Daarvoor speelde Mathilda al bij vv Acht, de club waar hij hele goede herinneringen aan heeft overgehouden. Vandaar dat hij er graag terugkeert. Mathilda is een hele rappe speler die met name op de vleugels goed uit de voeten kan. Als verdediger, maar zeker ook als aanvaller.

VV Acht is enorm blij met de versterkingen. Voor komend seizoen is ook een nieuwe hooftrainer aangesteld (de 28-jarige Tim de Wert), die de overstap maakt van vv Nijnsel en daarvoor vele jaren bij UNA actief was als trainer. Ook heeft vv Acht een nieuwe assistent-trainer aangesteld voor het eerste elftal voor volgend seizoen: Toine Asveld. De oud-speler van vv Acht (jarenlang aanvoerder en spelverdeler) heeft in het verleden al diverse belangrijke rollen vervuld bij de club, waaronder eerder ook als assistent-trainer. De Wert en Asveld volgen het duo Marco van den Braken en René van de Nieuwenhof op, die de laatste drie seizoenen prima werk hebben geleverd bij vv Acht, met als sluitstuk een koppositie in de 4e klasse. Voordat het coronavirus roet in het eten gooide...

 

© 2021 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Herman schreur
24 februari 13:39
Goeie zet van vv Acht, een echt clubmens die de club als geen ander kent is ook een belangrijk persoon voor de spelersgroep Toine heel veel succes.
Jeroen
23 februari 19:34
Goede zet VV Acht!
Pinkie
23 februari 16:54
Mooie uitdaging Jesper
Jan Meeuwis
23 februari 10:29
Heel veel succes Jesper.