RPC verslikt zich in SBC maar pakt wel 1e periodetitel

Nadat de wedstrijd tegen DBS voor de tweede keer was afgelast, had RPC in de wedstrijd tegen SBC genoeg aan een gelijkspel om na zes overwinningen de eerste periodetitel te pakken. Dat leek al heel snel te lukken toen Rick Wijnen binnen de minuut op het Sonse doel afstevende. Het scoren werd hem kundig belet en daarmee was het kruit van de koploper voor de eerste helft ook meteen mee verschoten. SBC nam brutaal het initiatief en kwam op 0 – 1 door een goal van Quinten Peeters. Daarna raakte SBC nog een keer de Stratumse lat en paal, voordat Rob Kapteijns de 0 – 2 binnenkopte. En nog was de Sonse storm niet uitgeraasd, want wederom Quinten Peeters nam ook nog voor rust de 0 – 3 voor zijn rekening.

Na de rust kwam RPC beter in de wedstrijd en voerde de druk op, maar het was wederom SBC dat ook gevaarlijk werd. De paal stond de vierde treffer in de weg. Daarna was de paal ook een keer de spelbreker aan RPC – zijde, waarna Sydney Gakpo eindelijk de ban brak door 1 – 3 te scoren. Waar RPC aaneen inhaalrace dacht, werd die droom wreed verstoord toen Dirk van Eck 1 – 4 scoorde. Rick Wijnen zorgde met 2 – 4 nog wel voor het slotakkoord, maar de eerste groen – witte nederlaag kon niet meer voorkomen worden.
De verbazing en opluchting na de wedstrijd was dan ook groot toen bekend werd dat de directe tegenstanders (Bladella en PSV av) ook tegen nederlagen waren opgelopen en de eerste periodetitel alsnog een feit was voor RPC.