Ruud Moeskops 500 wedstrijden in DEES 1 vanuit het trainersperspectief

Deelacties:

Zondag 24 oktober 2021 is het Ruud Moeskops gelukt om zijn 500e officiële wedstrijd in DEES 1 te spelen!
Hoeveel wedstrijden het met niet officiële wedstrijden zijn voor DEES 1 weet helemaal niemand. In deze 500 wedstrijden wist Ruud liefst 69 keer te scoren: met het hoofd, vanaf elf meter, met een spectaculaire volley of gewoon een bekeken schot. De club feliciteert Ruud met deze fantastische mijlpaal.
Ruud heeft in 2016 ook online gestaan bij Amateuvoetbaleindhoven als profiel van de week. Klik hier voor het interview. 

Ruud heeft ontelbaar veel teamgenoten gehad, maar slechts een select gezelschap aan trainers. Sinds zijn debuut in 1997 zijn dat er elf geweest. Er zijn enkele trainers gevraagd om de ervaringen die zij met Ruud hebben meegemaakt te delen:

Trevor Pattenden (2005 – 2007 en 2016 – 2018)
Ik heb met Ruud dik vijf jaar gewerkt. Ruud is een hele fijne jongen om mee te werken, maar hij is niet altijd de makkelijkste. Hij is wel heel fanatiek en kan ook wel over de streep gaan zowel in het veld en op de training. Als voetballer is Ruud gewoon een topspeler die altijd de strijd aangaat. Persoonlijk vind ik Ruud wel één van de beste middenvelders in de 5e en 4e klasse. Ik heb met Ruud een hele fijne tijd gehad. Zeker de eerste twee jaar toen ik trainer was heb ik met Ruud veel biertjes gedronken: een mooie tijd in De Strijpse Ketel en in Wintelre. Ik wens Ruud het allerbeste en dat hij nog heel lang fit blijft en gezond mag blijven.

Ruud Moeskops werd in de eerste trainersperiode van Trevor Pattenden kampioen.

Kees Mollen (2010 – 2013)
Ruud Moeskops: 500 wedstrijden in DEES 1! Dat zijn meer dan 20 seizoenen x 80 trainingen: naar schatting dus zo’n 1.750 trainingen. Ruud was er namelijk altijd! Hij heeft nauwelijks zware blessures gehad. Ruud was het goede voorbeeld voor vele DEES-spelers. Fanatiek in alles, hij verzaakte nooit. Een echte liefhebber, die nog steeds makkelijk mee kan.

(Ruud is ondanks de stevige tackles die hij soms krijgt te verwerken zelden geblesseerd.)

Ruud zijn pluspunten:
– sterke kopper
– uitstekende techniek
– tweebenig
– goei schot
– penalty-schutter
– niet vies van een overtreding
– positioneel altijd op de juiste plek
– verdedigend beter dan aanvallend
– stelde zich coachbaar op
– derde helft, altijd van de partij.

Ruud zijn minpunten:
– de zaterdag met biertjes
– niet altijd positief, soms mopperen …

Ruud Moeskops proficiat met je 500 wedstrijden! Mooi dat ik je drie jaar heb mogen meemaken. Goeie gast!

Edwin Slagboom (2013 – 2015)
Ruud wat een mijlpaal jongen: 500 wedstrijden in een eerste elftal is niet niks. Ik heb het nog nooit gehoord dat iemand dit bereikt heeft in het amateurvoetbal. Als je echt voor je sport had geleefd had je er misschien meer uit kunnen halen, maar dat zit niet in de aard van jou. Leven wel, maar niet alles voor het voetbal!!! Ik ben blij dat ik twee jaar met jou heb mogen werken als trainer. De aanvoerder die niet veel noten op zijn zang had, maar het wel vertelde als het hem niet zinde vaak in de kantine of in “Cafe d’n Babbel” want daar was je vaak op je best.

Het eerste jaar als trainer in het begin van het seizoen hoorde ik je nog zeggen: “trainer de trainingen moeten wel leuk blijven, maak het niet te moeilijk anders houden we niemand meer over” en “wij doen eigenlijk altijd gewoon een korte warming-up, wat op goal schieten en partijen”. Daar zijn we toen maar op verder gegaan met uiteindelijk promotie naar de 4e klasse. Op de achtergrond maar wel aanwezig zoals altijd!! Feestje dan weer op de voorgrond! Vaak bij mezelf gedacht hoe houd deze jongen het vol? Je moet toch echt een man van steen zijn. Altijd aanwezig tijdens trainingen en wedstrijden. In het hart een echte voetballer. Daarna was je er regelmatig moe van. Zou het van de wedstrijd zijn op het veld of erna? Want naar huis gaan kon je niet! Heb je regelmatig wakker moeten maken, maar dat vond ik niet erg (staande slapen in één of ander etablissement is een gave die jij goed beheerst).

Ruud proficiat met deze mijlpaal!! Hij is even uitgesteld, omdat je je jeugdigheid nog even wilde laten gelden op het veld en je je liet gaan…..en dat op deze leeftijd nog……… Neem aan dat dit je laatste seizoen is? Of zit ik er naast? Veel respect in ieder geval en het ga je goed man………..

Hans Clijsen (2018 – heden)
Ruud Moeskops speelt zijn 500e wedstrijd in DEES 1. Als trainer van de selectie kan ik alleen maar tevreden zijn dat Ruud er een tijd geleden voor gekozen heeft om zich in te blijven zetten voor het eerste elftal. In de eerste twee seizoenen onder mijn bewind was hij als aanvoerder ook een verlengstuk in het elftal. Een speler met zo’n tomeloze inzet op zowel de trainingen als in de wedstrijden kan natuurlijk goed dienen als voorbeeld voor de jonge selectie die DEES heeft.

De laatste jaren heeft hij deze band ingeleverd en is zijn inbreng wat afgenomen vanwege de veranderende thuissituatie, kinderen vergen ook energie en dus zal hij deze moeten verdelen. Neemt niet weg dat als het even kan hij gewoon twee keer in de week komt trainen en ook op zondag is hij altijd aanwezig. Ook voor activiteiten buiten het veld om draait Ruud nog steeds zijn hand niet voor om. Waar anderen op deze leeftijd eerder afhaken in de kroeg blijft hij ook daar jong van geest en laat zich niet kennen als ze weer eens de draak met hem steken.

Ik feliciteer Ruud van harte met zijn 500e duel in DEES 1 en hoop van harte dat ik nog een tijdje met hem door mag werken. Ruud gefeliciteerd!

© 2021 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Vv Steensel
31 oktober 11:44
Geweldige mijlpaal, van harte gefeliciteerd!
Supporter bladella
30 oktober 8:59
er zijn in het amateur voetbal spelers die 600 wed strijden hebben gespeeld dus ga door
Hans v Hoof
26 oktober 17:39
Een mooi verhaal. een knappe prestatie ruud .die staat als een huis ,dat gaat voorlopig niemand verbeteren bij DEES.
Fan
26 oktober 13:59
Mooie mens met een mooi karakter!
Johan Paridaans
25 oktober 20:19
Gefeliciteerd Ruud, knappe prestatie!
Voetballiefhebber
25 oktober 19:45
Leiders en mensen met zo'n drive zie je steeds minder, helaas. Enorm knap om alle sportieve stormen te overleven en er elke keer weer 100 procent voor te gaan Ruud, bij voorspoed en tegenslag.
Jasper van hoof
25 oktober 19:29
Unieke prestatie. Voorbeeld voor velen als ik het zo lees. Gefeliciteerd ruud