Sander Heesakkers als rots in de branding bij FC Eindhoven/AV

Deel dit bericht via:

Door Willem-Jan Schampers
De amateurs van FC Eindhoven begonnen de competitie met een 2-2 gelijkspel tegen SV Top. Volgens nieuweling Sander Heesakkers had er absoluut meer ingezeten, maar ging er in het begin van de tweede helft ‘alles mis wat er mis kon gaan’. Uiteindelijk mochten de ambitieuze Eindhovenaren blij zijn met de puntendeling. Zeker omdat TOP nog een strafschop miste. Zondag kan FC Eindhoven zich revancheren tegen Woezik.

Heesakkers is een opvallende naam in de formatie van trainer Peter Coumans. Tot 2016 speelde de Boxelnaar immers bij PSV. Na ruim vijftig wedstrijden in Jong PSV nam hij echter afscheid van de roodwitten. “Ik ben dus bekend met het niveau van de Jupiler League, maar voel me niet te groot om nu in de eerste klasse te spelen. Het verhaal van André Nijssen sprak me aan en ik wil graag mijn bijdrage leveren aan de ambities van FC Eindhoven. Promotie naar de hoofdklasse is het eerste doel. Ik denk dat we de kwaliteit hebben om dat te realiseren.”

De reden dat hij net niet slaagde bij PSV is velerlei. Heesakkers wil er niet te veel op ingaan, maar een vervelende liesblessure, de Ziekte van Pfeiffer, een slechte spelersmakelaar én het overlijden van zijn vader hadden een negatieve invloed op zijn voetbalcarrière. Heesakkers: “Er waren wel clubs geïnteresseerd, zoals RKC en FC Den Bosch, maar die werden nooit echt serieus. Ik kon daar op amateurbasis komen, maar dat zag ik niet zo zitten. Vandaar dat ik koos voor school.”

Basis
Hij ging spelen voor het Belgische Dessel Sport, om vervolgens in 2017 bij eersteklasser Geldrop aan de slag te gaan. Daar deed hij het uitstekend en tweede divisionist Kozakken Boys klopte bij hem aan. “In het begin speelde ik weinig”, zegt Heesakkers, “maar nadat er een nieuwe trainer kwam, stond ik wél in de basis. Ik heb het er twee seizoenen prima naar mijn zin gehad. Ondanks corona. Het op en neer rijden naar Werkendam ging me echter toch tegenstaan en ik wilde ook graag gaan studeren in Maastricht (Heesakkers studeert Gezondheidswetenschappen aan de Universiteit Maastricht, red.).”

Heesakkers kwam in gesprek met André Nijssen, technisch manager van FC Eindhoven/AV en raakte enthousiast. “Natuurlijk is het een minder niveau dan dat ik gewend ben, maar fysiek moet ik vol aan de bak. Ook in de eerste klasse zijn er diverse goede ploegen. Ik heb er alle vertrouwen in dat ik een belangrijke rol kan spelen in de ambitieuze plannen van FC Eindhoven. Ik weet immers, zonder arrogant te zijn, wat mijn kwaliteiten zijn. En Eindhoven ligt op de route van Maastricht naar Boxtel… Dat is ook wel handig.”

Woezik
Zondag speelt FC Eindhoven/AV tegen Woezik. Een onbekende club voor Heesakkers. “Ik weet dat ze uit Wychen komen, maar verder niks. In de beker hebben ze alles gewonnen en ze zijn de competitie begonnen met een 0-0 gelijkspel tegen Alverna. We moeten gewoon uitgaan van onze kracht, dan moet het goed komen. Hopelijk zijn we weer een beetje compleet.”

© 2020 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Piettie
23 september 22:59
Dit is een echte topper