Ruud Willems zwaait na twaalf jaar af bij Beers Boys: 'het is mooi geweest'

Deel dit bericht via:

We gaan de komende periode spelers belichten die in het afgelopen seizoen of voor het nieuwe seizoen van club zijn veranderd of zijn gestopt als selectiespeler. Spelers die een verrassende keuze hebben gemaakt.
In deze editie is het de beurt aan Ruud Willems die op 30-jarige leeftijd al afscheid neemt als eerste-elftalspeler van Beerse Boys en komend seizoen in een lager team gaat spelen.
Willems heeft in totaal twaalf seizoenen het eerste elftal gediend en maakte de glorietijden van Beerse Boys van dichtbij mee, waarin het van de vierde naar de eerste klasse promoveerde.

Prestaties
De opmars van Beerse Boys begon in 2010. Na vijf seizoenen in de vierde klasse te hebben gespeeld werd Beerse Boys in dat jaar kampioen. Vervolgens wisten de roodwitten in vier jaar tijd twee keer te promoveren. Onder het bewind van succestrainer Henri van den Braak bereikte Beerse Boys in 2015 de eerste klasse. Eerst via de nacompetitie naar de tweede klasse en vervolgens, twee jaar later, eveneens via de nacompetitie naar de eerste klasse. Een opmerkelijke move voor de club uit Middelbeers, dat louter met eigen opgeleide spelers dit niveau bereikte.

Ervaring
Beerse Boys heeft de afgelopen seizoenen al een aantal ‘ervaren’ sterkhouders zien vertrekken en daar komen voor het nieuwe seizoen weer vijf spelers bij. Naast Ruud Willems gaan ook Stijn van Heerbeek (29), Joop Willems (28) en Ron van Korven (27) stoppen als eerste elftalspeler, ook zij gaan allen spelen in een lager team. Daarnaast moet en Dennis Schapendonk (27) een rustpauze inlassen wegens een blessure en hij hoopt in 2021 weer aan te sluiten.

We stellen Ruud een aantal vragen over zijn afscheid als eerste elftalspeler.

Vanwaar de keuze om op 30-jarige leeftijd al te stoppen als eerste-elftalspeler?
Afgelopen seizoen is het voor het eerst in mijn voetbalcarrière geweest dat ik begon te twijfelen over doorgaan of stoppen. Ik merkte aan mezelf dat de spirit/het vuur om te gaan voetballen/trainen minder werd. Daarbij neemt het een hoop vrije tijd in beslag waar je naar mijn mening ook de volle 100% achter moet staan. Als ik ergens voor ga, moet ik er ook vol voor kunnen gaan om er zo maximaal plezier uit te halen. Ik heb het gevoel dat het nu mooi is geweest, dat ik een mooie tijd heb gehad en dat ik het ook waardig en vooral positief af wil sluiten. Ik ben altijd met heel veel plezier uitgekomen voor Beerse Boys 1.

Hoe kunnen we je periode als eerste-elftalspeler bij Beerse Boys omschrijven?
Ik denk dat ik terug kan kijken op een hele mooie periode waarbij we ook nog eens vele sportieve successen geboekt hebben. In de tijd dat we met Beerse Boys succes hadden, besef je niet hoe speciaal het is. Nu je de laatste jaren wat ouder wordt (en zeker het laatste jaar omdat je voor jezelf twijfelt) besef je hoe bijzonder het was. Het gehele dorp leefde mee met ons als selectiespelers. Hier krijgen we nog steeds veel positieve reacties op. Hetgeen wat we gepresteerd hebben pakken ze ons niet meer af en we zullen hier nog vaak met een glimlach op terugkijken.

Wat was het geheim achter de successen van Beerse Boys in de periode dat de club promoveerde van de vierde naar de eerste klasse?
Vanuit de jeugd hebben we verschillende goede lichtingen achter elkaar gehad waardoor er telkens veel goede voetballers zich aan de selectie van Beerse Boys toevoegde. Dit resulteerde in een grote groep goede en ijverige spelers, waardoor we zowel een sterk 2e als een sterk 1e konden opstellen. Daarnaast kenden we elkaar allemaal vanaf jongs af aan en  dit resulteerde in een vriendenteam waarbij de prestatiedrang hoog in vaandel stond. We gingen voor elkaar door het vuur. Opgeven bestond niet. Daarbij paste Henri heel goed bij ons en heeft hij het maximale uit onze groep gehaald.  

Wat was je absolute hoogtepunt in twaalf jaar als eerste-elftalspeler?
Het klinkt raar maar dat was toch de verloren finale van de nacompetitie naar de hoofdklasse tegen DESO uit Oss. Dit kwam door allerlei omstandigheden. Beerse Boys bestond 70 jaar en we hadden dat weekend een feestweekend, waarbij tevens afscheid werd genomen van kantine beheerder Rob van Gestel en toenmalige trainer Henri van den Braak. Er gingen 4 volle bussen met supporters uit mee naar DESO, maar helaas verloren we deze wedstrijd in de verlenging. Desalniettemin werden we bij terugkomst in Middelbeers door velen supporters als helden onthaald. Deze promotiewedstrijd voor de hoofdklasse is dan ook mijn hoogtepunt in de afgelopen jaren.

Tot slot

Heeft Beerse Boys in het nieuwe seizoen nog voldoende kwaliteiten voor de tweede klasse gezien er wederom een aantal sterkhouders stoppen?
Het zal naar verwachting weer een zwaar jaar worden. Afgelopen jaar stonden we ook op de 13e positie voordat de Coronacrisis begon. De competitie is nagenoeg gelijk gebleven, waardoor we weten wat we kunnen verwachten van de verschillende teams. Ik heb vertrouwen in de technische staf en alle spelers van de selectie van Beerse Boys. Zij zullen er alles aan doen om weer te kunnen overleven/handhaven in de 2e klasse.

Henri van den Braak
Met Henri heb ik altijd een sterke en bijzondere band gehad, en nog steeds. Hij was ook een van de eerste die mij persoonlijk een berichtje stuurde toen hij las dat ik ging stoppen bij de selectie van Beerse Boys. Wij hebben samen prachtige jaren meegemaakt. Maar bovenal is Henri gewoon een mooi mens met het hart op de juiste plek. Via deze weg wil ik hem nogmaals succes wensen bij zijn nieuwe club.

Wat wil je nog kwijt ‘in het algemeen’ over het amateurvoetbal in de huidige tijd?
Voor veel clubs is het jammer dat dit seizoen niet volledig is uitgespeeld, zeker voor degene die kans maakte voor promotie/ kampioenschap. Zeker omdat ik weet hoe speciaal dit is en dat het niet vanzelfsprekend is dat je dit nogmaals meemaakt. En natuurlijk omdat ik weet wat voor leuk feest hieraan vast hangt! Hopelijk kunnen we in september weer in volle gezondheid en met volle moed een nieuw sportief seizoen spelen.

© 2020 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


De stugge...hihi...aldus Jan Willems
25 juni 13:29
Hoi Ruud, 12 jaar in Beerse Boys 1 als baken van onverzettelijkheid en uithangbord van een vereniging die plezier en willen winnen combineert. Ik realiseer mij nu pas dat Beerse Boys 1 ( hoogstwaarschijnlijk) een Willems loze periode tegemoet gaat, dat zal enorm wennen worden!
Ad v Heerbeek
25 juni 8:23
Ruud en Joop, nu jullie gaan stoppen bij Beerse Boys 1 komen weer veel herinneringen naar boven. In de eerste plaats hoe het allemaal begon, in de jeugd van Beerse Boys, waar we leider van jullie zijn geweest.
Later vele jaren samen met jullie vader eerst naar het 2e waar Joop en Stijn toen in speelden en daarna met spoed naar het 1e, naar Niels en Ruud.
We hebben enorm genoten van jullie passie voor het voetbal en de successen, wat waren en zijn we trots op jullie !!Paul Rooijakkers
24 juni 17:13
Uiteraard vind ik het jammer dat je stopt bij het 1e Ruud maar respecteer je besluit wel. Je gedrevenheid en fanatisme is voor vele altijd een voorbeeld geweest. Bedankt voor de mooie jaren die je Beerse Boys en haar supporters hebt gegeven en veel.plezier het komend jaar in hét 4e.
Rob van Gestel
24 juni 16:00
Ruud bedankt voor alle mooie jaren zowel op het veld als er langs. Een team player en altijd volop strijd net als jullie pa, daar mag je trotst op terug kijken. Jullie hebben het afscheids weekend van Henri en mij extra glans gegeven dat zal ik en velen meer, nooit vergeten. Ook Joop, Stijn en Ron bedankt voor de vele mooie momenten. Dat het jullie allemaal goed mag gaan!!!!
Groetjes VanGee 😉
Peter van Gerven
22 juni 23:11
Plezier is een heel belangrijke factor in de sport, Ruud. Dat moet er zeker zijn om tot maximale prestaties te komen en voldoening uit training en wedstrijden te halen. Het was een bijzonder mooie periode voor de club met jou als een van de smaakmakers. Bedankt daarvoor en ga nu genieten van een mooie 'afbouw-periode' bij jouw clubke.
Wesley vd Bosch
22 juni 17:47
Altijd de juiste instelling en ze zullen je zeker missen in BB1 .
En deso uit was idd om nooit te vergeten en helaas dat dat net niet lukte maar geen bier minder om gepakt erna ....
Frank Spelt
22 juni 16:39
Ruud , we gaan je missen bij 1e. bedankt voor de mooie jaren in het eerste elftal. Jouw drive was een groot voorbeeld voor andere. Gelukkig kunnen we nog een aantal jaren van je genieten in het 4e. Ik wens je nog veel voetbalplezier toe bij Beerse Boys en hopelijk zien we je ook nog eens als trainer langs de lijn.
Henri vd Braak
22 juni 15:49
Dat het mooi was kan ik als geen ander beamen. Geweldige vent, super voetballer en als we het over mentaliteit hebben valt jouw naam als één van de eersten.
Beers kan trots op je zijn en ze zullen je missen.
Ook ik kijk met enige regelmaat terug op die prachtige tijd. Bedankt en we zullen er nog een keer een paar pilskes op vatten.
Bas Reijnen
22 juni 13:21
Dit zal zeker een gemis zijn voor BB1. Een besluit om te respecteren hopelijk pikken anderen jouw drive mee op. Mooie Jaren gehad kerel!!