Rood Wit V - Valkenswaard: 0-1

Veldhoven – Het zou op papier een lastige wedstrijd worden voor Rood Wit: als hekkensluiter van de 2e klasse ontvingen de Veldhovenaren één van de kampioenskandidaten, SV Valkenswaard. Maar Rood Wit had vertrouwen geput uit de wedstrijd van vorige week, toen het 1-1 gelijkspeelde in Asten tegen het stugge NWC. Rood Wit liet dan ook een goede wedstrijd zien tegen Valkenswaard, maar kwam toch wat te kort. Het verloor dan ook (opnieuw) met het kleinst mogelijke verschil, zoals het Rood Wit deze competitie al meer overkwam.

Omroep Veldhoven

De thuisploeg begon met veel passie aan de wedstrijd. Binnen een minuut dwong het al de eerste hoekshop af. De eerste echte kans van de wedstrijd kwam echter na 11 minuten. Jordi van Meurs (wie kent hem niet bij Rood Wit, maar nu spelend voor Valkenswaard) trok halverwege de roodwit-helft van rechts naar links en kon redelijk ongehinderd een poeier op het Rood Wit doel afvuren. Kees Heemskerk, de sluitpost van Rood Wit, pakte de bal klemvast uit de lage hoek. Drie minuten later mocht Valkenswaard-aanvoerder Vincent Blancke een vrije schop nemen op 20 meter schuin voor het doel. Heemskerk tikte de bal uitstekend net over de lat heen.

Na 25 minuten kwam de grootste kans in de 1e helft voor Valkenswaard. Jordi van Meurs , veruit de gevaarlijkste speler van Valkenswaard, schoot vanaf de punt van het doelgebied hard op doel, maar de val ketste via de binnenkant van de paal voor het doel langs. Drie minuten later liet Rood Wit zien dat het zeker niet bang was van de (virtuele) koploper. Uit een goed genomen hoekschop van Michael Damman kopte Bart van de Looij (na afloop terecht uitgeroepen tot “Man of the Match”) de bal rakelings over de kruising. Na enkele kleine kansjes voor Valkenswaard ging de rust met de bekende 0-0 brilstand in.

SV Valkenswaard begreep dat het beter moest in de 2e helft en zette de snelle en beweeglijke Thom van de Donk in. De druk werd dan ook groter op het Rood Wit doel, maar “good-old” Kees Heemskerk stond zijn mannetje in het Rood Wit doel. Na zes minuten dook hij gestrekt een bal uit de hoek na een een fraaie actie van (opnieuw) Jordi van Meurs. Vijf minuten later kwam Valkenswaard met de schrik vrij na een mooie aanval van Rood Wit, waaruit de bal links in het strafschopgebied bij Gerrit Breton kwam. Die schoot vrij voor keeper Youri Roulaux rakelings naast het Valkenswaardse doel.

In de 71e minuut viel dan toch de beslissing. Opnieuw was het Jordi Meurs die met wat moeite langs de linksback van Rood Wit kwam, maar daarna kon hij wel vrij doorgaan op keeper Heemskerk. Die had deze keer geen kans op het laag geplaatste schot in de hoek van het doel; het werd 0-1 onder luid gejuich van spelers en supporters van de uitploeg. Zeven minuten voor tijd kwam Rood Wit nog goed weg na enkele scrimmages in het Veldhovense strafschopgebied. Jordi van Meurs bracht daarna de bal opnieuw in het strafschopgebied, waar Menno van Walsem de bal voor het intikken had, maar opnieuw voorkwam de voortreffelijk keepende Kees Heeswijk een doelpunt.

Evenals in veel voorgaande wedstrijden speelde Rood Wit een goede partij, maar kon het spel niet verzilveren in 1 of meer wedstrijdpunten. Van de andere kant was het Valkenswaard dat (ondanks een wat mindere wedstrijd) toch de meeste kansen kreeg en uiteindelijk verdiend met de 3 punten op weg gaat naar mogelijk een mooie seizoen afsluiting.

Rood Wit: Heemskerk; Damman, van de Looij, van den Oever, Valies; Evers, Schellekens (30. Mandigers), Breton (76. Buiting); Pardoel (64. Meulenbroek), Kouwenberg, Sadat (75. van Gulik)

SV Valkenswaard: Roulaux; Dings, Ioannidis, Maranus, van Riet; Trouwborst, Blancke, M. van Dooren; van Meurs (89. van den Dungen), Kusters (46. T. van den Donk), van Walsem

(bron: Omroep Veldhoven)