RPC heeft international onder zijn leden

Ngereine Maro, tweede doelman van RPC, is opgeroepen voor het nationale elftal van de Cookeilanden. Normaliter speelt hij zijn wedstrijden in het tweede elftal van de Eindhovense derdeklasser, maar onlangs ontving hij een uitnodiging van de bondscoach van zijn vaderland.

De neo-international kwam afgelopen zomer als grote onbekende naar RPC. Daarvoor zat hij een tijdje op een professionele voetbalschool in Duitsland en speelde hij zijn wedstrijden voor FSV Ochtrup. Meteen in de voorbereiding liet hij zich bij RPC als 18-jarige gelden, maar momenteel moet hij Sam van Rooij als eerste doelman voor zich dulden.

Ngereine heeft al wel een aantal keren voor de nationale jeugdploeg mogen uitkomen, maar nu is hij opgeroepen voor de A-interlands tegen Tonga (uit op 21 november) en thuis tegen Nieuw-Caledonië (24 november). Hij verwacht zelf dat hij zijn debuut zal gaan maken in de nationale ploeg, die nog relatief jong is.

Wisselvallig
De voetbalbond van de Cookeilanden is in 1971 opgericht en de eerste twee interlands gingen met 16-1 (tegen Papoea Nieuw-Guinea) en 30-0 (tegen Tahiti) verloren. Sindsdien is er veel bijgeleerd. De resultaten worden langzaam beter en af en toe wordt er zelfs gewonnen. Bondscoach is de 80-jarige Brit Alan Taylor, oud prof van Blackpool FC en Southport FC.

© 2024 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?